SP en PVV bekritiseren RVZ-advies

Reacties (10)

#1 gronk

Om te chargeren: moet het leven van een bejaarde miljonair met publiek geld tot het uiterste worden gerekt? Lijkt mij dat-ie dat alle dure operaties met weinig toegevoegde levenswaarde prima zelf zou moeten kunnen betalen.

#1.1 Jack Random - Reactie op #1

Nee!!! Want dan zijn we op een hellend vlak beland, en binnen no-time hebben we verplichte euthanasie voor iedereen die 65 wordt!! Nazi-kampbeul-holocaust schoft!

#2 Jack Random

Goh, de SP en de PVV, dat waren nou echt wel de laatste partijen waarvan ik een dergelijke reactie verwacht had.

/insert sarcasme-teken hier

#3 Anton B

Wat mijn stelling eens te meer bevestigd dat de SP en de PVV in de dagelijkse praktijk veel minder van elkaar verschillen dan ze in de media durven toe te geven.

#3.1 Jack Random - Reactie op #3

Met het verschil dat de SP het uit overtuiging doet; die club denkt nog echt dat ouderen allemaal arm en zielig zijn, net als voor de oorlog, en dat de samenleving full retard moet gaan om ouderen alles te gunnen.

De PVV doet het uit electoraal gewin: er zijn heel veel 50+’ers die nu en straks zorg nodig gaan hebben, en die daar liever niet zelf voor willen betalen. Meehuilen met die groep=lekker veel stemmen trekken.

#3.2 M - Reactie op #3.1

die club denkt nog echt dat ouderen allemaal arm en zielig zijn, net als voor de oorlog, en dat de samenleving full retard moet gaan om ouderen alles te gunnen.

Ah, daar reageer ik zeker even op. Lokaal bij mij (35k’ish), zijn er meerdere vrijwilligers actief bezig, om die ouderen bij te staan. Heb zo de cijfers niet bij de hand, maar zo’n half miljoen (500.000) ouderen verkeren in de problemen, in geheel Nederland. Een iets hoger aantal aan kinderen krijgt geen gezond voedsel. Voedselbanken kennen ook nogal wat problemen. Helaas. http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9111431.ece/Armoede-Noorden-rijst-de-pan-uit-

Ontken je bestaande problematiek?

#3.3 Jack Random - Reactie op #3.2

In elke demografische groep zul je problemen vinden. Maar het is een gegeven dat de babyboom-generatie de meest welvarende groep ooit is in Nederland, en waarschijnlijk dat record nooit meer uit handen zal geven. Generaties na de babyboomers zullen niet meer het vermogen verwerven dat de babyboomers hebben. Is het dan zo vreemd om aan die groep te vragen, voor wie dat kan, zelf hun zorg te betalen? Wil je echt dat een babyboomer met een afbetaald huis en een royaal pensioen (en dat zijn er echt veel) zijn zorgkosten mag afwentelen op de maatschappij, en dus ook op degenen (jong en oud) die minder hebben, en door stijgende zorgkosten nog minder overhouden? Ik laat liever vermogende ouderen zelf hun zorg betalen, zodat er collectief meer geld overblijft om arme kinderen te voeden.

#3.4 Bookie - Reactie op #3.3

Laat de RVZ het nu juist over de periode na 2040 hebben als de babyboomgeneratie vrijwel niet meer bestaat. Zitten er veel babyboomers in de commissie?

#3.5 gronk - Reactie op #3.3

@bookie: je bedoelt, da’s het klassieke geval dat de pensionado’s en babyboomers alle reserves opvreten, waarna d’r opeens keihard bezuinigd moet worden op alle nieuwe gevallen en bestaande regelingen intact blijven?

Nee dank u. Solidariteit werkt twee kanten op.

#3.6 M - Reactie op #3

Enig overlap zal je altijd terugvinden, bij alle politieke partijen. Je punt? De uiteindelijke verschillen gaat het om. En, zoals inmiddels meermalen aangegeven, zijn de verschillen tussen de SP en de PVV nogal groot te noemen. Zelfs zo groot, dat Emile Roemer onlangs nog op een congres dat duidelijk heeft gemaakt. Is eens wat anders dan de simpele Tweets van Wilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*