1. 6

  Wat vinden de eurofielen hier van de uitspraken van Jean-Claude Juncker in Rome?

  De premiers van de 28 EU-lidstaten luisteren te veel naar de kiezers

  Juncker is zelf niet door kiezers gekozen en hoeft zich ook niet druk te maken over zijn baan of herverkiezing. (Kan Juncker eigenljk weggestuurd worden door een parlement of door de rest van de Europese Commissie als hij nog vreemdere dingen gaat zeggen?)

 2. 7

  @6:

  Het Europees Parlement kan alleen de gehele Commissie wegsturen. Dat is 1 keer gebeurt. De Commissie Santer stapte officieel zelf op, maar zag de beu al hangen. Dat was in 1999. Dit gebeurde na een rapport over wanbeheer en nepotisme. Sindsdien is er niets verandert. Men kan niet eens de begroting goedgekeurd krijgen door de eigen rekenkamer. Een doodzonde in elke nationale parlement. Tevens is het ook ironisch. De EC, 1 van pushers voor ‘hervormingen’, heeft z’n eigen huishoudboekje al decennia niet op orde.

 3. 10

  Een deprimerende long-read (c 15 min.). Over hoe een dictator decennia lang zijn land systematisch leeg roofde, met hulp van westerse banken en politiek. Zo werden presidentscampagnes in de VS omgekocht. Ferdinand Marcos staat model voor een kaste van zichzelf verrijkende wereldleiders (denk aan Saud, Putin, een heel stel Afrikaanse leiders). En de mogelijk aanstaande verkiezing van zijn zoon in de Fillipijnen dreigt roet te gooien in het terugvorderen van de vele miljarden die Mr Marcos heeft gestolen.

  http://www.theguardian.com/world/2016/may/07/10bn-dollar-question-marcos-millions-nick-davies

 4. 15

  @13: En ze zijn zelfs gewapend! Die kwamen daar DUS met maar 1 doel (ik begreep de toon van jouw bericht; ik neem aan dat het nu ook begrepen wordt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren