1. 3

  @2: Het bizarre is dat onze overheid op verzoek van de VS vingerafdrukken, irisscans, DNA en de hele reutemeteut van haar burgers verlangt, terwijl die Amerikanen zelf niet eens een deugdelijk bevolkingsregister hebben (waardoor je je dus moet registreren om te kiezen etc.).

 2. 5

  @4: omdat Le Redoutable er een soort van “Cato de oudere mantra” er op na houdt, door er keer op keer op te hameren dat geweld altijd van links komt en dat rechts nette ordentelijke brave burgers zijn.

 3. 7

  @5

  En in de praktijk is extreem links net zo gewelddadig als extreem rechts. Feitelijk lijken ze meer op elkaar dan ze zelf door hebben;-)

 4. 10

  Niks onbegrijpelijks aan. De mens is een dier wat uitgerust is met hersens. Maar de gebruiksaanwijzing wordt zelden gelezen.

  Zolang vrij wapenbezit wordt geassocieerd met vrijheid blijven we dit soort zaken houden. Nog even wat krokodillen tranen plengen en op naar het volgende incident.

 5. 11

  Beter een tijdje wachten met conclusies als er van dit soort nieuws is. De berichtgeving is vaak erg onbetrouwbaar en hitserig. On The Media (Amerikaans radio programma) heeft leuke podcast met een soort ‘gebruikers handleiding’ – aanbevolen.

 6. 12

  De bekende historicus Simon Schama mengt zich in discussie over de Brexit met de volgende tweets:

  Simon Schama · 5 min.5 minuten geleden 

  “Undemocratic” is empty mantra of Brexit but all acts proposed by Commission HAVE to be approved by E Parliament and Council

  and (though you all know this) the Council is of course accountable to nationally elected governments. Yet more Brexit lies.

 7. 15

  @14.

  Er zit ook geen link aan. Alleen deze korte berichtjes heb ik aangetroffen. En wilde ik graag met jullie delen.

  Edit: heb linkje even weggehaald.

 8. 17

  En toch weer de politiek tweet van deze is weer hot:

  Donald J. TrumpGeverifieerd account ‏

  Appreciate the congrats for being right on radical Islamic terrorism, I don’t want congrats, I want toughness & vigilance. We must be smart!

  Tja, we kennen iemand die ook zo telkens van zich laat horen met oneliners.

 9. 19

  Om 18.55 uur was “Simon Schama” nog blauw en verwees gewoon naar SG-café van vandaag; tussentijdse editing?
  ;-)

  Ik denk dat hij aanvankelijk de Twitter-handle ‏@simon_schama had meegekopieerd, door de @ wordt een naam/woord inderdaad blauw en verwijst het naar het topic waar het in staat:

  @Henk
  @cetera

 10. 20

  @13: verderfelijke goed? Je bedoelt de softdrug dat een heel stuk minder schade aanricht dan alcohol en tabak?

 11. 21

  @20.

  Ik woon in een flat waar tegenwoordig iemand bij mij op dezelfde verdieping woont waar je s morgens al de wietgeuren op de gang mag ruiken. Dus als ik op de fiets stap op weg naar mijn werk is hij en zijn lelijke vriendin (beter kan ie niet krijgen, terwijl hij er helemaal niet onaantrekkelijk uitziet) al aan het hijsen, en soms kom ik zelfs zijn hippiemoeder tegen die haar zoon komt vertroetelen.

  Dan denk ik in deze case is het verderfelijk want een lelijke vriendin, geen werk, opleiding doet ie niet meer, en zijn moeder moet hem nog steeds bij het handje nemen. Hij blowt zijn leven weg.

 12. 22

  Want met mensen die teveel drinken komt dit natuurlijk niet voor.
  Dat je vanwege één voorbeeld in het algemeen spreekt over een verderfelijk goedje is nogal beoogklept.

 13. 25

  @13: Altijd jammer dat politici pas het licht zien als ze met pensioen zijn. In beide gevallen is er sprake van een wending in juiste richting, die helaas te laat komt.

 14. 26

  …en zijn lelijke vriendin (beter kan ie niet krijgen, terwijl hij er helemaal niet onaantrekkelijk uitziet),/blockquote>

  Wat let je? Probeer hem het hof te maken, jij knapperd.

  Uiterlijk en innerlijk, Joop.

 15. 27

  @23:
  En precies daar zit je fout. Er is geen oorzakelijk verband tussen het gebruik van cannabis en zijn levensinstelling. Een verband die er bijvoorbeeld wel zou zijn bij echte verslavingen als alcohol of opiaten. Daar is een gedragsverandering door de drug.
  Als iemand er voor kiest om niet te werken en zijn hele leven ganzenborden spelend door te brengen, is het toch ook idioot om het spelen van ganzenbord te verbieden?

 16. 29

  @27.

  Ik ken genoeg mensen die latente psychische klachten kregen na het gebruik van softdrugs.

  Met alles is het zo dat je het met mate moet doen, en dat de 1 er beter tegen kan dan de ander. Sommige mensen kunnen prima maatschappelijk functioneren terwijl ze behoorlijk wat coke snuiven, of flink wat jenever wegspoelen per dag. Helaas niet iedereen.

  Ik heb geen problemen met mensen die hun leven verkloten an sich (op eigen kosten), alleen zie je dat ook in de cijfers van de jeugdzorg terug, GGZ en criminaliteit. Uitvallers op school, radicaliseren in een of ander geloof, huiselijk geweld en zelfs verkeersongelukken

 17. 30

  zijn lelijke vriendin (beter kan ie niet krijgen, terwijl hij er helemaal niet onaantrekkelijk uitziet)

  in deze case is het verderfelijk want een lelijke vriendin,

  Ik twijfel bij #Joop altijd, is hij een meestertrol of gewoon echt, nou ja … zo.

 18. 31

  Ik ken genoeg mensen die latente psychische klachten kregen na het gebruik van softdrugs.

  Zeer twijfelachtig. Maar goed, waar bestonden die klachten dan zoal uit?

 19. 33

  @32

  Er is mij veel meer bekend over deze materie dan de deels verouderde info op die site. Een ieder die mij een beetje kent, weet dat. Je hoeft voor mij niet te gaan googlen, hoor. ;-]

  Maar ik vroeg het aan Joop @29

 20. 34

  Ugh…

  Die link van Henk..

  Cannabis tast het IQ van jongeren aan….
  Het onderzoek werd uitgevoerd op mensen in Dunedin, Nieuw-Zeeland.[7]

  Weer dat fokking onderzoek, waar niet alleen de NL media hijgerige koppen mee scoorde en er idiote kamervragen over werden gesteld; later met zeer passende antwoorden (als in: beter lezen, Madeleine van Toorenburg/ CDA!).

  Wat was het geval: Het klopt dat men een verlaging constateerde, echter, zoals de onderzoekers zelf ook aangaven, was het NIET 1:1 aan te tonen dat het door Cannabis kwam. Er waren meerdere factoren die meespeelden.

 21. 35

  @34
  Het onderzoek zelf is zeer goed. Voor alle duidelijkheid. De lezing van deze schort nogal wat aan. In de eerste plaats door die hijgerige clickbaithoernalisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren