Speech Wilders in New York

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Ger

Was dit nou die veel gehypete speech? Erg vermoeiend om te luisteren naar dit Steenkolenengels (het blijft een limburger).

Leukste citaat: “The West has never harmed Islam, before islam has harmed us, all the time, for centuries, over and over again … and that should stop!” (sic[k])

#2 Peter

Nou, ik vond het ineens leuk vinden toen-ie in een citaatje zei dat Obama bin laden door de USA was gecerëerd. Jammer, dat-ie dat meteen weer om zeep hielp.
Die tien seconden stilte aan het begin, vond ik ook sterk. Maar ja, het blijft toch een politicus, dus voelde hij zich meer verplicht de hem geboden spreektijd te vullen, dan het daar bij te laten. De speech van de gemiste kansen?

#3 Bismarck

Beetje jammere redenering ook rond Mekka. In Mekka zijn ze intolerant en laten ze geen synagoges en kerken toe, wij willen niet intolerant zijn als Mekka en dus moeten we die moskee niet toelaten in New York.

#4 Paul

Wilders de geschiedenisleraar: “The West never ?harmed? Islam before it harmed us.”

#5 Johanna

@4 Hullie zijn begonnen? Kleuterschoolniveau.

#6 Johanna

Het doet me denken aan Rambo: ‘They drew first blood’. De aloude oog om oog, tand om tand mentaliteit. Behalve dan dat het gevecht wordt gehouden met mensen die er part noch deel aan hebben. Guilty by association.

#7 sander_1583

Tja, niet super, had heroischer gekunt.

Het collectieve idee van they and us spreekt me sowieso niet aan.

#8 Ger

Vinden we dat hij zich heeft ingehouden? En was dat met het oog op de formatieonderhandelingen?

Volgens mij had in de VS nauwelijks iemand door dat Wilders (een van 10 sprekers) daar aan het oreren was.

#9 Erik

@8: Eerlijk gezegd had ik inderdaad de indruk dat hij zich inhield. Kan daar geen andere reden voor verzinnen dan de formatie.
Als hij zichzelf wat meer naamsbekendheid had willen geven, was hij wel uit het gebruikelijke vaatje gaan tappen (bijvoorbeeld zoals hier in Rusland). Ik vraag me ook af of mev Geller niet liever een wat steviger praatje had gehoord.

Wat is eigenlijk belangrijker, meneer Wilders? De wereld redden van islamitisch fascisme, of gedoogsteun geven aan een rechts kabinet die jouw kiezers stevig zal gaan uitkleden.

#10 alt. johan

@9: Met een praatje alleen red je de wereld niet. Met gedogen (ipv oppositie) verwachten wij meer te bereiken.

#11 Joost

“Wij”. Laat me niet lachen.

#12 Bismarck

@11: Misschien is alt. johan wel fractielid van de PVV? Wie weet is het stiekem wel Martin Bosma die waarschijnlijk de speech voor Wilders geschreven heeft. Dan mag hij best “wij” schrijven.

#13 Joost

@12: Laten we zeggen dat ik dat ten zeerste betwijfel.

#14 pedro

@1: het is niet alleen steenkolenengels, maar ook feitelijk onjuist natuurlijk. De Arabieren werden zelfs al lang (door christenen) aangevallen voordat de islam bestond, hoewel het net zo belachelijk is om die aanvallen aan het christendom te wijten, als het optreden van extremistische moslims nu aan de islam te wijten. Maar Geert kijkt waarschijnlijk niet verder terug dan 2001.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*