SG-café zondag 28-04-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 28-04-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#2 Le Redoutable

Zoals ik al voorspelde is het electorale verlies voor FvD beperkt, 1 zetel kwijt aan de PVV en 1 zetel terug naar de PvdA: https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2019-04-28+grf.pdf

#3 Krekel

WTF, De The Correspondent wil na die enorme PR- en crowdfundingcampagne – die sterk op de VS was gericht, met talloze Amerikaanse ambassadeurs en uitdrukkelijke boodschappen dat ze het Amerikaanse nieuws zouden ‘unbreaken’, optredens bij CNN en The Daily Show, etc., etc., etc. – slechts “1 to 2 [correspondents] in the U.S” inhuren! …

https://www.niemanlab.org/2019/04/i-felt-like-it-was-a-betrayal-and-we-had-raised-funds-on-false-pretense-the-correspondents-first-u-s-employee-speaks-out/

#4 analist

@3: Lomp. Ook voor de donateurs. Beetje het nadeel van crowdfuding. Als je op zo’n manier (als Wijnberg et al) geld ophaalt voor aandelen, kom je voor de rechter.

Dat is misschien ook het probleem. Amerikanen zijn toch ietsjes meer van “afspraak is afspraak” als het om geld gaat. Hollanders zeggen “we komen er samen wel uit”. Die Amerikaanse journalist nam het kantoor in New York letterlijk.

#5 Frank789

@3: [ en uitdrukkelijke boodschappen dat ze het Amerikaanse nieuws zouden ‘unbreaken’, ]

En waar staat dat ze dat nu niet meer gaan doen?

En sinds wanneer heeft bijv. Het Parool een fysiek kantoor in Rotterdam nodig met echte mensen erin om slechts een lokale Rotterdamse journalist in te huren voor een lokaal verhaal?

Alsof die Amerikanen niet kampioen zijn in verhalen over andere werelddelen op afstand. Over Nederland als hoofdstad van Denemarken. Of destijds die CNN spotjes “from Kenia I cover the whole of Central and South Africa”. Ja ja.

#6 Frank789

“Het vermeende linkse complot ontnam Robert Jensen het zicht op eigen ideeën.”
Het online riedeltje “tegen de EU, tegen de islam, tegen de klimaathysterie, tegen de traditionele media” werkt niet offline.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/het-vermeende-linkse-complot-ontnam-robert-jensen-het-zicht-op-eigen-ideeen~b0c452abb/

#7 gbh

Proxy oorlog Frankrijk – Italië

https://libya.liveuamap.com/en/2019/26-april-lna-spox-mismari-tells-corriere-della-sera-italian

Addressing the Rise of Libya’s Madkhali-Salafis

Adherents of a Salafi school, the Madkhalis, are gaining prominence on both sides of Libya’s divide, causing concerns about puritanical agendas imposed through military and religious institutions. Negotiators should ensure that rebuilt security forces are politically neutral and secure the Madkhalis’ pledge to respect pluralism.

https://www.crisisgroup.org/middle-east-north-africa/north-africa/libya/addressing-rise-libyas-madkhali-salafis

#8 majava

@6: Inderdaad. Het blijkt toch een wereld apart te zijn, dat internet. Kun je ook aan deze zien: https://twitter.com/doberah/status/1122509031241863170

#9 majava

Geen reaguurpostje nog over de aanval op de Poway synagoge? De 19 jarige dader was wederom een manifest-schrijver, 8chan fan, white supremacist, etc. En nogal Christelijk. Omdat ‘ie blank is, gaat het al moeilijk worden om hem als ’terrorist’ aan te duiden, maar een Christenterrorist? Ik denk werkelijk dat ik dat nergens zal kunnen lezen de komende dagen. En toch is het er een.

#10 JANC

@5: Hear hear!

#12 Frank789

@11: In derde wereldlanden als Indonesië kun je het plastic zien liggen in de natuur en de rivieren, maar wij zijn geen haar beter met onze autobanden en fleecejacks.
https://resource.wur.nl/nl/show/Autoband-is-grote-bron-microplastic.htm

#13 kneistonie

@11, @12 dat zijn de onderwerpen

Ondertussen dirigeren spookverhalen de besluitvorming op het hoogste niveau https://www.breitbart.com/europe/2019/04/27/bbcs-attenborough-documentary-climate-change-the-facts-lied-us/amp/

#14 gronk

Politieke lafheid wordt weer eens uitgebreid ge-etaleerd:

SGP/SP-motie aangenomen. Zinsnede ‘ever closer union’ moet uit de EU-verdragen. .

En waar Sywert meestal een engrechtse meeloper is, slaat-ie hier ]wel de spijker op z’n kop:

Dit is echt een historische stap van de Tweede Kamer die niet onderschat kan worden. Nederland is het eerste land van de zes oprichtende landen waarvan het parlement afstand neemt van de kern van de Europese integratie ->

De term ‘ever closer union’ vindt haar oorsprong als leidend principe in alle grote Europese verdragen:
– Verdrag van Rome (1957)
– Plechtige verklaring van Stuttgart
– Single European Act
– Verdrag Maastricht
– Verdrag van Amsterdam
– Verdrag van Nice
– Verdrag van Lissabon

Maar he, onze altrechtse media zitten te wachten tot Thierry weer eens een poepje laat wat ze kunnen afdrukken.

#15 gbh

@13: Aldus de olie-industrie.

Als je meer wilt weten over de politiek daarachter:

The Road to Unfreedom.

#16 kneistonie

@15: naja op het hoogste niveau moeten we allemaal afrekenen met de NYT, De Balie, Ted en Xandernieuws.nl.

Zo is er altijd wat.
#jumboopa #jelijkjemoederwel

Wil je wel geloven dat buitenstaander en leek zijn al te moeilijk wordt voor veel mensen ?

#17 majava

@14: Vraag me toch telkens af waarom, als het gaat om afspraken maken over tal van dingen die je dagelijks leven beinvloeden, het volgens sommigen goed is om je verschillende cultuur te benadrukken? Het zijn dezelfde lieden die schreeuwen om assimilatie als het om immigratie gaat. Dan kan je cultuur de vullisbak in.

#18 Spam

@14 De union wordt steeds closer. Daar doet een motie in het Nederlandse parlement weinig aan. Afstanden worden korter en de grenzen tussen culturen vervagen steeds meer. Mensen werken, studeren en leven over de grens zonder zich echt van het thuisland te hoeven afkeren.

Er zullen altijd typisch Nederlandse en typisch Duitse gebruiken overblijven. Net zoals Urk geen Maastricht of Rotterdam is. Maar daarnaast worden we ook langzaam meer Europeaan. Zelfs een Brexit doet daar weinig aan. Zwitserland en Noorwegen zijn ook gewoon steeds meer Europa en steeds minder buitenland.

#19 gronk

@18: maar een half uur in de file staan voor de douane voelt zo romantisch als vroeger, toen het leven nog goed was, de pastoor de baas was en moeder de vrouw nog gewoon achter het aanrecht stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*