1. 3

  @2: Dat komt niet door de “Global Warming gekte”, dat is een bewuste beleidskeuze. Dit kabinet kiest ervoor om alle kosten bij de burgers neer te leggen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

  Volgens mij heb je het artikel niet helemaal goed gelezen, trouwens. Er worden allemaal subsidies in genoemd, en er komt ook een makkelijk manier voor burgers om het financieren. Het lijkt me een goed idee om de details even af te wachten over hoe dat allemaal precies in zijn werk zal gaan.

 2. 5

  @2: Heeft trouwens ook minstens zozeer met die vervelende Groningers te maken, die zo zeuren over wat scheurtjes in hun huis.

 3. 10

  Sowieso moet je als gezin tussen nu en 2021 toch wel 6000 eur. bij elkaar kunnen krijgen als je een koophuis hebt. Voor onderhoud heb je ook dat soort bedragen nodig als er wat stuk gaat. Bij huurhuizen moet de woningbouw die dingen vervangen.

 4. 12

  @8: Nu nog even de definitie van arbeidshandicap oprekken…

  @9: Beetje off topic, maar ik krijg wel een beetje een toetsbordindruk in mijn voorhoofd van die beschrijving, waarin het gelukt is om het werkwoord verwarmen twee keer in omgekeerde richting verkeerd te vervoegen.

 5. 21

  @6: Die ‘communisten’ hebben in het verleden niet hard genoeg gezeurd. Sleutelposities bij Gasunie en NAM werden bezet door de achterzonen van de herenboeren waarvan zelfs onder gewone engineers miljonairs te vinden waren die voortdurend klaagden over belasting. Ondertussen werd het aardgas er doorheen gejaagd met rampzalige gevolgen. De bedoeling was om vooral Gasunie grotendeels tot een handelsmaatschappij te maken (import/export). Die miljarden kostende ondergrondse aardgasopslag werd in Den Haag politiek verkocht als ‘peakshaver.’ De werkelijke reden kwam in mijn aanwezigheid uit de mond van een engineering manager: “Waar het om gaat is dat we de Duitsers voldoende buffercapaciteit kunnen garanderen.” Initieel was het de bedoeling om aardgas te importeren vanuit Noorwegen (Trollveld etc.), Maar de sociaal-democraten daar besloten tot zeer langdurige energiegarantie voor zichzelf. Dus werd Rusland (Gazprom) de belangrijkste leverancier wat bij de Amerikanen al in de jaren ’90 tot woede leidde. Tot zover rechts beleid (VVD/CDA) met de PvdA als dienstknecht (Wim Kok die Margreeth de Boer wegpromoveerde etc.) qua energie-strategisch beleid gedurende de laatste 25 jaar.

 6. 25

  @24: Oost groningen is van oudsher een communisten bolwerk, aftandse communistische deprimerende bende daar, er staan nog net geen betonnen woonblokken maar het scheelt niet veel.

 7. 28

  @3 De kosten van huizen verwarmen komen sowieso bij de burger op het bord. Leuk die subsidies, maar die moet je eerst in de vorm van belasting zelf afdragen en door de evenredig dalende brandstof heffingen moeten die ergens anders omhoog.

  Die lening heeft een hoog DSB bank verkoop gehalte, koop nu en betaald later, dan lijkt het gratis! En het economisch rendement is ook nog eens minimaal zo niet negatief dus je verdient het ook niet terug. Feitelijk laat de overheid jouw geld lenen om hun doelstelling te financieren.

  Linksom of rechtsom gaat dit plan fors ten koste van de koopkracht, de linkse partijen die de grote Groene promotor waren schrikken zich nu te pletter van de kosten en proberen in paniek de schuld bij rechts te leggen. Volgens mij is dat ook de belangrijkste reden dat GroenLinks geen regeringsverantwoordelijkheid durfde te nemen.

 8. 30

  @28: En dan hebben we het nog niet eens over de tientallen miljarden die in windmolens moeten worden gestoken en óók uit de zakken van de burgers moeten komen. De lonen zijn al meer dan tien jaar niet gestegen, dus kun je wel raden wat dit met de koopkracht van de burgers gaat doen. Die BTW-verhoging gaat qua opbrengsten flink tegenvallen…

 9. 32

  @30: je vergeet wel dat als de fossiele industrie aan vervanging toe is, er ook geen biljoenen aan wereldwijde subsidie meer in gepompt hoeft te worden.
  Doe niet alsof er alleen subsidie wordt gestopt in duurzame energieopwekking, nog steeds is de fossiele energiesector verreweg de grootste mondiale ontvanger van energiesubsidies.

 10. 34

  @28:
  “De kosten van huizen verwarmen komen sowieso bij de burger op het bord.”
  Nee, dat is een sprookje dat sommige mensen jou op de mouw spelden, zodat jij inderdaad die kosten gaat betalen. In werkelijkheid, echter, is het gewoon een politieke keuze waar die kosten worden neergelegd. TINA is een sprookje.

  “Leuk die subsidies, maar die moet je eerst in de vorm van belasting zelf afdragen …”
  Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Sowieso kan de overheid heel goedkoop lenen, en verder zijn er allemaal zaken waarover je belasting kan heffen waar de gewone Nederlander niet zoveel last van heeft. Je zou bijvoorbeeld de vennootschapsbelasting weer op het oude niveau kunnen zetten, je zou de dividendbelasting weer in kunnen voeren, je zou toch eens kunnen gaan nadenken over een transactietaks, en je kan natuurlijk iets verzinnen waardoor de subsidies worden terugbetaald met hogere energiebelastingen, of iets met de hypotheekrente-aftrek. Oftewel: er bestaan echt de wereld aan mogelijkheden om de kosten bij andere partijen dan de burgers neer te leggen.

  “Die lening heeft een hoog DSB bank verkoop gehalte, koop nu en betaald later, dan lijkt het gratis!”
  Ik heb het idee dat je niet helemaal snapt hoe leningen werken. Natuurlijk, je kan in forse problemen komen als je huis plotseling minder waard wordt, omdat de huizenmarkt weer eens een crash meemaakt. Maar bij de leningen waar we het hier over hebben spelen dat soort risico’s niet. Je baseert die lening namelijk niet op een door speculatie bepaalde, fors fluctuerende waarde, maar simpelweg op zeer concrete besparingen op je vaste lasten. Dat is compleet anders dan wat al die banken deden in de aanloop naar de kredietcrisis.

  “de linkse partijen die de grote Groene promotor waren schrikken zich nu te pletter van de kosten en proberen in paniek de schuld bij rechts te leggen.”
  Nou …wat ik vooral zie zijn rechtse krijsertjes die jammeren omdat ze zijn wijsgemaakt dat de kosten alleen bij de burgers neergelegd kunnen worden …

  En je hebt denk ik wel gelijk, een reden dat Klaver niet meedeed met die kabinet is dat hij vind dat de lagere inkomens niet hoeven op te draaien voor de energietransitie. Ik geef hem groot gelijk … maar ik begrijp, dat jij dat juist een hele domme zet vind ?

 11. 35

  @27: wel apart. Rusland/Putin verdediger, anti-communist.

  Jouw opmerkingen staan ook genoteerd. Eigen volk eerst, behalve als het communisten zijn.

 12. 36

  Hallo
  Leningen Frankrijk, België, Italië, nederland en Canada en andere
  1801-1 Yonge Street
  Toronto, op. M5E 1W7
  Anaconda.ca
  Tel: +1 (234) 567 8900
  Fax: (877) 995-6269
  Info: [email protected]
  Moet u kleine hoeveelheden van de middelen om te gaan met de verschillende kosten en u moeite om krediet te verkrijgen van uw bank of een lening te krijgen met een persoon, heb ik u informeren dat u geen zorgen meer van je Hoe je van nu af aan. Ik ben een individu en ik leningen van het geld van 2000 € tot 50 000 000 € voor een persoon bereid is om u te abonneren op een lening aanvraag naar mijn huis. Mijn rente is 2% per jaar. En mijn terugbetaling periode wordt vastgesteld op basis van uw vermogen om terug te betalen mij schrijf mij op het volgende adres: [email protected]

  Serieus, je moet onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren