1. 1

  [Aluhoedje modus] Noem me paranoïde, maar voor de verkiezingen was het allemaal hosanna hoe geweldig de VVD NL door de crisis heeft geloodst, het land stond er goed voor, er was een begrotingsoverschot. Nu sijpelen er langzaam geluiden dat dat overschot er plots zo na de verkiezingen toch niet is. Dus het nieuwe motorblok, wat nog even op zich laat wachten, heeft weer genoeg munitie om vrolijk verder te ” hervormen”.
  http://nos.nl/artikel/2174691-tekort-van-1-miljard-voor-nieuw-kabinet.html
  [Aluhoedje modus/]

 2. 3

  Wet bindend referendum wordt niet meer gesteund door initiatiefnemers. Want zo rollen die lui als ze erachter komen dat niet zij de meerderheid vertegenwoordigd. Wat een stelletje lafaards zijn het ook, er is namelijk geen andere reden waarom ze opeens van hun principe zijn gevallen.

 3. 4

  @2
  Ben je niet blij dat nu duidelijk is dat de bevoegdheid van de EC om handelsverdragen af te sluiten (al dan niet tussen aanhalingstekens) begrensd is?

  @3

  Want zo rollen die lui als ze erachter komen dat niet zij de meerderheid vertegenwoordigd.

  D66: +7 zetels, Groenlinks is met +10 zetels en 14 zetels in totaal nog nooit zo groot geweest. Elk van die partijen hebben het voorstel medeingediend, niet alleen de PvdA. En misschien is het ook zo dat partijen niet alleen het belang van ‘hun eigen’ in gedachten hebben, maar ook van Nederland? Ik roep maar iets geks.

  Daarnaast, als iemand die voor referenda is, zou ik ook behoorlijk gaan twijfelen of Nederland daar klaar voor is. Uiteenlopende uitkomsten van een referendum vanwege uiteenlopende opvattingen, dat is prima. Maar als overeenstemming over waarneembare feiten al een probleem is, en mensen al een probleem hebben met begrijpend lezen van iets simpels (zeg, een column ofzo), dan zou ik me ook een keer achter de oren krabben.

 4. 5

  @4, nee want als je ziet waar de EC dus wel over kan gaan, dan zijn we toch groot deel van onze soevereiniteit kwijt. Iets wat door Den Haag altijd anders is beweerd.

  Zie bijvoorbeeld ook de netneuraliteit, waar europa ineens boven de strengere Nederlandse wetgeving gaat.

 5. 6

  @4: Begrijp toch dat het hier gewoon gaat om “EU wil wat: Ik ben tegen!” en “links is schuld aan alles” en bwaaaahrl

 6. 7

  @3 Men is er achter gekomen dat een bindend referendum gekaapt kan worden door een kleine minderheid. O.A. Bolkestein waarschuwde hier al lang voor, maar nu is in de praktijk bewezen dat referenda niet altijd democratisch zijn. Voortschrijdend inzicht noemt men dit ook wel.

 7. 9

  @3: waarom dient een partij die dan volgens jou wel de meerderheid vertegenwoordigt, dan niet de initiatiefwet in? Dat zou met gemak aangenomen worden, want ja, die meerderheid is volgens jou allang zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren