Spaanse slotenmakers weigeren banken te helpen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (22)

#1 NietJeZus

Goed voorbeeld doet volgen.

#2 Lommers

Ik zie een gat in de markt voor Poolse slotenmakers..

#3 thallman

Waar is het de “”DE RECHTSSTAAT IS IN GEVAAR 11!!!FASCISMEPANIEK11!!”” geschreeuw nu?

Niet dat ik het niet met deze slotenmaker eens ben, maar ik vind het nogal opvallend dat iemand die nu hetzelfde doet als waar Wilders wordt op aangevallen, namelijk het twijfelen aan gerechtelijke bevelen opeens wel als een held wordt gezien.

#4 Bismarck

@3: Begrijp ik dat je pleit voor dwangarbeid? Of ga jij ineens van het liberale padje af dat je als ondernemer zelf mag bepalen met welke partners je al dan niet in zee gaat?

#5 Prediker

@3 – Wilders trekt niet alleen gerechtelijke bevelen in twijfel, maar zaait twijfel over de integriteit en onpartijdigheid van rechters zelf.

Hij doet dat uit opportunistische motieven; telkens wanneer hij zijn zin niet krijgt (en zelfs vooraf: als ik geen gelijk krijg, dan twijfelen mensen terecht aan de onpartijdigheid van rechters). Dat is nogal kwalijk, vooral omdat het hier een volksvertegenwoordiger betreft.

Deze slotenmaker trekt niet de integriteit van de rechters in twijfel, zelfs niet of hun beslissing juridisch wel klopt (dwz of ze de wet wel goed uitleggen), maar de manier waarop de banken de wet gebruiken om gewone mensen uit hun huis te jagen.

Je vergelijkt dus appels met peren.

#6 kevin

@3 Wat de fuck, Thallman, heb je je pilletjes niet genomen?

#7 Yevgeny Podorkin

Hij durft de stier tenminste dapper de rug toe te keren

#8 Emile M

@3: Slotenmakers opereren – zoals Bismarck terecht opmerkt – in de vrije markt. Die hebben geen publieke verplichtingen. Als de politieagenten mee gaan doen heb je een punt. Dat geldt uitdrukkelijk niet voor de vergelijking met GW.

#9 thallman

@4
Dat mag een ondernemer niet zelf bepalen. Als een ondernemer, laten we zeggen weiger hindoes toe te laten to zijn zaak dan is dat in strijd met een hele rits wetten, verdragen en rechten.

#10 su

@9: Gelukkig mag je nog wel werk weigeren aan graaiende bankiers. Dus waar zeik je over?

#11 Bismarck

@9: Ik zie graag de bankier tegemoet die naar de rechter stapt vanwege discriminatie omwille van zijn beroep door slotenmakers.

#12 thallman

@10
De dubbele standaard.

#13 Bolke

@9: “Dat mag een ondernemer niet zelf bepalen. Als een ondernemer, laten we zeggen weiger hindoes toe te laten to zijn zaak dan is dat in strijd met een hele rits wetten, verdragen en rechten.”

Toelaten en een opdracht aannemen zijn 2 verschillende dingen.

Een horeca ondernemer mag inderdaad niet zomaar iemand de toegang weigeren, ze mogen echter wel weigeren iemand iets te verkopen, dat zijn 2 verschillende dingen.

#14 su

@11: Je zoekt spijkers op laag water.

#15 Peter

Die bankjongens zouden helemaal niet meer door de samenleving bediend moeten worden. Laat ze hun geld maar opvreten.

#16 Emile M

@13. Dat is niet helemaal juist. De commissie voor gelijke behandeling heeft virig jaar een homopaar in het gelijk gesteld na een klacht over een christelijke aannemer die bij hen de keuken niet wilde verbouwen.

#17 gronk

@13: de winkelier/ondernemer die een bordje ophangt ‘aan moslims/joden wordt niet verkocht’ is kansloos voor de rechter.

#18 Emile M

Het was een strafzaak bij de kantonrechter.

“Boete voor eigenaar bouwbedrijf vanwege homo-discriminatie
De kantonrechter in Arnhem heeft een 31-jarige eigenaar van een bouwbedrijf in Kootwijkerbroek veroordeeld tot een boete van 1500 euro, waarvan 750 voorwaardelijk, omdat hij voor twee homoseksule mannen geen werkzaamheden wilde verrichten.

De twee mannen hadden de eigenaar van het bouwbedrijf een mailtje gestuurd met de vraag of hij hun plannen kon beoordelen en een prijsindicatie wilde geven.

‘Heeft u een mannelijke partner zoals lijkt uit uw e-mailadres? Sorry, maar als dat zo is passen we niet echt bij elkaar. Dit druist te sterk in tegen mijn principes. Daardoor zullen wij een te veel verstoorde samenwerking hebben’, schreef de aannemer als antwoord.

De mannen deden aangifte van discriminatie op basis van seksuele gerichtheid. Bij politieverhoor gaf de aannemer aan geen diensten te hebben geweigerd, maar alleen de mannen in hun eigenbelang te hebben geadviseerd een andere aannemer te zoeken. Vanuit zijn godsdienstige principes kan en wil de man geen zakelijke relatie opbouwen met homo’s.

De rechter vond dat de eis van de officier van justitie, 250 euro voorwaardelijk, geen recht deed aan de slachtoffers. Een dergelijke straf zou in contrast staan met de ernst van de feiten en in de toekomst kunnen leiden tot wantrouwen om door middel van een rechtszaak discriminatie te bestrijden.

[Bron: ANP]”

#19 Prediker

Ik zie graag de bankier tegemoet die naar de rechter stapt vanwege discriminatie omwille van zijn beroep door slotenmakers.

Sowieso hoor ik die slotenmakers niet zeggen dat ze geen sloten meer willen installeren of sleutels maken voor mensen wiens beroep toevallig bankier is. Ook niet dat ze geen sloten meer willen installeren in banken.

Wat ze doen is collectief weigeren mee te werken aan het uitzetten van mensen die de hypotheek niet langer kunnen betalen, omdat ze die praktijk immoreel vinden.

#20 Hal Incandenza

@18
Die aannemer had gewoon kunnen zeggen dat ie het te druk had natuurlijk. Daarnaast gaat artikel 1 (in de horizontale werking, denk ik) over natuurlijke personen en niet over rechtspersonen (in casu de bank). Hoe hard Mitt Romney ook roept dat ‘corporations’ ‘people’ zijn. Maar misschien vergis ik me.

#21 Bismarck

@20: Bovendien verwarren we collectief Nederland met Spanje, waar de Nederlandse grondwet helemaal niet van toepassing is (hadden we maar niet zo nodig onafhankelijk van Spanje moeten willen worden).

#22 Hal Incandenza

@21
Dat is op zich wel waar, maar artikel 14, EVRM zal in Spanje vast ook wel gelden. (Ook al kent dit artikel officieel geen onafhankelijk bestaan.)

Edit: is ook artikel 14 van de Spaanse grondwet. Dat betekent natuurlijk niet dat de interpretatie daar hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*