1. 1

  Het rommelt nu al in de Franse regering. Macrons eerste politieke bondgenoot (Bayrou van MoDem), die zeker instrumenteel is geweest in de overwinning van Macron, stapt direct na de verkiezingen op. Hamvraag is hoe Macron de blijkbaar aanwezige instabiliteit in zijn regering te lijf gaat.

  Overigens is de oorzaak iets wat Macron wilde bestrijden: Affaire des emplois fictifs du MoDem: trois nouveaux cas révélés, het kan hem dus weer een beter imago geven. Iets van: ik doe echt waar ik voor sta, een eerlijker Frankrijk oid… etc…

  We gaan het zien. Het onweert vandaag in Frankrijk en niet te zuinig ook.

  http://www.bfmtv.com/politique/en-direct-remaniement-du-gouvernement-philippe/

 2. 3

  @2 Je kunt niet lezen? Op lange termijn heeft het geen effect. Als werkloosheid een gapende wond is, dan doet Rotterdam er een grote pleister op: je ziet het niet meer, dus het zal wel weg zijn. Na 3 jaar komt.het bloed er alsnog langs gutsen, met een infectie erbovenop! Inderdaad een goed plan voor een rechtse regering, mits die de termijn niet afmaakt…

 3. 4

  Sargasso: waarom wordt iemand die stelselmatig zaken bewust verkeerd voorstelt, zoals @2, of soms gewoon klinkklare leugens verspreidt, niet geband?

 4. 5

  @2: “Na drie jaar zijn er nauwelijks meetbare verschillen tussen de groep bijstandsgerechtigden die door de gemeente geholpen is en bijstandsgerechtigden die op eigen kracht een baan vonden.”
  en dat nota bene ondanks:
  “Er is ook sprake van preselectie: de kandidaten die de gemeente voor WerkLoont selecteert, zijn gemiddeld al kansrijker dan degenen die niet in aanmerking komen voor het project.”

 5. 7

  Het leert ons in ieder geval dat er niet zoiets is als Karma of kosmische rechtvaardigheid. Dit is een universum waar narcisten en pathologische leugenaars multimiljonair kunnen worden en mensen die niet begrijpend kunnen lezen op de payroll van vreemde mogendheden staan die voordeel slaan uit het verspreiden van disinformatie.

 6. 8

  @[email protected] Ik werd ook misleid door de kop. Misschien weer zo’n poging van VK om niet al te links over te komen. Waarschijnlijk gewoon slechte journalistiek. Je neemt een kop en/of conclusie over van het persbericht. Voegt wat tegenargumenten toe om jezelf het gevoel te geven dat je een echte journalist bent en publiceert. Vervolgens gaan mensen als @2 er met alleen de kop vandoor. Zoals je weet, koppen zijn feiten, nuanceringen slechts gezeur van mensen die wegkijken van de feiten.

 7. 11

  @9 De regering daar weet dat ze niets kunnen doen (net als Nederland met MH17) dus doen ze maar alsof er niets gebeurd is omdat ze anders zo zwak lijken.

 8. 14

  @12: Dat vind ik een opmerkelijke reden, temeer omdat hetzelfde OM aangeeft dat ze van hun criminele praktijken moeten leven: De advocaten waren werkzaam voor het inmiddels opgeheven kantoor Hampe Meyjes. De letselschadepraktijk ‘dreef op de informatie van T.’, aldus het OM. “De letselschadeafdeling was goed voor minstens de helft van de omzet.”

 9. 16

  @4: Zodat tolerante, rationele, welwillende bezoekers eraan herinnerd worden dat er helaas ook mensen zijn die bewust proberen anderen te misleiden.

  En de tolerante mensen dus, bij het zoeken naar oplossingen, er rekening mee moeten houden dat sommige mensen gemene streken zullen uithalen.

 10. 18

  @12: @14:
  Bij de politie moeten dossiers veilig zijn.

  Maar moeten advocaten dat respecteren?

  Ik weet niet hoe fatsoenlijk advocaten moeten zijn.
  Moet bijvoorbeeld een advocaat het zeggen als die weet dat z’n/d’r cliënt liegt?

  Een probleem is natuurlijk dat een ethische advocaat minder goed voor z’n/d’r client is.

  Ik heb ook eens gehoord dat een advocaat een claim bij een ex-partner neerlegde voor een schade die al door de verzekering vergoed was. Fraude dus, maar leuk voor de cliënt.

 11. 19

  @11:

  Berezovsky and many of his dead associates were so deeply connected to organised crime in Russia that intelligence sources said it was difficult to tell whether orders to kill them may have come from the government, the mafia, or both.

  Of misschien kan het zijn dat de VK dit soort mensen ook liever kwijt dan rijk is.

 12. 20

  @19: “Of misschien kan het zijn dat de VK dit soort mensen ook liever kwijt dan rijk is.”
  Dat weet je dat niet waar is (om niet te zeggen, het omgekeerde is aantoonbaar waar). Het VK heeft al die oligarchen en vooral hun geld met open armen ontvangen, toen ze het klimaat daar aangenamer vonden dan dat van Rusland.

 13. 21

  @20: Matthew Puncher, Daniel Mcgrory, Gareth Williams, Scot Young, Robbie Curtis, Paul Castle, Stephen Curtis, Johnny Elichaoff waren geen Russische oligarchen maar Britse onderdanen.

 14. 22

  @20: @21: allemaal maffioso en als je je met de maffia inlaat dan loop je inderdaad het risico dat je een ‘ongeluk’ krijgt

  Anders gesteld, als de ‘neus’ morgen een ‘ongeluk’ krijgt dan zal ook de Nederlandse overheid niet erg hard gaan lopen om het te onderzoeken, sterker nog, waarschijnlijk zal er dan een zucht van opluchting door de burelen gaan.

 15. 23

  @22:
  Bolke,
  Als je denkt dat de mafia alleen mafiosi vermoordt, ben je naief.

  Hoorde Matthew Puncher tot de mafia? Of geloof jij dat hij zelfmoord pleegde?
  [cite]Puncher, a renowned government radiation scientist, had played a key role in uncovering one of the most shocking assassinations in a century: the death of Alexander Litvinenko, a defector from the Russian security services in London[/cite]
  https://www.buzzfeed.com/janebradley/scientist-who-helped-connect-litvinenkos-murder-to-the?utm_term=.fg47qx4O2#.wnNDlj0Yz

  Zowiezo doden criminelen weleens de verkeerde, omdat ze niet zo veel tijd in het recherchewerk steken, of gewoon omdat ze niet goed kunnen mikken.
  Hier worden ook voorbijgangers neergeschoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren