1. 4

  @2: Even lekker wat cherry picking:
  Als je inzoomt op de meest recente jaren van die grafiek, dan lijkt het net of temperatuur de laatste 8 jaar enorm is gestegen.

  Bovendien twee winters binnen 3 jaar met een recordtemperatuur van 6 graden tegenover slechts twee van die winters in de voorafgaande 20 jaar.

 2. 5

  @2: jouw bron zegt letterlijk
  De winter in haar geheel was *vrij zacht* met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van ca. 3,8 °C tegen 3,4 °C normaal.

  Het zachte karakter kwam voor rekening van december en januari. December was met een gemiddelde temperatuur van 4,9 °C ruim *een graad zachter* dan normaal. Januari eindigde met 5,6 °C zelfs in de *top tien van zachtste januarimaanden in ruim een eeuw*.

  you is a piece of shit bruh

 3. 8

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2018/02/maximumtempdebilt28022018.jpeg[/img]
  De maximumtemperatuur in De Bilt komt vandaag niet boven de -4°C. Daarmee wordt het de koudste 28 februari in ruim 100 jaar. Het vorige record dateerde van 28 feb. 1904.

 4. 10

  @7: De entertainmentsectie van de Telegraaf lijkt me niet de meest geschikte bron voor betrouwbaar politiek nieuws.

  @redactie: Ik stel voor dat we mensen die andere mensen doodwensen gewoon bannen van deze website.

 5. 13

  @11: The Atlantic is geen ‘clubje’ maar een van de weinige gratis Amerikaanse nieuwsbronnen met degelijke buitenlandjournalistiek en goed onderbouwde en uiterst informatieve verhalen.

 6. 14

  @12 Ook de entertainmentsectie. Plus, het ‘nieuws’ is dat ze er even over heeft nagedacht, besloot dat ze geen teken van god heeft gehad en niet van plan was haar plannen te wijzigen. Uit hetzelfde artikel: “As Oprah has already said, running for president is something she’s just not interested in doing. ”

  Het slaat dan natuurlijk nergens op om te concluderen dat ze eigenlijk wel president wil worden, maar nog op een teken van boven wacht. Dat teken komt toch echt pas als ze dat zelf wil en dan horen we het wel in het echte nieuws.

  En verder ben ik van mening dat de reactie in #7 niet toelaatbaar is.

 7. 15

  @11: Al lang gedaan:

  The Atlantic is an American magazine, founded in 1857 as The Atlantic Monthly in Boston, Massachusetts. Since 2006, the magazine is based in Washington, D.C. Created as a literary and cultural commentary magazine, it has grown to achieve a national reputation as a high-quality review organ with a moderate worldview. The periodical has won more National Magazine Awards than any other monthly magazine. Has a slightly liberal bias in reporting coverage, put produces exceptional journalism that is sourced and factual.

  https://mediabiasfactcheck.com/the-atlantic/

 8. 16

  @10: In de link staat: “Tot teleurstelling van velen, hield ze de boot voorlopig af. Zo zei ze eerder dat ze geen enkele intentie heeft om president te worden.”, dat lijkt me best wel letterlijk het tegenovergestelde van wat #7 zegt: “Oprah Winfrey wil een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap.”, dus zelfs de entertainmentsectie van de Telegraaf biedt voldoende materiaal om zijn uitspraak te falsificeren.

 9. 19

  @13: @15:

  Dit clubje dus, een ‘denk tank’ die gefinancierd worden door bepaalde landen (waaronder Oekraïne), dus alles behalve objectief.

  De schrijfster is zelf dus ook nog eens zwaar politiek gekleurd.

  ABOUT THE AUTHOR
  EVELYN N. FARKAS is a senior fellow at the Atlantic Council. She was deputy assistant secretary of defense for Russia, Ukraine, and Eurasia during the Obama administration and is the author of Fractured States and U.S. Foreign Policy: Iraq, Ethiopia and Bosnia in the 1990s.

  Dit is dus een OPINIE stuk en niks meer dan dat

 10. 20

  Nog meer opinie:

  Syria is a moral defeat for Europeans

  After 1945 Europe said “never again” but never again is happening before our eyes in the Middle East

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/27/syria-europe-moral-eu-helplessness

  “The way this works is the Russians say the bombardments are directed against terrorists and that other people are getting caught in the crossfire,” Andrew Tabler, an expert on Syria at the Washington Institute, told me. “The problem is, of course, that the real goal is not to kill terrorists—the real goal is to knock out opponents of Assad. It’s not about counterterrorism.”

  https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/02/syria-eastern-ghouta/554423/

 11. 21

  @20: nogal hypocriet van deze schrijfster die zelf uit een land komt welke nogal behoorlijk wat misdaden op haar kerfstok heeft waaronder als laatste het helpen van Saudi-Arabië om Jemen uit te hongeren om een president in het zadel te helpen wiens termijn al lang was verstreken.

 12. 22

  @19 en @21. Weer een hoop whataboutery en ad hominem. Die post in de regering Obama toont alleen dat ze de benodigde deskundigheid, of toch op zijn minst de ervaring, heeft om over dit onderwerp een goed artikel te schrijven.

  De suggestie dat ze wel partijdig moet zijn vanwege de donaties aan haar denktank is precies dat: suggestief. Dit zijn de donoren van die denktank:
  http://www.atlanticcouncil.org/support/supporters. En daar zit inderdaad een Europees gezinde Oekraiense organisatie tussen. Maar een snelle rekensom leert dat het dan wel om maximaal 1% van het totaal aan donaties gaat.

  De huidige voorzitter is trouwens Trump-vriend en VS-ambassadeur in Rusland, Jon Huntsman. Die kan je moeilijk van anti-Putinsympathieen beschuldigen. Alhoewel, ik geloof eignelijk best dat jij dat wel kan. Ga je gang …

 13. 25

  @23 Je herhaalt je verdachtmaking, maar als je niets nieuws toevoegt heeft dat weinig zin.

  Die Atlantic Council heeft een nogal divers gezelschap van bestuurders en donateurs met verschillende achtergrond, belangen en opinies. Hoe zwaar denk je dat de belangen van een van de kleinere donateurs dan doorwegen in stukken over onderwerpen die niet eens de donateur zelf betreffen?

 14. 26

  @25: “linkse ratten zoals jij zijn het eenvoudigst om te kopen, à charge of decharge”

  – film RTL7

  Beat that, Russentrollen!

 15. 27

  @25: Van Max Blumenthal kun je vernemen dat The Atlantic aan ‘fundraising with the defense-industry’ doet en dat je er ook ‘opiniestukken’ in aantreft waarin geclaimd wordt dat Rusland achter Black lives matter zit om Amerikanen te verdelen en andere flauwekul https://youtu.be/wQMQezGyVos?t=40m59s
  Gbh kletst maar wat als hij stelt dat hij zijn bronnen checkt.
  Het geheel van kritiek van Max Blumenthal op de Amerikaanse media begint hier: https://youtu.be/wQMQezGyVos?t=27m29s

 16. 28

  @27 Dat Rusland ook BLM probeert op te stoken is natuurlijk niet zo’n heel raar verhaal. Wat die Russen precies doen is onduidelijk, maar ‘verdeel en heers’ hoort in ieder geval wel tot het standaard repertoire.

  Verder blijft The Atlantic een informatieve website met veel kwaliteitsjournalistiek en moet je bij ieder opiniestuk in het oog houden dat de schrijver ook een mening heeft en je die van de feitelijke onderbouwing zal moet proberen te onderscheiden als je je eigen mening wil vormen.

 17. 29

  @28: Die eigen meningsvorming begon in de jaren ’70 toen ik uit de metro stapte in New York op een perron waar verder alleen afro’s aanwezig waren die me aanstaarden of ik van Mars kwam. En andere ervaringen jaren later. Deze preek van jou zegt me slechts dat je niets van de VS weet wat dat betreft. Een beetje Russen blamen bij de valse cherry picking van gbh. Nederlanders kunnen zoo beschaafd zijn … kuch
  edit:
  Ending Legalized Slavery in the US Once and for All

 18. 30

  @28: “Wat die Russen precies doen is onduidelijk, maar ‘verdeel en heers’ hoort in ieder geval wel tot het standaard repertoire.”

  Dat is de gehele strategie. Verdeling zaaien. En het werkt. En bijna niemand die het doorheeft omdat er geen rus naast zit met een bord ‘ik wil hiermee bereiken dat jullie elkaar de tent uitvechten om van alles wat wij aandikken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren