‘Stijging werkloosheid vlakt af door terugtrekken jongeren’

Zo meldt het CBS:

Het aantal werkenden is meer afgenomen dan dat het aantal werklozen is toegenomen. De werkzame beroepsbevolking kromp de afgelopen drie maanden met gemiddeld 10 duizend personen per maand. De totale arbeidsdeelname (werkzame- plus werkloze beroepsbevolking als aandeel van de bevolking) is daarmee afgenomen. Dit wordt vooral veroorzaakt door jongeren die zich terugtrekken van de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door te blijven studeren.

Hoewel er duidelijke tekenen zijn van economisch herstel, groeit het aantal mensen dat geen baan kan vinden vooralsnog gewoon door.

Open waanlink

 1. 1

  Leuk om het zo op te schrijven, maar ik lees toch twee belangrijke feiten:
  -Het aantal werklozen is toegenomen
  -Het aantal banen is afgenomen
  Beide lijken me niet bepaald tekenen van herstel.

 2. 2

  @1: En als je dat weer kunt geven met een zin als
  ‘Stijging werkloosheid vlakt af door terugtrekken jongeren’
  dan kun je alles verdoezelen.

  Ergo : elke neergang is een opgang naar iets positiefs zelfs al is het negatief dan toch. Een soort glazen huis positivisme.

 3. 3

  Terugtrekking vand e arbeidsmarkt door een crisis is in het verleden ook vaak gerapporteerd maar heeft nooit een deuk geslagen in de langetermijn arbeidsparticipatie (de toenemende arbeidsparticipatie in tijden van groei werd ondergerapporteerd, niet interessant als nieuws). Als het deze keer anders gaat dan komt dat door lange termijn problemen, voornamelijk concurrentie met goedkopere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren