SG-café zaterdag 31-03-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 31-03-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (11)

#1 Lennart

Het is echt ongelofelijk. U heeft gelezen dat Nederland stopt met gaswinning ? Dan heeft U zich, voor de zoveelste keer, laten misleiden door Mark Rutte en zijn companen, want het gaat gewoon door:
http://www.dvhn.nl/groningen/Gaswinning-gaat-naar-nul-maar-bij-Pieterzijl-gaat-de-NAM-fracken-23047844.html

En als je wat verder leest naar wat de plannen zijn, dan lees je iets over 500 miljoen belastinggeld, dat besteed gaat worden aan een stikstoffabriek, zodat we toch buitenlands gas kunnen blijven gebruiken. Lees je nog verder, dan valt het je op dat er heel veel gezegd wordt over terugdringen van gasgebruik van woningen, maar dat dat toch vooral in de volgende kabinetsperiode zal gebeuren. Waarschijnlijk gokt de VVD dat ze tegen die tijd D66 net zo hebben afgeserveerd als de PvdA, zodat ze dan een kabinet kunnen formeren dat gewoon weer verder gaat het gashandel. After all, dividend moet uitbetaald worden, en als dat betekent dat het klimaat opwarmt of dat Groningers in gevaar worden gebracht dat is dat niet iets om je druk over te maken.

Bah.

#2 Le Redoutable

GroenLinks in Amsterdam blijkt een bekrompen anti stedelijke partij die politiek in de jaren 70 is blijven hangen. Ik wens de Amsterdammers veel succes als ze met hun auto de stad niet meer in mogen en hun jaren ’30 en ouder woning voor een vermogen gasvrij mogen proberen te maken. Ben ook benieuw hoe ze een overvolle stad vol met windmolens gaan zetten, het lijkt eerder of ze een klap van molenwiek gehad hebben:

https://www.volkskrant.nl/opinie/groenlinks-liberale-vleugel-bestaat-niet~a4586868/?hash=dacdb004ee0523fd9e4f7f1691bcbf7e3136ab76

Als ik D66 was zou ik verre van deze wereldvreemde kliek blijven.

#3 rongvk

@1 De gaswinning uit het Groningenveld wordt toch echt beëindigd, specifiek met het oog op aardbevingschade. Dat gebeurt vanzelfsprekend niet morgen, maar wordt afgebouwd.

Dat is inderdaad wat anders dan “Nederland stopt met gaswinning”, wat ook wel logisch is, al is het maar omdat de hele Noordzee vol staat met boorplatforms…

Die stikstoffabriek is verder specifiek een douceurtje voor Groningen, omdat er straks minder banen zijn voor winning Groningenveld, beetje lullig om daar overheen te vallen.

@2 Een politicoloog die een verkiezingsprogramma letterlijk opvat, dat is wel èrg makkelijk columns vullen zo. Ach ja, gelukkig hadden ze de laaste keer dat ik keek geen 23 zetels en zitten ze straks in een coalitie.

#4 Lennart

@3:
“Die stikstoffabriek is verder specifiek een douceurtje voor Groningen, omdat er straks minder banen zijn voor winning Groningenveld, beetje lullig om daar overheen te vallen.”

Ja, dat werd ook gezegd van die Eemscentrales. Uiteindelijk bleken die vooral door Oost-Europese loonwerkers gebouwd te worden, en niet door Groningers.

Maar goed, misschien kan jij deze vraag beantwoorden: hoe zinvol is zo’n fabriek, als het inderdaad de bedoeling is om over een tijdje gasvrij te zijn ?

#5 Basszje

@2: Prima program ( meeste dan ) . Amsterdam is geen stad voor auto’s en die ruimte kan je veel beter gebruiken voor andere doeleinden.

De columnist is gewoon een chagrijnige conservatief, niets nieuws dus.

#6 Hans Verbeek

@4: die stikstoffabriek is natuurlijk een halfslachtige poging tot daadkracht. Met veel bombarie gepresenteerd, maar over de capaciteit en de prijs, die de eindgebruiker voor dat met “stikstof-aangelengde gas” zal gaan betalen heb ik nog niets vernomen.

We kunnen de komende tien jaar onze energie en spaarcentjes beter steken in duurzame oplossingen. Aardwarmte, warmte-opslag in grondwater en echt energie-neutraal bouwen.

#7 Joop

Tienduizend handtekeningen als inleing voor aanvraag voor referendum , over Anti-referendum wet. Want hij staat afgedrukt in de Staatscourant. En nu kunnen die handtekeningen digitaal supersnel verzameld worden.
https://www.geenstijl.nl/5141402/internetachtige-constructies/

#8 Henk van S tot S

@1:
De gevaren van fracking reeds lang bekend.
Hier een al wat ouder bericht

#9 Henk van S tot S

@8:
Wat kort door de bocht.
Was als een aanvullende opmerking bedoeld.

#10 Hans Verbeek

Rusland is het nieuwe Noord-Korea.
De nieuwe Russische intercontinentale ballistische raket wordt door de NAVO liefkozend Satan 2 genoemd. Hilarisch.

#11 Joop

Beter gezegd , links heeft ze verkwanseld! https://www.trouw.nl/home/femke-halsema-conservatieve-politici-hebben-linkse-waarden-gekaapt~a399dc29/

O ja, en Femke misschien burgemeester Amsterdam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*