1. 2

    Het kan nog veel grimmiger als het om al die verguisde standbeelden daar bij Spandau in Berlijn gaat! Ooit stond er daar de beruchte Spandau-gevangenis waarin een aantal Duitse oorlogsmisdadigers gevangen werden gehouden waaronder de plaatsvervanger van Adolf Hitler, Rudolf Hess. Omdat hij nooit zou vrijkomen had Hess in 1987 (hij was toen de duurste gevangene ter wereld) zelfmoord gepleegd en werd die gevangenis daarna gesloopt om geen neo-nazi’s aan te trekken.
    Volgens een verhaal van wijlen professor Werner Maser zou Hess in 1952 door de aartsvijand van zijn baas, Jozef Stalin, die Hess ironisch genoeg tijdens WO II meteen wilde berechten omdat Hess toen in 1941 voor een vredesmissie (?) naar Engeland was gevlogen, zijn verleid om in de DDR staatshoofd te worden! Stalin hoopte dat hij Hess als willig werktuig kon gebruiken om de oude nazi’s in de DRR tot het communisme te bekeren maar van Hess kon die Stalin de pot op met zijn misselijke plannen en ging het feest voor die tiran gelukkig niét door!
    Om nog even terug te gaan komen op die verguisde beelden: in Berlijn bevindt zich in de Bendlerblock een standbeeld van een geboeide man die me erg doet denken aan Claus von Stauffenberg, de man die op 20 juli 1944 een aanslag op Hitler pleegde! Dit was echter het hoofdkwartier van Stauffenberg geweest waar hij een halve dag, rond middernacht, later samen met zijn medesamenzweerders Werner von Haeften, Mertz von Quirnheim, Friedrich Olbricht en Ludwig Beck werd gefusilleerd! Tegenwoordig is de Benderblock al een museum geworden ter nagedachtenis aan alle Duitsers die zich tegen het nationaal-socialisme verzetten en de 130.000 Duitsers die door de nazi’s werden vermoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren