SG-café zaterdag 26-10-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 26-10-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (4)

#1 Krekel

Het verbaast en deprimeert me nog altijd hoe diep de Nederlandse pers haar Amerikaanse collega’s blijft rimmen. Officieel werd de laatste heks veroordeeld in 1782, maar dat laat weg dat we heksen tegenwoordig gewoon ‘spionnen’ of ‘verraders’ noemen. En in plaats van een pact met de Duivel hebben ze nu zogenaamd een pact met Vladimir Poetin. Assange, Manning, Snowden, Greenwald, Bernie Sanders, Jeremy Corbyn, Geert Wilders, Jill Stein, Trump, Tulsi Gabbard hebben allemaal aan de brandstapel mogen ruiken. Niet voldoende neoliberaal of NAVO-havik (Navik?) zijn is al voldoende bewijs. En wie dat niet als voldoende bewijs ziet, is ook al verdacht. Vandaag is de heks du jour Maria Boetina.

NOS-teletekst kopt vandaag weer gewoon “Russische spion” zonder aanhalingstekens: “VS laat Russische spion eerder vrij” en zegt “[d]e Russische spion Maria Boetina is
in Rusland teruggekeerd”. Dit is geen uitzondering in de Nederlandse verslaging hieromtrent, maar regel. Naast “Russische spion” (NOS & Volksrant) wordt ze ook steevast, bloedernstig en met een strak gezicht, “Russische agente (AD)”, “Kremlin-spion” (NRC), etc., etc., etc.

Wat daar mis mee is, is dat ze überhaupt geen spion is of was. Dat is een paranoïde waanidee waaraan de Amerikaanse pers lijdt omdat de door hun gezalfde presidentskandidaat in 2016 verloor van iemand die nóg abjecter was. Trauma en cognitieve dissonantie zijn niet alleen rivieren in Egypte. Het eenvoudige feit dat Hillary Clinton en het neoliberale Naviken-beleid dat zij voorstond gewoon niet goed viel bij grote delen van de Democratische achterban, die daarom in voldoende mate wegbleven van de stembussen om Trump de overwinning, wil er gewoon niet in. Hier moeten hogere machten aan het werk zijn! De Duivel zelf, Vladimir Poetin, heeft het gedaan! …

Na een heksenjacht (sic, want Trump, hoe abject & infaam je hem ook mag vinden, heeft ook wel eens gelijk) die drie veel te lange jaren heeft geduurd, is er geen bewijs gevonden voor collusie tussen de Trump-campagne en de Rusland dus zijn er ook welgeteld 0 (nul) Amerikanen aangeklaagd voor deze ‘collusie’ met Rusland. Maar feelings, uiteraard, don’t care about facts, en dus is daarmee is de kous niet uit. Uit Muellers onderzoek kwamen namelijk wel andere ernstige zaken naar voren (m.n. obstructie door Trump) en dat voelde zo lekker dat de pers een gezamelijke ‘ziejewel!’ zuchtte en zichzelf volkomen gelijk gaf in hun waanzin van de afgelopen drie jaar. En wij, bewoners van de Nederlandse klei, krijgen de verslaggeving uit Amerika altijd twee keer mee: de eerste keer als klucht, de tweede keer ook. Want de Nederlandse pers vertaalt en herhaalt deze gewoon.

Goed, achtergrond gehad. Terug naar de heks du jour die (verrassing!) überhaupt geen heks bleek. Want ondanks alle wilde aantijgingen – dat ze seks gebruikte om zich binnen de conservatieve/Republikeinse elite binnen te dringen en dat ze samenwerkte met Russische inlichtingen diensten (aantijgingen, à propos, die het OM in de VS allemaal weer heeft moeten intrekken omdat het verzinsels waren) – en ondanks het feit dat Boetina in alle opzichten meewerkte met haar eigen heksentest en in dat kader op verzoek van de Heksenwaag vrijwillig meer dan 8000 privédocumenten (vooral elektrieke communicatieberichten) overhandigd heeft, bleef ze gewoon niet drijven!

Boetina ‘infiltreerde’ binnen de NRA (de Amerikaanse organisatie van vuurwapenbezitters en -handelaren die het recht op berenarmen willen beschermen tegen gezond verstand) alleen omdat ze oprecht een Russische versie ervan wilde. Ze was strafbaar omdat een van haar Russische medestrijders voor het recht op berenarmen voor het ‘het Kremlin’ werkt (hij werkt voor de Russische centrale bank) en in die hoedanigheid als vuurwapenactiviste ook soms door hem betaald werd. Door die samenwerking had ze zich wettelijk gezien moeten registeren als ‘buitenlands agent’ in de VS, in plaats van als studente.

Met ‘spioneren’ – laat staat met inmenging in de verkiezingen van 2016 onder leiding van het Kremlin – heeft dit allemaal niks te maken. Een van haar grootste tegenstanders in haar streven voor vuurwapenbezit is nota bene de Duvel zelf: Vladimir Poetin houdt helemaal niet van berenarmen. Boetina heeft Barbertje vermoord noch ingezouten, maar het derde punt blijft bestaan: Ze is een Russische, en dat is voldoende voor het OM én de Amerikaanse pers om hun paranoïde waanideeën bevestigd te zien.

En de Nederlandse pers, als de zwakzinnige echo van het Pentagon die ze is, herhaalt het zonder meer.

(disclaimer: ik heb geen enkele van bovenstaande beweringen gecheckt, eventuele gelijkenissen met de waarheid berusten puur op toeval … )

#2 Arduenn

Poetinvriendje en vicevoorzitter van de Russische Centrale Bank, Torshin gaf de Amerikaanse pers en inlichtingendiensten al een jaar voor de verkiezing van Trump een opwarmertje over zijn ‘relatie’ met Butina, zo open en bloot op de Twitters:

https://twitter.com/torshin_ru/status/698742761160368128

Misschien was hij echt haar ‘handler’. Misschien was het allemaal afleiding. Ach, is toch leuk allemaal, zo’n spelletje schaak.

#3 McLovin

@1: Lucht het op?

#4 Karin van der Stoop

@1: Wat een heerlijke rant! Doe dat vooral vaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*