Sleepwet zorgt in politiek voor generatieconflict

Drie van de vier jongerenorganisaties van partijen die deel uitmaken van het kabinet-Rutte III zijn tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De JOVD, die bij de VVD hoort, en de Jonge Democraten van D66 gaan in de aanloop naar het referendum op 21 maart campagne voeren voor een ‘Nee’. Perspectief, de jongeren van de ChristenUnie, is tegen de wet, maar houdt zich bij de campagne afzijdig.

Open waanlink

  1. 2

    Door de WOII hebben we een belangrijke les geleerd over het alles maar willen registreren. Helaas zijn we die lessen al bijna weer vergeten..

  2. 3

    @1: Ze zijn in elk geval bereid om openlijk tegen het beleid van hun moederpartij in te gaan. Zoals de meeste mensen zullen ze vast niet op basis van één thema bepalen waar ze op stemmen, dus ze vragen om enkel en alleen op basis van het verschil van inzicht op dit punt niet meer op hun partij te stemmen lijkt me niet terecht. Ik heb veel meer moeite met draaiers als Kees Verhoeven op dit punt, die voor de coalitie gevormd wet overtuigd tegen de wet was, en nu ineens campagne voert vóór en doet alsof hij nu prima is terwijl er aan de wet niets veranderd is. Dát is waardoor je vertrouwen in de politiek tot beneden het nulpunt zakt.

  3. 5

    Het échte generatie-conflict komt pas tot uiting na het referendum. Het conflict bestaande uit de oudere generatie die de sleepwet invoert, en de jongere generatie die binnen een maand het woord “sleepwet” vergeten is, druk met het volgende betekenisloze internet-oproertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren