SG-café zondag 04-12-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 04-12-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#1 Le Redoutable

Voor al diegene die denken dat een staatsschuld een “Neoliberaal” complot is wat opgelost kan worden door gewoon de drukpersen aan kan zetten:

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/venezuela-fuehrt-wegen-hyperinflation-groessere-scheine-ein-a-1124335.html

#2 Joop
#3 Joop

Fantastisch, de neoliberale hervormingen, iedereen, zoals we ook hier in NL mee mogen maken, wordt er gelukkig van – vooral de rijken en de multinationals.

http://www.nu.nl/economie/4360278/hervormingen-beter-griekenland-dan-schuldverlichting.html

#4 Ronzhu

@2 En in een reactie hierop riep de mensenmassa “Ik ben Fidel”.

En terwijl Raul zegt dat Cuba “elk obstakel, elke vorm van onrust of bedreiging voor het socialisme zal overwinnen” krijgt hij met het heengaan van zijn broer de ruimte om in een rapper tempo economische hervormingen door te voeren, tot grote tevredenheid van het volk.

Leuke poppenkast hoor, dat wel. Een moetje vanwege Fidel’s cultstatus, maar een kniesoor die daar op let.

#5 gbh

Episch:

#6 Geband van Joop

Financial Times-columnist Gideon Rachman vertelt in dit interview de pijnlijke waarheid die onze elite (links) maar niet wil horen, namelijk hoe onze ‘verheven’ Europese idealen te pletter zullen slaan op de rotsen van de werkelijkheid en hoe Europa zich in een rampzalige positie heeft gemanouvreerd en het lachtertje van de wereld zal worden:
http://www.volkskrant.nl/opinie/-verschuiving-macht-van-west-naar-oost-verbrijzelt-europese-illusies~a4426879/

Twee citaten:

Dus als je Rusland, India en China hebt en Trump die de islam centraal stelt, dan ziet Europa er steeds meer uit als de uitzondering. Terwijl Europa het grootste probleem heeft met de integratie van moslims. Wellicht daarom schrikt Europa terug voor zo’n beleid: we zien de implicaties voor onze samenlevingen als we een Poetin-achtige oorlog tegen de radicale islam beginnen. Alsof je een lucifer aansteekt in een kamer vol gas.'

Er dreigt een ‘Alliantie van Minachting’ die loopt van Moskou, via Peking tot Washington, waar ze allemaal zeggen: ‘Die Europeanen hebben het echt niet door, hè? Ze hebben zich laten overlopen door moslimimmigranten, wat wij nooit zouden doen, en ze zijn allemaal zwak en zielig.’

#7 frankw

@ 6 met je fixatie op alles wat “links” is die niet begrijpt hoe de wereld in elkaar zit (hey man, het begint een beetje zielig te worden weet je dat?):

EU GDP c 17 triljoen (Euro)
VS GDP c 18 triljoen (Dollar)
China GDP c 11 triljoen (Dollar)

Dus hoezo stellen we niks voor? En waarom is onze “linkse” elite dan achterlijk? Als “linkse” elite betekent dat je het normaal vindt dat als je hard werkt je fatsoenlijk kunt leven en dat als er argumenten zijn voor een beleid reken mij dan maar tot die linkse elite.

Met je praatjes

#8 frankw

Het grote karaktervermoorden van alles wat niet reactionair rechts is komt op nieuwe hoogten. Facisme is terug anno 2016.

https://www.theguardian.com/technology/2016/dec/04/elon-musk-trolling-us-conservatives-green-tech

#9 Joop

@6.

Met de beste man kan je goed lachen.

“In December 2008, Rachman published a controversial column in the Financial Times online entitled, “And now for a world government”[12] which radio show host and conspiracy theorist Alex Jones among others have cited as proof of an elitist plot to establish global governance.”

bron: wikipedia

#10 Geband van Joop

@9: Bij het vak Politieke Filosofie heb ik opgestoken dat de EU in wezen slechts de voorzet vormt voor een wereldregering (dat oude stoïcijns-christelijke ideaal). Landsgrenzen zijn immers racistisch, we zijn allemaal gelijk en mensenrechten e.d. zijn universeel. Daarom formuleert de EU ook geen buitengrens: als het aan Brussel ligt breidt de EU zich net zo lang uit tot de hele wereld tot de EU behoort (al hanteert de EU momenteel een meer fascistische doctrine om primair een sterk blok te vormen tegen opkomende machten als Rusland en China)… Sowieso zou de economische samenwerking c.q. vrijhandel vroeg of laat tot een politieke unie (en de mondiale vrijhandel tot en wereldregering) moeten leiden.

Maar de elite heeft buiten de volkswil gerekend, want inmiddels is wel duidelijk dat zolang de elite de democratie nog laat bestaan, het volk aan de noodrem gaat hangen.

#11 frankw

al hanteert de EU momenteel een meer fascistische doctrine om primair een sterk blok te vormen tegen Rusland en China

Zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat ene “Geband van Sargasso” de reageerderspanelen van Geenstijl of de DDS onveilig gaat maken.

#12 Geband van Joop

@11: Vind je dat ik moet worden geband vanwege mijn mening over de EU? Is de EU hier zo’n heilige entiteit?

#13 Joop

@10.

“Grenzen zijn racistisch.”

Tja …

Dat zullen ze niet in dat college zo gezegd hebben, dat verzin je weer er zelf bij. Maar goed, fantasie is altijd leuk.

@11.

Nee, hij discussieert als zelfbenoemde intellectueel liever met linkse mensen. Hoewel die in zijn ogen geen fatsoen hebben.

@12.

Niet zo schijnheilig doen, niets is hier heilig.

#14 su
#15 Bismarck

@6: Wacht even, uit het rijtje China, Rusland, India, de VS en Europa heeft Europa het grootste probleem met de integratie van moslims? In welk alternatief universum is dat?

#16 McLovin

@6: en wederom, definieer nou eens of wees eens concreet, dat slap borrelpraat over “de elite”. Wie o wie is dat dan precies, en “de volkswil” is ook al zo een term, welke wil? van wie? “het volk” als jij en ik beide niet tot de elite behoren en wel tot het volk is daar al je bewijs dat er niet 1 volkswil is want jij en ik, beide uit het volk, verschillen mijlenver van mening.
Heel fijn dat je je hier etaleert als filosoof die gestudeerd heeft en een ban krijg je nog lang niet want daarvoor moet je hier wel heel erg ver gaan (anderen doodwensen enzo) en ik vind het best gezellig keuvelen met je maar probeer even af en toe iets concreter te zijn in je formuleringen dan heb je kans dat je iets serieuzer genomen wordt.

#17 Geband van Joop

@16: Dank voor je aardige, stimulerende woorden! Het zijn natuurlijk ook vage termen, ‘links’, ‘elite’ etc, en ik vertrouw erop dat de ander wel zal begrijpen wat ik bedoel, maar blijkbaar is dat niet (altijd) zo. De elite is in de eerste plaats de groep die bestuurt. Dat zijn bijna allemaal universitair geschoolden (zelfs GroenLinks die volks wil worden heeft bijna alleen maar academici op de lijst gezet). Sowieso kom je bij academici uit omdat politici tegenwoordig liever niet op basis van ideologie maar op basis van wetenschappelijke rapporten en adviezen besturen. De elite is ook de groep die profiteert van het beleid van de elite: de ‘winnaars’ van de globalisering. De elite is ‘de grachtengordel’. Het zijn de journalisten en anderen die ons hun wereldbeeld via de officiële kanalen doorgeven.

Het volk is dan het deel van de bevolking dat geen invloed heeft op beleid, dat niet heeft gestudeerd, dat een onzekere toekomst voor zich ziet vanwege de globalisering, dat z’n (boze) mening slechts kan uiten op internet (:))… Uiteraard is een groot deel van dat volk nog steeds aanhanger van de elite (en stemt in maart gewoon op de PvdA of VVD), maar de revolutie die gaande is bestaat eruit dat een groot deel zich afkeert van die gevestigde orde. Kijk bv. eens op Twitter naar de lawine van afkeer bij elke aflevering van De Wereld Draait Door en Pauw (= elite): dat is ‘het volk’ dat de elite meer dan beu is.

#18 Nietingelogd
#19 Rolmops

@12: ik denk niet dat je bijvoorbeeld van Joop bent geband vanwege je mening, maar vanwege de enorme hoop onzin wat je weet uit te braken. Je post nu enkele dagen op Sargasso, maar je hebt al meer nergens op slaande nonsens uitgekraamd dan sommige dagelijkse bezoekers in jaren.

#20 Micowoco

Het is de laatste tijd wel makkelijker geworden om bij de elite te horen. Vroeger moest je een heel dure sportwagen onder je reet hebben, nu volstaat een bakfiets. :-P

#21 Geband van Joop

@19: Op Joop.nl werd ik geband op Vrouwendag toen alle Joop-auteurs de hele site vol penden over hoe vreselijk vrouwen nog steeds worden onderdrukt, te beginnen met het enorme inkomensverschil voor gelijk werk. Daar durfde ik tegen in te gaan door eenvoudig met CBS-bron te beweren dat jonge, afgestudeerde vrouwen juist meer verdienen dan mannen, zodat die inkomensongelijkheid in feite al is gecorrigeerd voor de nieuwe generaties. Dat werd niet gewaardeerd: ik werd terstond definitief geband (maar daarvoor kwam ook al zo’n 50% van mijn reacties niet door de censuur zodat ik me er net een Sovjet-dissident voelde die heel creatief en indirect mijn gedachten moest verwoorden om ze wel door de censuur te krijgen). Blijkbaar moet koste wat koste het beeld overeind worden gehouden dat vrouwen worden onderdrukt (waar ik nu eenmaal iets genuanceerder over denk). Maar hier ben ik nog geen feministe tegengekomen, dus de toekomst hier ziet er goed uit voor mij. :)

#22 Geband van Joop

Renzi verliest het referendum. RAI exit poll: Yes: 44% No: 56%

#23 Lennart

@17:
“Kijk bv. eens op Twitter naar de lawine van afkeer bij elke aflevering van De Wereld Draait Door en Pauw”

Je had het laatst ook al over iets dergelijks. Maar als Rechtse mensen zo’n hekel hebben aan afwijkende meningen, waarom confronteren ze zichzelf er dan steeds mij ? Jij zei, dat mensen zich ook irriteerden aan de artikelen hier. Maar er is toch geen enkele reden waarom je als rechtschmensch naar Pauw, Sargasso, of DWDD zou moeten kijken ?

Ik vind het nogal autoritair overkomen. Het is net, alsof Rechtse mensen graag zouden bepalen wat websites en tv-programma’s precies vertellen.

#24 tigger

@17:

de elite is ook de groep die profiteert van het beleid van de elite: de ‘winnaars’ van de globalisering.

De verkiezing van Trump, die nu een regering vormt van miljardairs en miljonairs, kun je dan ook zien als de elite die de keus van het volk (de popular vote) negeert en de macht overneemt dmv een veelheid aan valse trucs. Gerrymandering, disenfranchising en een veelheid van leugens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*