Statenfractie Groenlinks stemt in met RWE/Essent kolencentrale

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (30)

#1 Carlos

Royeren die hele Statenfractie! Wat een stelletje lutsers…

#2 Kok

Principes zijn bij GL ook weinig meer waard.

#3 Loupe

These are my principles. If you don’t like them, I have others.

#4 mart

Groenlinks is de term links al jaren niet meer waardig, maar nu moeten ze ook nog de term groen wegstrepen. Nieuwe naam van de partij is dus .

#4.1 Carlos - Reactie op #4

Bas Eickhout en Liesbeth van Tongeren zullen hierover absoluut not amused zijn. Het is dan ook schandalig dat een mondiaal issue als klimaatverandering obstructie vindt op tweederangs provinciaal niveau. Omgekeerd zie je ook wel: provincies die het voortouw nemen ala Arnold’s Californië om juist meer te doen voor het milieu dan men op nationaal niveau wil. Maar het is te bizar voor woorden dat om een lokale coalitiebreuk te vermijden op zo’n principieel punt binnen een partij zo’n draai gemaakt wordt. Daarom zei ik al: royeren die figuren!

#4.2 su - Reactie op #4.1

Ik vind het anders aardig passen in de trend bij GL om bestuursverantwoordelijkheid te verwerven ook al gaat het ten koste van je idealen.

#4.3 mart - Reactie op #4.1

Totdat die figuren geroyeerd zijn kun je dus maar beter SP stemmen regionaal in Groningen. De enige partij die overblijft waarvan je zeker weet dat ze haar oren niet laat hangen naar grijze lobbyisten.

#5 NN

wat een stelletje – zelfcensuur –

#6 Harm

Iemand die nog langer op GL stemt is daarmee net zo’n idioot als iemand die op de PVV stemt.

#6.1 Carlos - Reactie op #6

Klopt niet GL js geen fascistische partij.

#6.2 Harm - Reactie op #6.1

Heb ik dat dan beweerd? Maar groen zijn ze ook niet meer, noch links, noch pacifistisch. Wat zijn ze eigelijk wel? Fuseren met D’66 schrijft Bismarck hieronder, en gewoon die naam aanhouden. Dat lijkt me een heel praktisch voorstel en voorkomt de geur van kiezersbedrog, de reden dat ik ze met de PVV vergeleek.

#7 Bismarck

Krijgen de mensen die riepen om een fusie tussen D66 en GL toch nog gelijk. De naam van die fusiepartij kan dan gewoon D66 blijven.

#7.1 Bullie - Reactie op #7

like

#8 Spam

En dit (milieu, inrichting landschap, regionale bedrijvigheid) zijn net de issues waarvoor je naar de stembus gaat bij provinciale verkiezingen. Stem je GL krijg je CDA/VVD.
Vroeger stemde je landelijk GL vanwege de pacifistische roots. Maar dat levert je tegenwoordig oorlog in Kunduz op.
Ik stem alleen wel eens GL in Europa vanwege hun licht-socialistische pro-Europese houding. Ik ben benieuwd wanneer ze die volledig laten varen.

#9 Cali

Alles voor de macht. Principes zijn leuk, zolang ze mooie baantjes voor GroenLinks bestuurders maar niet in de weg zitten.

#10 ReinoutS

Als je je als fractie met hart en ziel hebt ingezet voor een bestuursakkoord kan ik me voorstellen dat je je eigen bestuurder niet over de eerste de beste crisis wil laten struikelen. Dan staan ook alle andere zaken die je hebt binnengesleept direct weer ter discussie. Dat gaat niet om de “mooie baantjes” maar puur om wat je politiek kunt bereiken.

Neemt niet weg dat ik sterk de indruk heb dat de Statenfractie hier het grote plaatje uit het oog verloren heeft en GL als partij aanzienlijke schade berokkent. Ze hadden hier echt principieel moeten blijven en hun steun moeten intrekken. Dat de fractie dit niet heeft ingezien valt ze zeer aan te rekenen.

#10.1 mb - Reactie op #10

En GL bereikt nogal niet wat:
– kolencentrale in Groningen
– permanente 100% cameracontrole in Amsterdam
– een missie naar Kunduz
– mooie PR voor Buitenlandse Zaken in Afghanistan
– intimidatie van een journaliste

Okee, een tendentieuze opsomming. Maar waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? Wat is de strategie van Sap? Bij welke uitkomst denkt ze over twee jaar: maar goed dat we toen Kunduz ingingen?

Ik stem(de) regelmatig GL, maar ik ben ze even helemaal kwijt.

#11 Peter

Ben krap aan een jaar lid van GL maar ik zou niet meer weten waarom ook al weer…
Tijd om lidmaatschap maar weer op te zeggen. Ze willen laten zien dat ze met de grote jongens mee kunnen spelen maar bewijzen dat ze er nog lang niet aan toe zijn om dat onder eigen voorwaarden te doen..

#11.1 ReinoutS - Reactie op #11

@11 Het is niet ‘ze’ maar ‘we’. Het zijn de (óók kritische) leden die de partij maken.

#11.2 Peter - Reactie op #11.1

Met ‘ze’ bedoel ik niet alle leden maar de Karin Dekkers en andere ‘regeerders’ van GL (van ons dus ;)

#12 ReinoutS

@mb Ik voel me hier niet geroepen om dat lijstje punt voor punt te gaan beantwoorden, maar wat betreft Kunduz is natuurlijk al uitvoerig besproken dat het hier gaat om het opbouwen van een rechtsstaat. Wanneer over twee jaar een functionerende politiemacht gestationeerd is in Kunduz die daadwerkelijk de wet handhaaft dan ga ik ervan uit dat je van een succes mag spreken.

#12.1 Bullie - Reactie op #12

which planet are you from

#12.2 ReinoutS - Reactie op #12.1
#12.3 L.Brusselman - Reactie op #12

Roepende in de woestijn

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #12
  • Vorige reactie op #12
#12.4 Peter - Reactie op #12

Hoe naief kun je zijn…

#13 L.Brusselman

Sap is begonnen met GL.de nek om te draaien en nu maken de staten het karwei af

#13.1 Hanedop - Reactie op #13

Sap is begonnen? Knap staaltje geschiedsvervalsing, of een Henk en Ingrid-achtige romantisering van het verleden. Onder FH is GL al een partij geworden die de ambitie had mee te regeren, compromissen te sluiten, bij de eigen achterban impopulaire beslissingen te nemen etc… de missie in Kunduz kwam er mede op wens van GL. En reed FH niet in een hip cabrioletje met al haar vriendjes vrolijk rond in een verkiezingsspot? GL’ers zullen moeten kiezen waar ze gaan zitten op de gevoelige balans tussen pragmatisme en dogmatiek, voorwaar geen makkelijke keuze. Kiezen tussen invloed en idealen. Succes!

#13.2 L.Brusselman - Reactie op #13.1

Ik geef je gelijk dat met Halsema de vertrutting en het “bekakte” zijn intrde deed maar zo bont als Sap met haar ambities heeft zij het nooit gemaakt.Met die reclame spot op de Witte De Withstraat zag je dat verval al behoorlijk was ingetreden maar kort daarop ging ze weg de ruimte latend aan de eenmans-sloopploeg Sap.Maar war dat met Henk en Ingrid te maken heeft daar snap ik de ballen van.Die intereseren zich totaal niet voor geschiedenis..

#13.3 Hanedop - Reactie op #13.2

Henk tegen Ingrid, “Vroeger was alles beter, Ingrid!

#14 joop

Het wordt tijd voor een groene partij in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*