SG-café zaterdag 25-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 25-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (20)

#1 Bookie

Toen Trump het had over het inspuiten van een desinfecterend middel had hij het erover dat wetenschappers zijn gevorderd met een soort antibioticum tegen covid. Trumphaters als Jinek en anderen denken dan dat hij het heeft over het inspuiten van een bleekmiddel (ook desinfecterend, maar niet medisch). Zijn dit soort mensen niet nog gekker/zieker dan Trump?

#2 Maggi

@1: “Even Fox News isn’t buying Trump’s claim bleach-drinking advice was ‘sarcasm'”

En dat zegt wel iets over hoe ziek/ver heen jij juist bent in je Trump-adoratie.

https://americanindependent.com/fox-news-donald-trump-disinfectant-injections-sarcastic-coronavirus-bret-baier-covid-19/

#3 Joop

@2.

Het was allemaal ironie, zoals Baudet zijn misplaatste uitspraken/tweets afdoet.

#4 Ronzhu

@1 Dit is het officiële WH transcript: https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-vice-president-pence-members-coronavirus-task-force-press-briefing-31/

Ga maar zoeken naar iets dat refereert naar een “soort antibioticum”. Bill Bryan had het over studies naar hitte, luchtvochtigheid, (UV) zonlicht, bleek, alcohol (allemaal in de context van sterilisatie). Trump trekt dit dan door, door eerst hardop te vragen of dit suggereert dat corona in de zomer zal verdwijnen, en daarna of deze middelen ook toegepast kunnen worden op interne geneeskunde. Trump trekt deze keutel dan weer in alvorens het later weer opnieuw te suggereren.

#5 majava

@2,3,4: En ze praten elkaar ook allemaal tegen. Die Dr Birx, die in de beelden tijdens de persco een beetje dood leek te gaan, verdedigt Trump gewoon voor de volle 100%. Over Trumps woorden zegt ze dan dit: “When he gets new information, he likes to talk that through out loud … I think he just saw the information at the time immediately before the press conference and he was still digesting.”

Dus we hebben het Witte Huis dat zegt dat het Sarcasme was. Birx die zegt dat het kinderlijk enthousiasme was en alle fanbois en -girls gooien het op your lying eyes.

Wanneer rekenen we ze af?

#6 beugwant

Een record staatsschuld is niet verwonderlijk als je er penisverlengingen voor koopt.
De focus ligt dan nu even op KLM, maar welke fat cats gaan er nog meer met het spek vandoor, waardoor een ander honger mag lijden? En wie betaalt het straks allemaal terug? Ik heb nog niets gelezen over voornemens om het geld dat voor de crisis aan de samenleving is onttrokken eens terug te halen.

#7 Bookie

@2
Geen adoratie voor Trump. Het is een matige president.

@4
Uit de link:
“THE PRESIDENT: Right. And then I see the disinfectant, where it knocks it out in a minute. One minute. And is there a way we can do something like that, by injection inside or almost a cleaning. Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs. So it would be interesting to check that. So, that, you’re going to have to use medical doctors with. But it sounds — it sounds interesting to me.”

Ik lees daar over een desinfectiemiddel die artsen kunnen gebruiken, oftewel een medisch desinfectiemiddel en niet dikke bleek.

#8 Co Stuifbergen

@6: En in plaats van geld aan KLM te geven om banen te behouden, zou de overheid ook geld aan andere sectoren kunnen geven om banen te creëren.

We zijn bijvoorbeeld voor medicijnen afhankelijk zijn van leveranciers uit Azië, terwijl in Nederland heel wat onderzoek naar medicijnen verricht wordt.
Dan moet het oprichten van een productielijn ook mogelijk zijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Organon_(multinational)

Verder zijn er sectoren die arbeidsintensief zijn. Geld dat daar uitgegeven wordt, zorgt dus voor veel werk.
Dan denk ik aan biologische landbouw en natuurlijk de zorg.

#9 Co Stuifbergen

@7: Een medisch desinfectiemiddel lijkt mij nog steeds niet goed om te injecteren…

#11 Test

@6: ga je mond eens spoelen. Denk niet dat het heel verstandig is om KLM failliet te laten gaan. Dan verdeeld de concurrentie de buit wel. Tenzij je zeker weet dat de hele luchtvaartbranche deze klap niet te boven gaat komen.

#12 Bismarck

@7: Laten we het erop houden dat Trump zelf bijzonder (gevaarlijk) onduidelijk is in zijn woorden, met ale risico’s van dien die het gevolg kunnen zijn van ieders (niet alleen Jinek’s) interpretatie. Ook in de VS schrokken in ieder geval alle dokters zich een hoedje toen hij het had over het injecteren van ontsmettingsmiddel en wisten niet hoe snel ze moesten bezweren dat mensen vooral niets zelf moesten gaan inspuiten. Hoe je het ook wendt of keert, dit is een overduidelijk voorbeeld van levensgevaarlijke roekeloosheid van de president, zeker als je in gedachten neemt dat hij al wist van mensen die zijn overleden na het inslikken van schoonmaakmiddelen als verondersteld Coronageneesmiddel.

Overigens was het desinfectiemiddel dat het virus volgens onderzoek snel doodt (op oppervlakken) waar Trump aan refereerde wel degelijk huishoudbleek en geen medisch desinfectiemiddel.

#13 majava

@7: Ik heb die link (met transcript) ook maar eens gelezen. Trump doet zijn uitspraken nadat eerst Bill Bryan aan het woord was. Bill is een lul met vingers die op Homeland Security werkt. Een soort Bookie die opeens een belangrijk baantje toegeschoven krijgt. Vragen om problemen dus.

De enige relevante context om Trump’s woorden te duiden is dat Bill eerst z’n praatje mocht houden. Keep that in mind.

Quote ik nu even de eerste paar feiten die hij daar komt presenteren:

If I may have the first slide, please. And while that’s coming up, our most striking observation to date is the powerful effect that solar light appears to have on killing the virus — both surfaces and in the air.

Seriously, “most striking”, hij zegt het echt. Dat UV desinfecteert weten we al ik weet niet hoe lang. Ook dat van hoge temperatuur weten we. Na al dat ge-no shit Sherlock, moet voor iedereen in de zaal duidelijk zijn dat het gaat om het virus (onschadelijk maken) buiten het lichaam. Op oppervlakken, of in de vrije lucht. Nou vooruit, nog maar een pareltje van de man:

We’ve tested bleach, we’ve tested isopropyl alcohol on the virus, specifically in saliva or in respiratory fluids. And I can tell you that bleach will kill the virus in five minutes; isopropyl alcohol will kill the virus in 30 seconds, and that’s with no manipulation, no rubbing — just spraying it on and letting it go.

Zal ik een mailtje sturen naar de man dat ik een middeltje hier heb staan waar ze stijl achterover van zullen vallen? Het heet Virkon S. Niet doorvertellen hoor.

Dan neemt the Donald het over. Zonder dat voor hem Bill, of iemand anders het over personen, patienten of dergelijke had, transformeert alles zich in het pea-brain van Trump in sneltreinvaart tot het toepassen op mensen. Het is in Trump’s 2e zin die hij uitkraamt.

So, supposing we hit the body with a tremendous …

Body. Het staat er echt, want hij meent het echt. Hij vraagt daar dus echt aan Bill of zijn resultaten getest kunnen worden op mensen. En Bill zegt daarop.

We’ll get to the right folks who could.

En vervolgens oppert hij hetzelfde voor disinfectant, het stukje wat Bookie hier quote, dat dus refereert naar het verhaaltje van Bill, de lul, Bryan. Welke noemde hij ook alweer? (Dikke) bleek een isopropyl alcohol.

#15 Frank789

@13: Trump moet altijd zo nodig wat zeggen dat hij gewoon begint te praten. Onderweg verzint hij wel hoe het verder gaat.

Met dat UV zie je dat hij beseft dat UV alleen op de huid niet het virus inwendig kan bereiken en begint na te denken over een manier om het inwendig toe te dienen. Dan schrikt hij want dan moet je via je anus naar binnen (nog steeds zinloos) en dat zegt hij liever niet dus brabbelt hij er maar wat omheen.

#16 Hans Custers

@11

Denk niet dat het heel verstandig is om KLM failliet te laten gaan. Dan verdeeld de concurrentie de buit wel.

Dus KLM moet gered worden met miljarden omdat het uiteindelijk toch geen bal uitmaakt of KLM wel of niet wordt gered? Zou je dat geld dan niet beter ergens kunnen besteden waar het wel een verschil maakt?

#17 Frank789

Ook voor geschiedvervalsing deinzen ze niet terug:
“Moments later, [Trump] asked Birx: “Deborah, have you ever heard of that? That heat and the light, relative to certain viruses, yes, but relative to this virus?”

It was clear from the video of the press conference that Birx had responded, “Not as a treatment.”
Initially, the transcript had her saying: “That is a treatment” before the language was corrected.

https://www.huffpost.com/entry/deborah-birx-trump-covid-19-white-house-transcript-disinfectant_n_5ea364fbc5b6f9639814f8cb

#18 majava

@15: Inderdaad, dat is de beste lezing over hoe het ging en hoe het meestal verloopt. In dit geval nav dat verhaal van Bill Bryan. Het punt dat Bill juist wilde maken met die water-is-nat ontdekkingen was overigens om iedereen zsm weer op straat en aan het werk te krijgen, niet als behandeling van patienten oid.

#19 beugwant

@11: Niks spoelen. Net als de bouw (zoek eens op “de vriendenrepubliek”) is de (tot in het absurde van belastingen gevrijwaarde) luchtvaart ook zo’n gemeenschapsgeld verslindende sector die gewoon te groot is geworden. Voor zes tientjes de oceaan over, dat kan niet kloppen.
Bedrijven waarvan de top meer dan de balkenendenorm binnenharkt of waarvan de aandeelhouders al dan niet via een omweg, krijgen uitgekeerd, hebben helemaal geen steun nodig!

#20 Co Stuifbergen

@11: Als ik het goed begreep, zijn er nu te veel vliegmaatschappijen, mede doordat sommige landen hun maatschappij in de lucht houden als prestige-object. (ik denk aan Qatar).

Dus dan neemt de concurrentie het over, op kosten van buitenlandse overheden.
Als we dit oneerlijke concurrentie vinden (dat is het ook), kunnen we zulke maatschappijen hogere landingsrechten vragen (in EU-verband natuurlijk).

Intussen kan onze overheid beter investeren in sectoren met betere perspectieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*