SG-café zaterdag 04-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 04-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#1 Hans Verbeek

Ik dacht altijd dat we Soylent Green zouden gaan eten na het instorten van de economie. Maar het zijn toch insecten geworden.
https://www.theguardian.com/environment/2020/apr/03/insects-likely-approved-human-consumption-by-eu

#2 Ronzhu

@1 Interessant. Ik kan me herinneren dat ik dat soort zaken in de WUR kantine bijvoorbeeld eerder op het menu heb zien staan, maar het artikel hint er ook op dat dit o.a. hier blijkbaar gedoogd werd.

Enne… de lijken uit het euthenasie-centrum kunnen nog steeds gevoerd worden aan de insecten natuurlijk, Soylent Green met een tussenstap ;-)

#3 Krekel

In Nederland vallen nu dagelijks bijna net zoveel Covid-doden als het totale aantal overledenen in Zuid-Korea.

#4 Le Redoutable

Labour stemt na de 4e zware verkiezingsnederlaag op een rij eindelijk weer voor een gematigde kandidaat:

https://nos.nl/artikel/2329382-labour-kiest-keir-starmer-tot-opvolger-van-jeremy-corbyn.html

#5 Joop

Keir Starmer, sommigen geloven al in de nieuw man. Wel alles overheerst door het virus.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/apr/04/keir-starmer-labour-tories-coronavirus-crisis

#6 Hans Verbeek

Wie had verwacht dat deze vlogger ooit een unpacking-party zou laten zien.
https://www.youtube.com/watch?v=WJ4mTVsOp8w

#7 beugwant

Idiot-proof, dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit?

Enfin, vijf minuten. Zou zijn aandachtsboog het zo lang volhouden?

#8 Bismarck

@3: Knap dat je dat weet. Het totale aantal Covid-doden in Korea staat namelijk nog lang niet vast, aangezien er nog dagelijks nieuwe gevallen bijkomen. Met name de kerken daar vormen nog geregeld nieuwe haarden.

#9 Joop

https://www.epi.org/blog/3-5-million-workers-likely-lost-their-employer-provided-health-insurance-in-the-past-two-weeks/

In de VS kan dat gebeuren. Er zijn discussies op sociale media. En de rechtse Amerikanen gebruiken woorden als communistisch, land gaat bankroet, en meer van dat soort nonsens.

#10 Krekel

re:#3: Voor de submenselijk domme druiloren onder ons, voor wie je werkelijk alles dient uit te spellen: ik bedoel – vanzelfsprekend genoeg, dacht ik – het aantal vastgestelde covid-doden tot nu toe.

#11 Bismarck

@10: Vandaar dat je “tot nu toe” ook schreef als “totale”, maar dan in italic en onderstreept, om het voorlopige karakter te onderstrepen natuurlijk. Submenselijk domme druiloren willen dat wel eens verkeerd interpreteren.

#12 Karin van der Stoop

@11: LOL!

#13 Henk van S tot S

@11:
Volgens onderstaande Aisopische fabel had de krekel het te druk met “zingen”, om iets slims te schrijven.

De krekel en de mieren:

Het was winter en een hongerige krekel vroeg de mieren, die bezig waren hun nat geworden graanvoorraad te drogen, om iets te eten.
De mieren vroegen op hun beurt waarom hij in de zomer geen voedselvoorraad had aangelegd zodat hij ’s winters geen honger hoefde te lijden.
De krekel antwoordde dat al zijn tijd opging aan het zingen.
De mieren lachten en zeiden: ‘heb je ’s zomers gezongen?
Dan zul je ’s winters dansen!

;-)

#14 McLovin

@11: Op zich heb je een punt maar het blijft verrassend dat een land met een populatie van 51 miljoen wel heel erg veel minder besmettingen en doden heeft dan NL met 17 miljoen? Ik neem aan dat dit niet allemaal het gevolg is van dat ze nog niet alle cijfers hebben? Begreep trouwens ook dat Nederland niet helemaal 100% bij zijn met de cijfers dat er ook hier waarschijnlijk veel ouderen aan Corona besmetting overlijden maar dat die niet worden meegenomen in de statistieken.
Dus ja je hebt gelijk Krekel het wel heel erg framed maar ergens heeft ie niet ergens wel een punt?

#15 Bismarck

@14: In de zin dat er niet in elk land proportioneel evenveel mensen gestorven zijn, ja. Maar dat is wel een dusdanig open deur dat het niet de moeite waard is om dat punt te maken. Zuid-Korea is feitelijk een eiland, waar het epidemieën aangaat en doet het op zijn beurt dan weer veel slechter dan buurland Japan.

#16 Frank789

@14: [ maar dat die niet worden meegenomen in de statistieken. ]

Er wordt wel degelijk gekeken naar afwijkingen in de totale sterftecijfers per week waaruit je het werkelijk aantal slachtoffers kan afleiden.

https://allecijfers.nl/images/nieuws/Aantal_personen_overleden_per_week.svg

https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

#17 Krekel

@15: Dat je in #11 bekent te menen dat ’totaal’ en ’tot nu toe’ met elkaar in tegenspraak zijn, alsof je niet kunt spreken van ‘het totaal aantal doden tot nu toe’ dus, zei, zeker in combinatie met #8, al meer dan genoeg genoeg over je niveau hoor. Dat hoef je niet te onderstrepen met een volledig feitenvrij relaas over Japan en Zuid-Korea.

Maar goed, laat ik het dan zo zeggen: de meeste hogere zoogdieren zouden het nogal opmerkelijk vinden dat een land als Zuid-Korea, met drie keer zoveel inwoners als Nederland en ontelbaar veel meer contacten met Wuhan, het totale (dus i.t.t. het dagelijkse) aantal covid-sterfgevallen tot nu toe op 204 heeft te houden, terwijl Nederland momenteel een vergelijkbaar aantal doden per dag (dus i.t.t. het totale aantal tot nu toe) meldt.

#18 Cerridwen

@17: En wat wil je daar dan precies mee zeggen Krekel?

Dat Zuid-Korea haar coronaepidemie voorlopig sneller en steviger onder controle heeft dan Nederland, is inmiddels duidelijk. Een combinatie van een betere voorbereiding, sneller ingrijpen en geluk.

Maar het is maar net waar je mee vergelijkt natuurlijk. Brabant of Groningen, het maakt nogal wat uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*