1. 3

  @1 Halverwege het artikel was ik er serieus even van overtuigd dat op de speld zat. Het verrast me wel dat de gemiddelde kiezer zo weinig ideologisch is en zich zo laat leiden door één issue of de waan van de dag, maar wellicht ben ik gewoon naïef. Zweven tussen PVV en D66? Twijfelen tussen CDA en Groenlinks? Fascinerend.

 2. 4

  @1: Ja, zeg dat wel. Van de 14 kiezers is helemaal niemand die het over de echt belangrijke onderwerpen heeft. Het lijkt wel, alsof het hele Nederlandse volk inmiddels in een echokamer leeft…

 3. 13

  @11: De ontwikkeling om contant geld uit te faseren is al een hele tijd gaande. De banken lopen* daarbij voorop, zonder contant geld hebben ze natuurlijk al helemaal een monopoly.

  *Nou ja, eerder heel voorzichtig schuifelen. Het is niet de bedoeling dat het publiek er lucht van krijgt.

 4. 14

  @10: In India in ieder geval niet. Er zijn nieuwe biljetten van 500 en 2000 Rupee. De voorbereiding van deze wissel is alleen dusdanig gebrekkig geweest dat de nieuwe biljetten in onvoldoende mate in omloop kunnen worden gebracht.

 5. 17

  Haat, haat, haat, haat

  https://www.theguardian.com/politics/2016/nov/26/jo-coxs-was-followed-by-50000-tweets-celebrating-her-death

  Steeds meer vraag ik me af hoe verder met internet en sociale media met dit soort debielen. Als we er van uitgaan dat bijvoorbeeld 1% te debiel is om ermee overweg te kunnen dan moeten er toch manieren zijn om die te weren? Alom is er haat, en het trekt de hele maatschappij mee naar beneden. Ik zie in mijn leven nog wel een einde komen aan vrij internet. Wat een waardeloze tijd is het toch.

 6. 18

  Peter Sloterdijk: “De neoliberale schuldencultuur legt ongevraagd beslag op de welvaart van de komende generaties”

  Ja, dat denk ik ook.

 7. 22

  @10: Bij ons wordt het 500-euro-biljet afgeschaft “omdat die vooral door criminelen wordt gebruikt”, maar op basis van dat argument moet men verwachten dat binnenkort al het contant geld wordt verboden want “als je niets te verbergen hebt” betaal je electronisch zodat iedereen precies kan nagaan aan wie je hoeveel hebt betaald: met de opkomst van betalen via internet wordt contant geld eenvoudig verdacht gemaakt als iets van terroristen en andere criminelen. En zo wordt eenvoudig ook hier een soort politiestaat opgericht waarin de overheid altijd precies weet wat u doet (hier: met wie u welke transactie hebt gesloten).

 8. 23

  @22: ik pin elke week gewoon 50 euro bij een pinautomaat en betaal daar veel zaken mee. Dus ja, ‘ze’ weten dat ik elke week pin en welk bedrag, maar weten niet wat en wie ik daarmee betaal.
  /burgerlijke ongehoorzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren