1. 3

  @1: Woon jij in een ivoren toren? Heb je geen weet van discriminatie op de arbeidsmarkt? Van oplopende schuldenproblematiek, waarbij de overheid zelf ook gretig boete op boete stapelt en ondertussen je uitkering bij het minste verkeerde vinkje stopzet? Van bezuinigingen in de zorg, de enorme wachtlijsten in de GGZ, falende WMO. Kortom, zeg maar het steeds dieper de grond in trappen van mensen aan de onderkant van de samenleving?
  O je hebt zeker zicht op die ene buurman die stiekem zwart werkt, een van die 8% uitkeringsfraudeurs, vanuit die mooie toren van je. Nou, laten we hopen dat die dan snel wordt aangepakt hè, zodat ie binnenkort mooi op straat staat, dan heb je er helemaal geen last meer van natuurlijk…

 2. 4

  @1: Al in de eerste zin van dat artikel gaat het mis: ”hoewel het economisch beter gaat.”
  ‘De’ economie heeft steeds minder te maken met het huishoudboekje van de gewone kleine kutburger.

  En verderop wordt doodleuk vergeten dat vermogen dat in de stenen van de eerste en enige woning zit niet liquide is. Daar kun je je wel rijk mee rekenen, maar je bent het niet.
  En als dat huis duurder wordt, dan wordt een volgend huis dat ook. Daar schiet alleen de hypotheekverstrekker bij wie je je in de schulden steekt wat mee op. Zelf eet je er echt niet beter van.

 3. 6

  @5: Ah ja, die gentle and polite British.
  Maar als het om genade en wraak gaat zijn ze snoeihard.

  Toen ik daar voor het eerst kwam vielen me meteen de vele verbodsbordjes op (voor lopen op het gras of iets dergelijks onbenulligs) met de boete erbij vermeldt en vooral de beloning voor de verklikker.

 4. 8

  @3.

  Nee, ik woon niet in een ivoren toren. Ik zie het gewoon anders. Ik ga van het positieve uit. Je moet er zelf wat van maken. Dus weinig geld als ik heb, weinig risico’s nemen, geen schulden. In beweging blijven, zowel sporten als vrijwilligerswerk, en nee, dat noem ik geen dwangarbeid. Je mag best wel eens de handen laten wapperen.

 5. 10

  @7: Assange is geen held. Geen martelaar voor het vrije woord. Assange is een narcistische egoist die enkel zijn eigen gewin voor ogen heeft wanneer hij heel selectief het ene document wel en het andere document niet naar buiten brengt, daarmee samenwerkend met allerlei onfrisse, volstrekt ondemocratische bewinden.
  Dat sommigen Assange nog steeds aanzien voor een of andere held zegt enkel hoe eenzijdig het nieuws is wat deze mensen tot zich nemen.

 6. 11

  “hoe eenzijdig het nieuws is wat deze mensen tot zich nemen.”

  Het zelfde kan gezegd worden van diegenen die zich verheugen over de laster/valse aantijgingen tav Asange,en dat voor de waarheid proberen te laten doorgaan.
  Dat Clinton niet deugt mag niet gezegd worden ,Trump deugt ook niet maar is wat minder doortrapt dan haar.
  Wat kwaadaardigheid betreft doen ze niet voor elkaar onder.
  En dat Asange zich niet conformeert aan het Westerse propaganda offensief tav Rusland wordt hem ook niet in dank afgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren