1. 3

  @1.

  Dat is allemaal framing. Want de Eurofiele elite (en hun vriendje The Guardian) doen er alles aan om het anders te doen lijken.

 2. 7

  @6.

  We zullen wel zien. Ze komen nog wat handelsjuristen tekort, wat allang bekend was. Dus oud nieuws.

  Zelfs in de Verenigde Staten praten congresleden reeds openlijk over een handelsverdrag met de Britten, zeker nu de TTIP, het omstreden verdrag met de EU, dreigt spaak te lopen.

  Dat zou nieuw zijn.

 3. 8

  @6

  Het schijnt dat Liechtenstein ook handelsbetrekkingen met GB wil aanknopen.
  ;-)

  Verder: Goh…verbazingwekkend dat er banden zijn met India, Canada, Nieuw Zeeland en Australië. Dat verwacht je niet hé.

 4. 9

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/ook-camerons-gedoodverfde-opvolger-may-wil-geen-haast-maken-met-uittrede-eu~a4332497/

  Mocht ze premier worden van een kabinet ‘voor heel het volk’, dan wordt de grootste uitdaging het terugbrengen van de instroom van buitenlanders tot een aanvaardbaar niveau. Dat was de eis van het ‚leave’-kamp, dat op 23 juni met 52 procent van de stemmen een Brexit afdwong.

  Lees ik dit nu goed? Ging het dan toch om de buitenlanders? Het ging toch om dat vermaledijde Brussel wat dicteerde?

  May zei het niet zinvol te vinden een tijdschema te maken. ‚Er bestaat geen wondermiddel om de bezorgdheid van de mensen over de immigratie weg te nemen.’

  En dat is dan weer slim van May. Eerst zeggen dat buitenlanders het probleem zijn. Maar….het kan wel eventjes duren voordat we de toestroom onder controle hebben hoor!

 5. 10

  @8:

  Kom op Lutine, niet zo populistisch. Amerika, India, Canada, Nieuw Zeeland en Australië. Dat is een grotere markt dan de EU. En ook landen waar nog groei is ipv krimp en negativisme. Je zult zien, op de lange termijn lachen ze het continent keihard uit. Korte-termijn jagers zijn het.

 6. 11

  @9:
  Aldus May, die zelf een Remain er was. Je moet je info wel een beetje diversificeren hoor, zo krijg je natuurlijk altijd gelijk van jezelf.

 7. 12

  @10

  Op termijn heb je gelijk Henk! Tot die termijn zit GB gewoon in de EU, worden ze in de EU niet langer serieus genomen. En…ligt GB geografisch toch nog steeds dichterbij de EU dan bij Amerika, India, Canada, Nieuw Zeeland en Australië. Maar met die drijvende continenten kan dat natuurlijk veranderen;-)

  @11

  May is (kennelijk) een pragmaticus. Leavers en Remainers probeert ze bij elkaar te herderen. Een soort van Britse Rutte. Beetje meelullen met de populisten en ondertussen gewoon je eigen agenda uitvoeren.

  En voordat je mij beschuldigd van vooringenomenheid. Ik heb niks met Tories, May o.i.d. Ik tracht slechts te zien hoe men zich uit de Brexit crisis redt. Juist een Remainer die zich niet zo op de voorgrond heeft geplaatst heeft de beste papieren denk ik.

  De verkiezingen zijn in 2020 (meen ik) en het is duidelijk dat het Brexit kamp geen strategie heeft en bovendien politiek verdeeld.
  Dit zijn de momenten waarop de leiders van de toekomst zichzelf presenteren. We wachten af.

  Overigens heb ik ook niks met Labour. Het middenkader lijkt me wel ok. Maar er zitten ook elementen in die niet het allerbeste voor hebben met de mensheid.

 8. 13

  Zwitserland heeft ook nog een onderhandelingetje lopen met de EU, en een brexit heeft het er niet makkelijker op gemaakt voor de Zwitsers:
  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/03/eu-swiss-single-market-access-no-free-movement-citizens

  The European Union is to show its determination to make no concessions to the UK on Brexit terms by telling Switzerland it will lose access to the single market if it goes ahead with plans to impose controls on the free movement of EU citizens.

  The Swiss-EU talks, under way for two years but now needing a solution possibly within weeks, throws up the exact same issues that will be raised in the UK’s exit talks – the degree to which the UK must accept free movement of the EU’s citizens as a price for access to the single market.

  The Swiss are desperate to strike a deal in order to give its politicians time to pass the necessary laws to meet a February 2017 deadline imposed by a legally binding referendum in 2014.

 9. 17

  @1: Oh ja, mooi stuk, dank voor de link. Schrijven kunnen ze goed. Heb wel een puntje waar ik over struikel:

  It also became painfully evident last week that Jeremy Corbyn and Labour’s rump shadow cabinet cannot lead their own party, let alone the British people. Corbyn is finished as a credible national politician. If hard-left grassroots members want to keep him as their leader, they should accept that the price of such ideological self-indulgence is electoral irrelevance. Yet Corbyn clings on, putting himself before his party and his party before his country. In doing so he lets down millions of middle England voters.

  Dat Corbyn het slecht doet komt niet door Corbyn maar door zijn partij en de media die geleid wordt door vriendjes van Blair, en vooral door het feit dat in de districten vooral dit soort types voor Labour op de lijst staat. Ik ben niet helemaal op de hoogte met het proces in Engeland, maar ik neem aan dat als er weer verkiezingen komen er primaries zullen komen, dan zullen veel van die ‘Derde Weggers’ (zie discussie bij Uit de oude doos) die nominaal links zijn, maar feitelijk conservatieven zijn, weg gevaagd worden.

  Verder vermoed ik – maar ik volg het in de UK onvoldoende – dat ook de media daar wel hun steentje aan bij zullen dragen.

 10. 19

  @6: Landen hebben interesse in een handelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder. Nu er geen centraal handelsverdrag met de EU is moet je wel iets doen om te zien hoe je nu verder kan. Kortom, overal het positieve van willen zien.

 11. 20

  @9: Met die buitenlandse instroom komt het ook nog wel goed buiten de EU. Uit de link van #6:
  “Landen van het Gemenebest werken ondertussen aan een verdrag dat het verkeer van personen tussen de oude koloniën, gebaseerd op een puntensysteem, makkelijker moet maken.”

 12. 22

  ’t Is een beetje raar. De Ieren hebben in het verleden vrijwel alles gebouwd, nu zijn het de Polen en als het puntje bij paaltje komt zijn de Ieren vroeger en de Polen nu schuld aan alles wat verkeerd gaat in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren