SG-café woensdag 26-08-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 26-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (22)

#1 Test

Sommigen zijn echt de schaamte voorbij, wat een stelletje smeerpijpen.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/736277/Boswachter-zit-wildpoepers-achter-de-broek

#2 Test

Laten we hopen dat dit plan niet door gaat. Gebaseerd op veel te optimistische verwachtingen. Kan alleen maar tegenvallen. Die artiesten kunnen op tig plaatsen terecht. En waarom moet de drafbaan zo nodig weg?

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/736308/Omwonenden-drafbaan-willen-wel-wereldartiesten-in-achtertuin-maar-niet-twaalf-keer-per-jaar

#3 beugwant

@1:

. Maar als de nood te hoog is, graaf dan maar een kuil en gebruik het blad van de weegbree of de zuring dan maar om af te vegen.'

Voor de stadsmensen: weegbree en zuring.

@2:

hoe geweldig veel geld er mee verdiend gaat worden

Door wie? En waarvan gaan alle voorzieningen betaald worden? Vast niet van die winst.

#4 beugwant

@1: Het onderwerp is aan onze dis geen taboe en we kwamen bij de bredere beschouwing ervan (we zijn niet van die pottenkijkers) tot twee conclusies: Er is in Nederland en schromelijk tekort aan openbare toiletten, en blijkbaar zitten velen in een ritme waarbij men in de tijd van de baas poept.

#5 Le Redoutable

@4 Moet Staatsbosbeheer dan openbare toiletten in het natuurgebied gaan bouwen?

#6 beugwant

@5: Afgezet tegent het comfort van het heidehurken zou op de parkeerplaats een privaat met oude kranten al volstaan.

#7 Arduenn

Nederland heeft helemaal geen natuurgebieden. Als mensen de verleiding niet kunnen weerstaan en er steeds maar weer met een tractor in gaan om dode bomen uit weg te slepen en andere hark- en hovenierstaken in uit te voeren dan blijven het gewoon tuintjes.

Natuur, dat is dat spul waar je je met een kapmes uit probeert te bevrijden.

#8 Le Redoutable

De populistische president Bolsonaro door zijn Corona aanpak in eigen land steeds populairder, vooral onder de armen:

https://www.trouw.nl/buitenland/de-coronacrisis-krijgt-bolsonaro-niet-klein-sterker-nog-hij-wordt-steeds-populairder~b733a19e/

Goh, dat klopt toch niet helemaal met hoe bepaalde delen van de pers hem hier proberen af te schetsen.

#9 gbh

@7: In die Natura 2000 tuin voor mijn deur wordt niet geharkt.

https://www.facebook.com/vladdie.dekoning/posts/4284697134905602

#10 Arduenn

@9: Een video-opname gemaakt door een drone die boven Vlissingen cirkelt?

#11 gbh

@10: Dat water is allemaal ongeharkte Natura 2000 vol met vis, kreeft, krab, zeehonden die je hier regelmatig ook op de kant tegen komt, bruinvis, kutmeeuwen en nog heel veel meer. Die drone mag daar eigenlijk niet vliegen maar geeft wel mooie beelden.

https://www.clo.nl/indicatoren/nl1425-begrenzing-van-het-natuurnetwerk-en-natura-2000-gebieden

#12 Hans Custers

@7

Natuur, dat is dat spul waar je je met een kapmes uit probeert te bevrijden.

Nou ja, woestijnen zijn bijvoorbeeld ook natuur. En als je daar iets niet nodig hebt, dan is het wel een kapmes om je uit iets te bevrijden.

En het probleem in Nederland is dat we hier al zo in de natuur hebben huisgehouden dat we alleen met allerlei kunstgrepen nog kunnen proberen te herstellen wat er ooit is vernield. Of kunnen compenseren voor zoiets als de enorme stikstofdepositie.

#13 gbh

@12: Dat is in heel Europa zo. Enigste wat nog een beetje op oerbos lijkt is het Woud van Białowieża maar ook dat ligt vol met oude paden zodat de Tsaren ooit volgens goed gebruik alles wat niet Russisch was naar hartenlust konden afknallen.

#14 beugwant

@13: “vol met oude paden
Nou, vol, elke werst een weggetje. Op de satellietfoto is een mooi ruitpatroon te zien. Probleem is nu eerder dat de houtopbrengst zwaarder weegt dan de natuurwaarde.

#15 Arduenn

“Natuur, dat is dat spul waar je je met een kapmes uit probeert te bevrijden.”

“Jamaar zee.”

“Jamaar woestijn.”

Stelletje asperges.

#16 Rigo Reus

@15: ‘Natuur is voor tevredenen of legen.’

#17 Rigo Reus

Marieke Lucas Rijneveld: “Het is een enorme eer om de International Booker Prize 2020 voor ‘De avond is ongemak’ te ontvangen, ik kan niet anders zeggen dan dat ik zo trots ben als een koe met zeven uiers!”

Deze grote eer deelt Rijneveld samen met de Britse vertaalster van haar boek, Michele Hutchison (1972). Ook het prijzengeld, 50.000 Britse pond, moet eerlijk verdeeld worden tussen de auteur en de vertaalster.

#18 gbh

@14: Punt was dat er in Europa eigenlijk geen natuur meer bestaat waar niet door mensen wordt ingegrepen. Zelfs hoog in de alpen wordt dood hout en blad uit bossen weggesleept om te voorkomen dat de boel plus het dorp waar je woont afbrand.

——

Vrienden voor het leven:

Russische marine vuurde in Noordzee gesimuleerde kruisvluchtwapens op landdoelen

https://marineschepen.nl/nieuws/Russische-marine-vuurde-in-Noordzee-gesimuleerde-kruisvluchtwapens-op-landdoelen-260820.html

#19 Hans Custers

@15

Het ongelukkige van dat kapmes was dat we hier, door alle stikstof en fosfor, juist te veel kapmesachtige natuur zouden krijgen als er niet wordt ingegrepen. Vandaar het voorbeeld van een ander uiterste: de woestijn. Als we hier de natuur onbelemmerd zijn gang laten gaan raakt binnen de kortste keren alles overwoekerd met een beperkt aantal soorten, die het meeste profiteren van het overvloedige aanbod aan voedingsstoffen.

#20 basszje

@18: Moet je ruim zien / De Navo doet het ook / Beschermen van Russische burgers in de EU

#21 gbh

@20: Ok, mijn excuses. Als Nederland voor de kust van Moskou ook een gesimuleerde kernaanvallen uitvoert neem ik al mijn verontwaardiging terug.

#22 gbh

‘Death is Everywhere’ Millions More Uyghurs Missing

https://bylinetimes.com/2020/08/24/death-is-everywhere-millions-more-uyghurs-missing/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*