1. 2

  Daar gaan we weer: christenen tegen islam.

  Ik kan geen andere interpretatie geven: Het is hoogst onverstandig om alle godsdiensten over één kam te scheren. Daarvoor zijn redenen te over.

  Ongemakkelijke verschillen dringen zich namelijk onvermijdelijk aan je op. Het liefdegebod van Jezus Christus en het geweldsgebruik van Mohammed vormen een verschil van dag en nacht. En denk aan het gegeven dat de sharia zich presenteert als concurrent van de rechtsstaat. Niet-moslims worden dan tot tweederangsburgers gedegradeerd en geweld tegen hen wordt gelegitimeerd. Rechtspraak verwordt tot willekeur.

  Kan iemand Wim Raven en Kees van der Staaij met elkaar in contact brengen? Kan iemand Kees op de hoogte brengen van het geweldsgebruik door het christendom, van het geweld in de bijbel?

  Het stuk leest slecht.

 2. 4

  De nadrukkelijke aanwezigheid van gereformeerden (ex-gereformeerden zijn soms nog erger; godallemachtig, wat een schade bepaalde dogma’s al niet teweeg kunnen brengen) brak me vanochtend bij WNL het zuur, toen Van der Staaij zijn oriëntalistische versie gaf van “Pas op, hij is van het houtje.” (Rotterdams). Dit naast een betoog van ayatollah Elian voor wie de idolatie bij Elsevier groter is dan voor diehard gelovigen ooit voor Khomeini, die zijn verontwaarding uitte over Marokkanen die in klaslokalen maar niet willen luisteren naar het verhaal van bezetter Israel. Opgediend door dames die net iets te oud zijn om elders uit een grote feesttaart te stappen. Met God’s wil schijnt de zon over een maand loodrecht in mijn tv, zodat ik ’s ochtends al dat geleuter niet meer hoef te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren