1. 3

  Zohee. Extreem rechts is ook vroeg uit de veren om berichten uit context te rukken, er irrelevante stellingen aan te plakken en er vervolgens met een tang op te meppen alsof het varkens zijn. *naar boven zwaaien doet*

  Ondertussen verklaart de gedecoreerde Amerikaanse viersterrengeneraal Barry McCaffrey dat de president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald J. Trump een serieuze bedreiging is voor de nationale veiligheid van zijn land.

  [img]https://i.gyazo.com/cd826c7c21662e525d41aade35220a28.png[/img]

 2. 4

  @2:
  Tsja, Mark moet de bang- en boosburgertjes tevreden houden zo vlak voor de verkiezingen, dus hij kan zich nu geen kritiek op Putin veroorloven. Het gaat al niet te best met de VVD. Ondertussen staat hij voor de zoveelste keer buiten spel in Europa, waar Macron en Merkel geen enkel probleem hebben met het gezamelijk veroordelen van Rusland.

  Het blijft jammer dat zoveel VVD-ers toch weer op dit pindakaasverkopertje hebben gestemd.

 3. 6

  @5:
  Opnieuw dat gekrijs over dat ik in een team zou zitten …
  Ik heb je nu al twee keer gevraagd of je dat eens zou kunnen uitleggen. Waarom negeer je die vraag elke keer, terwijl je wel steeds weer over “team” begint te kraaien ? Wat wil je daar nu eigenlijk mee bereiken ?

  Wat de VVD betreft: ze staan op de 5e of 6e plek in de peilingen, waarschijnlijk nog onder de FvD. Het lijkt erop, dat ze nog harder afgestraft worden als tijdens de verkiezingen vorig jaar …

 4. 9

  @3 “Zohee. Extreem rechts is ook vroeg uit de veren om berichten uit context te rukken” Valt wel mee, op het Spam hoofdkwartier in Moskou loopt de tijd 2 uur voor, dus dit is al na hun 2e bak koffie op kantoor.

 5. 10

  Wat de VVD betreft: ze staan op de 5e of 6e plek in de peilingen, waarschijnlijk nog onder de FvD. Het lijkt erop, dat ze nog harder afgestraft worden als tijdens de verkiezingen vorig jaar …

  @6 Ik vrees dat je slachtoffer bent van wensdenken.
  http://frontbencher.nl/peilingen/

  Het globale beeld is een VVD met 25 zetels en daaronder staan de kleintjes met 12-16 zetels. En dan hou ik MdH nog aan die steevast de rechts-populisten te hoog peilt.

  En zoals we weten zijn peilingen palingen, pas een maand voor toekomstige verkiezingen dalen de zwevende kiezers weer neer. Maar de gewenste ondergang van de VVD lees ik er nog niet in af.

  Wel lees ik er de neergang van de PVV in af. En daar het mijn privé opvatting is dat de populistische kiezer extreem gevoelig is voor de winnaar, denk ik dat de PVV gemarginaliseerd wordt. Wat mij persoonlijk betreft worden FvD en PVV precies even groot. We zullen moeten zien te leven met het verschijnsel van rechtspopulisme. Dus liever twee partijtjes van 10 zetels, dan één van 20. Nog liever 20 partijtjes met 1 zetels. En aangezien rechtspopulisten ruziemakers van nature zijn kan het die kant op gaan.

 6. 11

  @10:
  ” Ik vrees dat je slachtoffer bent van wensdenken.”

  Nee, ik ben het “slachtoffer” van de wens om correcte info te willen verspreiden. We hadden het over Amsterdam, dus had ik een peiling over Amsterdam gezocht. En die laat een ander beeld zien dan de landelijke peiling waar jij hier mee komt.

  Maar ja … wat is de zin van landelijke peilingen bij gemeenteraadsverkiezingen ? O wacht, ik snap het al. Al die lokale partijen zijn natuurlijk gewoon “ideologisch verdwaasd” en bestaan dus eigenlijk niet voor jou, of wel ?

 7. 12

  @6 “Wat de VVD betreft: ze staan op de 5e of 6e plek in de peilingen” In de laatste werkelijke Amsterdamse peiling voor de verkiezing staan ze op nummer 3 met hetzelfde aantal zetels als de vorige keer. De grote verliezers zijn D66, PvdA en SP, de grote winnaars FvD en de allochtonen. Dat wordt en interessante coalitie vorming voor GL:

  http://www.at5.nl/artikelen/179771/laatste-peiling-ois-voor-verkiezingen-groenlinks-wordt-de-grootste-partij-van-amsterdam

  De Amsterdamse studenten zijn al decennia knetterlinks, dus dat is geen representatieve peiling.

 8. 13

  @12

  Ja, in een latere reactie heb je het over Amsterdam. Daarvoor had je het over Mark, Putin, Macron en Merkel. En “dat zoveel VVD-ers toch weer op dit pindakaasverkopertje hebben gestemd.” Dus ging ik er van uit dat je het over VVD-landelijk had.

  Dat Amsterdam geen VVD stad is, lijkt me algemeen bekend.

 9. 16

  @15: Dat is dan het tweede record binnen een maand: 28 februari was ook een koude-record.

  Het KNMI (betaald met uw belastingcenten) vond het niet nodig u daarvan op de hoogte te stellen, sterker nog, in een artikel van die dag onder de kop “Eindelijk ijskoud” lezen we:

  Door de opwarming van de aarde neemt de kans op langdurige kou af.

  En een maand eerder schreef men nog:

  Temperatuurrecords tonen opwarming Nederland

  Het KNMI heeft zichzelf met deze onwetenschappelijke bewering in de hoek geschilderd.

 10. 18

  @7: naast studentikoze eikels die stukjes schrijven op margeblegs heb je ook nog werkende burgers die stemmen.. op meeste plekken de meerderheid. Ook in Amsterdam: zelfs daar gaat totaal links er hoogst waarschijnlijk er op achteruit.

 11. 20

  @16: Ocharme, betaald van jou belastinggeld is het KNMI met wetenschap bezig en dat leidt tot conclusies die jij niet wilt horen. En omdat de wind een paar dagen vanuit Siberië waait meent onze topklimaatwetenschapper Kacebee dat hij het beter weet dan het KNMI.

 12. 22

  @Kacebee hoort tot het bijzondere type betweter dat wel kan schrijven, maar niet kan lezen. In het artikel van het KNMI dat hij zelf noemt in #16 staat namelijk dit:

  In een opwarmend klimaat worden meer hitterecords gevestigd dan verwacht, en is het aantal kouderecords lager (ratio > 1).

  Met ook nog deze afbeelding

  [img]https://cdn.knmi.nl/system/updates/image1s/000/002/637/large/2017_12_27_vdWiel_figuur.png[/img]

  Voor wie het wil begrijpen is het overduidelijk: ook in een opwarmend klimaat komen nog kouderecords voor. Maar het worden er wel steeds minder.

 13. 23

  @22: Wat is nou je punt? Uiteraard komen kouderecords minder voor als het gemiddeld warmer is dan vroeger. Maar het KNMI maakt het nog bonter door die zeldzamere kouderecords ook nog eens minder aandacht te geven. Alsof ze bang zijn dat de lezers daardoor tot “verkeerde” conclusies komen…

 14. 24

  Maar het KNMI maakt het nog bonter door die zeldzamere kouderecords ook nog eens minder aandacht te geven.

  Bullshit. KNMI meldt dit soort dagrecords zelden of nooit. (In elk geval niet op hun website.) Warmterecords net zo min als kouderecords. Juist omdat ze elk jaar regelmatig voorkomen. Jaar- of maandrecords worden wel gemeld, maar die zijn dan ook veel uitzonderlijker. En in een opwarmend klimaat zullen dat wel vrijwel altijd warmterecords zijn.

 15. 25

  @24:

  KNMI meldt dit soort dagrecords zelden of nooit.

  Nee?

  Op 24 januari bereikte de temperatuur in ons land op veel plaatsen waarden tussen 13 en 15 graden. Dat hoort bij de hoogste waarden ooit in Nederland in januari gemeten.

  Volgens het KNMI zelf trouwens, onder de kop Dagrecords (16 november 2015) vinden we een ontkenning van wat jij beweert:

  Het KNMI vermeldt temperatuurrecords alleen als de waarden in een bepaalde decade, maand of over een nog langere periode worden overtroffen.

  Een voorbeeld:

  Als we eenmaal in een koude- of hittegolf zitten, kan op deze manier dagen achtereen het ene na het andere dagrecord worden overtroffen. Dit komt omdat dagrecords zijn gebaseerd op een beperkte tijdreeks van (in 2015) 115 jaar. Iedere datum is dus ‘pas’ 115 keer voorgekomen.

  Was 28 februari een vermeldenswaardige dag? Jazeker:

  In De Bilt werd het tot nu toe maximaal min 4,6 graden. Daarmee is het record uit 1904, toen op 28 februari min 1,6 graden werd genoteerd, verpulverd, aldus Weeronline.

  Maar zoals gezegd, het KNMI vermeldde dit niet. Dat is geen officieel beleid, dat is filtering. Voor de bubbel, zullen we maar zeggen.

 16. 26

  @25

  Zoals ik al zei: je kan wel schrijven maar niet lezen.

  Op 24 januari bereikte de temperatuur in ons land op veel plaatsen waarden tussen 13 en 15 graden. Dat hoort bij de hoogste waarden ooit in Nederland in januari gemeten.

  Daar staat dus: het hoort tot de hoogste temperaturen in januari gemeten. En dus niet op 24 januari gemeten. Januari is een maand.

  Het KNMI vermeldt temperatuurrecords alleen als de waarden in een bepaalde decade, maand of over een nog langere periode worden overtroffen.

  Een ontkenning van wat ik beweer? Eh, nee, dat komt juist helemaal overeen met wat ik zei in #24. Behalve dan dat ik de decade niet noemde.

 17. 27

  @26: Je kan zelf niet lezen. Want:

  Dat hoort bij de hoogste waarden ooit in Nederland in januari gemeten.

  Hebben ze het hier over het record van januari? Nee, ze zeggen dat het “behoort tot de hoogste”.

 18. 31

  Boeiend zo’n cafe ruzie over dagrecords. Het koude record van 28 februari heeft massa aandacht gekregen en is in meer dan 300 bronnen terug te vinden op google. 17 maart heeft minder aandacht gekregen. De KNMI heeft volgens mij geen vast meldingspatroon en hoeft dat denk ik ook niet. Ook de pers is vrij om dit wel of niet te brengen. Van de NOS mogen we wel een consequente lijn hierin verwachten. Kijkt Hiemstra de andere kant op bij koude records? Het zou niet mogen kunnen. Op zich is dit wel te factchekken. Vraag 1: Meldt de NOS alle dagrecords? Vraag 2: Meldt de NOS alle warmte records? 3. Meldt de NOS alle koude records?

  En hoe zit het rond de wereld met die records? Volgens deze bron http://www.mherrera.org/temp.htm Zijn er sinds 2002 4109 warmterecords gesneuveld en 433 koude records. Zegt genoeg lijkt mij. 2018 is overigens afwijkend begonnen: 54 kouderecords en 19 warmterecords. Om van een trendbreuk te spreken lijkt mij erg voorbarig.

 19. 32

  @31

  Vraag 1: Meldt de NOS alle dagrecords? Vraag 2: Meldt de NOS alle warmte records? 3. Meldt de NOS alle koude records?

  Antwoord op alle vragen: vast niet. Want zoiets zal bijvoorbeeld altijd afhangen van wat er op zo’n dag toevallig verder nog in het nieuws is. En een kouderecord in februari of een warmterecord in augustus is weer wat spectaculairder nieuws dan een of ander dagrecord in pak ‘m beet april of oktober. Omdat het dan echt koud/heet is. En omdat zo’n record dan meestal in een periode van kou of hitte valt. Helemaal consequent zal het dus zeker niet zijn. Dus als iemand heel hard zoekt naar bevestiging van een vooroordeel zal het best te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren