1. 2

  De populisten van SP, PVV, FvD en 50plus zijn als enigste nog voor het huidige raadgevende referendum. Voormalig voorstanders D66 en GL willen het zwaar aanpassen en de rest wil er van af:

  https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2017-09-03+kga.pdf

  De meeste kiezers willen liever een gekozen burgemeester, behalve GL en de PvdA. Van die laatste is het begrijpelijk die hebben veel meer burgemeesters in de baanjes carousel dan qua zetels verklaarbaar is.

 2. 4

  @3: Gbh, lees jij je eigen links wel?
  Uit het artikel blijkt namelijk dat het niet Putin is, maar het is Ukraine die Sovjet raket-technologie aan N-Korea leverde!

 3. 6

  @4: De kop komt letterlijk uit het artikel, uit niets in het artikel blijkt dat het de Oekraïne was die Sovjet raket-technologie aan N-Korea leverde, dat “leest” alleen de Putin troll.

  By overwhelming the U.S. with the North Korea issue, Putin is diverting America’s attention away from the Middle East and expanding Russian influence in the region, a diplomatic source said.

  Regardless of Putin’s intentions, protracted tensions between the U.S. and Russia have begun to directly affect North Korea’s missile development. It is highly likely that the missile Pyongyang launched over Japan on Aug. 29 used Soviet technology provided by Russia, said Yuri Fedorov, a renowned Russian military expert.

 4. 7

  @1: Iemand die gelooft in rassenvermenging gelooft dus ook in het idee dat er menselijke rassen zijn. Van pure tot vermengde rassen. Is zo iemand niet per definitie een racist? Ik vraag het maar omdat de FvD altijd zo boos wordt als iemand de partij racistisch noemt.

 5. 8

  @7: Met het in het openbaar beweren dat je voor of tegen rassenvermenging bent maak je natuurlijk altijd onsterfelijk belachelijk. Ikzelf ben voor het WC-papier van het rolletje aan de muurkant. Als ik nog eens in de Kamer kom, dan zal ik daar eens iedereen de oren mee wassen.

 6. 14

  @1
  Tja, om deze man kan ik me niet al te druk maken. Er wordt zwaar getild aan het woord ‘rassenvermenging’ (enigszins terecht, Hiddema is jurist en kent het belang van de juiste woorden gebruiken), zijn ‘uitzondering’ van moslims is willekeurig en zijn stelling lijkt me niet getuigen van inzicht in oorzaak en gevolg, maar ergens heeft hij wel een punt. Een teken van integratie is als een integrerende groep zich vrijelijk associeert met de groep waarin geïntegreerd wordt. Dat betekent collega’s, vriendschappen en seks. Het ‘maken’ van caramelkleurige baby’s is echter geen vorm van integratie op zichzelf.

  Ik vraag me vooral af hoe dit zal vallen bij de identitairen, de ‘white genociders’ en anti-cultureel-marxisten die zich bij de FvD geschaard hebben.

 7. 16

  @14: Ik ben het volledig met je eens. Als ik naar Japan verhuis en drie generaties later trouwen mijn achterkleinkinderen nog steeds alleen met (al dan niet in Japan woonachtige) blauwogige Nederlanders, dan wijst dat inderdaad niet op een geslaagde integratie. (Niet per se mislukt, maar inderdaad geen goed teken.) Ik meld het dan ook niet omdat ik Hiddema’s uitspraken zo schandalig vind (vind ik totaal niet) maar inderdaad omdat voor in elk geval een deel van de FvD-achterban waarschijnlijk iets als vloeken in de kerk is.

  @15: Er gaat wel meer pathologie schuil in deze reactie (ernstige paranoia en een wel erg vreemd mensbeeld bijv.), maar dat je blijkbaar de intelligentie mist om – terwijl je met je snufferd voor het internet zit – een manier te bedenken om te controleren of Hiddema die uitspraak echt heeft gedaan of niet, vind ik echt te treurig voor woorden.

 8. 17

  Nee maar, Hiddema blijkt een echt jaren ’60 jongetje. De reactie van Aboutaleb gisteren in Buitenhof daarop was ook leuk. Hoe zich dit allemaal verhoudt tot ‘cultureel marxisme’ mag joost weten. Willem Schinkel: culturisme is een residusemantiek die opereert op basis van negatief gewaardeerde culturele incompabiliteit en een eenzijdige attributie van die incompabiliteit aan de cultuur van de ander. Daartoe reïficeert het ‘culturen’ en neemt het bovendien afscheid van de culturalistische houding van de gelijkwaardigheid van ‘culturen.’ Daarvoor komt in de plaats een hiërarchisering van ‘culturen’, waarbij de ‘dominante cultuur’ de meest legitieme vorm van ‘cultuur’ is … en nog veel meer waaronder ‘het is een functioneel equivalent van racisme’ … (‘Denken in een tijd van sociale hypochondrie’ p.480)

  Let wel: als engineer (waarmee je vreselijk mee op moet passen, bijvoorbeeld in het geval van Leonardo da Vinci) herken ik slechts een machientje uit het begrippenapparaat van Schinkel waarvan ik zeg dat het werkt in zoverre dat Baudet c.s. ‘cultureel marxisme’ slechts gebruiken om de eigen superioriteit te bewijzen. Dat van ‘onder de lakens’ is mij verder prima, maar het is natuurlijk in dit verband een red herring. Maar goed, als we Baudet niet helemaal serieus nemen kunnen we er nog een hoop lol mee hebben.

 9. 18

  @16: Het is ook treurig. Van Hiddema die in het verleden dingen zei over rassenvermenging en nu het tegenovergestelde aan het beweren is. Daar raakt een mens van in de war.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren