SG-café woensdag 20-12-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 20-12-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (36)

#1 stoic

The taxreformbill is passed.
Two (maybe one) republican men/man (m/f) of congress who is not conserned about money could save lots of americans from destruction.
You will not know what is cooked and served in an officerscantine.
Can one not please to survive?

#2 gbh

Thierry Baudet sprak in oktober vijf uur met Jared Taylor, een racistische intellectuele inspirator van de Amerikaanse Alt-right-beweging. Baudet beweert racistische denkbeelden te verwerpen, maar de ontmoeting past in een jarenlang patroon.

Thierry Baudet ontmoette in het geheim een Amerikaanse racist van Alt-right

https://decorrespondent.nl/7738/thierry-baudet-ontmoette-in-het-geheim-een-amerikaanse-racist-van-alt-right/376817386-2d11d76b

#3 Meneer Kronkel

@2: Baudet is als een klein kind dat met de hand in de koekjestrommel en kruimels rond de mond en al smakkend halsstarrig blijft volhouden dat hij geen koekjes heeft gegeten.

#4 Lethe

https://www.rijnmond.nl/nieuws/162738/Politiechef-bezorgd-om-toenemend-geweld-verwarde-personen

“Chef Frank Paauw van de Politie Eenheid Rotterdam maakt zich grote zorgen over het aantal ernstige geweldsincidenten waarbij verwarde mensen zijn betrokken. “Er gaan meer mensen dood door verwarde mensen, dan door terreur”, zei Paauw dinsdag in een terugblik op het afgelopen politiejaar.”

Verder gaat het prima..:

“Maar Op andere vlakken is de korpschef positiever. Het aantal overvallen, straatroven en inbraken in Rotterdam daalt nog steeds. Het aantal inbraken daalde van 9118 (2012) tot 5227 (2017) en ook het aantal straatroven is met meer dan vijftig procent gedaald tot 802. De pakkans voor deze feiten ligt momenteel boven de vijftig procent, zegt Paauw.

Het totaalaantal misdrijven is eveneens gedaald: van 131.639 misdrijven in 2012 tot 102.207 dit jaar.

In regio Rotterdam zijn er achttien mensen door moord om het leven gekomen dit jaar.”

#5 Co Stuifbergen

@4: Gaan er meer mensen dood door verwarde mensen, dan door terreur?
Dan bewijst dan dat de terreurbestrijding goed werkt!

Het trieste is dat hulp aan verwarde mensen flink verbeterd kan worden, zonder dat het geld kost.
De overheid moet dan procedures simpeler maken, zodat meer geld naar de armen gaat i.p.v. naar controleurs.

https://decorrespondent.nl/7731/waarom-ik-me-een-sociaaldemocraat-voel-maar-nooit-pvda-heb-gestemd/2016745018893-dac8981e

#6 Emile M

@4: De meeste terroristen zijn verwarde personen.

#7 McLovin

@5: jezus, goed stuk. Maar wat is de logica/redenering achter het gegeven dat je zonder vaste woon of verblijfplaats geen recht op bijstand/uitkering hebt?

#8 Bismarck

@7: Volgens de participatiewet is het een voorwaarde op het recht op bijstand. Zal allicht te maken hebben met de decentralisatie van de uitkering. Elke gemeente moet dat voor haar inwoners doen. Als je nergens woont, woon je ook niet in een gemeente. Een gemeente zal toch niet zo snel gekke Henkie zijn en uit het potje ,bedoeld voor haar inwoners, niet-inwoners gaan betalen. Dat is vast op te lossen, maar waarom zou je dat doen? Zonder vaste woonplaats is het immers ook moeilijk voor de overheid om je aan je werkplicht (“tegenprestatie”) te houden en te kunnen bespioneren (“fraudecontrole”).

#9 Bismarck

Zo, Jos van Rey krijgt me toch een loeierd van een straf voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen. Dat zal vast andere bestuurders met gelijkaardige plannen afschrikken.

#10 gbh

@7: Bij mij in de straat zit er een daklozen opvang en dat wordt ook als postadres gebruikt voor een inschrijving en het daarmee gaande recht op uitkering. De meesten die daar zo aan een uitkering komen staan te boek als onbemiddelbaar en hebben weinig van doen met de participatiewet.

#11 McLovin

@9: Ja moet niet gekker worden in dit land…goede bestuurders krijgen straf terwijl terroristen gratis psychiatrische zorg krijgen…

https://nos.nl/artikel/2208549-rechter-wil-psychiatrisch-onderzoek-naar-ruitenvernieler-joods-restaurant.html

kom dr maar in Baudet, Wilders, Eerdmans, Bolke, AltJohan, etcetcetcetc

Maar aan de serieuse kant: Van Rey mag twee jaar geen bestuurlijke functie bekleden, schrijft 1Limburg. Wel kan hij aanblijven als Statenlid en mag hij raadslid zijn in die periode.. Dit snap ik niet helemaal, is statenlid en raadslid dan geen bestuurlijke functie? ?

#12 Bismarck

@11: Nee natuurlijk niet, dat is volksvertegenwoordiging.

Verder kan ik me nog ergens voorstellen dat Wilders wel voor van Rey zou op kunnen komen (ze moeten elkaar wel haast erg goed kennen als provincie- en ex partijgenoten, die zich beiden tegen die partij hebben gekeerd), maar verder moet op rechts toch iedereen wel blij zijn met de veroordeling (want law & ordnung muss sein).

#13 Basszje

@10: Probleem uit dat stuk is dat de persoon in kwestie niet op straat slaapt maar bij een kennis thuis. Dan heb je dus en geen huis, maar je bent ook niet dakloos. Geval wal / schip . Was ook een beetje de teneur van het artikel, dat het vaak gebeurt dat iemand daartussen valt.

@12 Law & Order bij rechts gaat meestal over werkkampen en meer bij dit soort veroordelingen. Tenzij uit eigen nest natuurlijk, dan is het gewoon een hardwerkende jongen met een hard van goud die door de linkse roverheid wordt belaagd.

#14 Spam

@11 Er zijn juridisch gezien hele goede redenen om dit als ‘gewoon’ vandalisme te behandelen in plaats van als een terroristische daad. Bij aanvallen op moskeeen gaat dat doorgaans net zo.

Er is inderdaad een zaak waarin een moskee-aanval als terrorisme werd gezien, maar dat was omdat er in die zaak dan ook duidelijk bewijs voor die classificatie was. Voorbereidend communicatie-verkeer waarin de daders expliciet duidelijk maakten dat het hun plan was om de slachtoffers angst aan te jagen en publiek en bestuur op te zetten tegen buitenlanders/moslims.

Deze dader is vast ook anti-semmiet, maar het is nu eenmaal niet zo makkelijk om in zijn hoofd te kijken en zijn beweegredenen uitgebreid te analyseren.

#15 gbh

@12: Kreeg bij @9 nog het idee dat jij sarcastisch was.

Law & ordnung muss sein is een beetje vreemd waar de groot fraudeur er met een voorwaardelijke straf vanaf komt en waar iemand met 5 wietplantjes zijn huis wordt uitgezet of een uitkeringstrekker die de tandenborstel van een vriendin heeft thuisliggen zijn uitkering kwijt is wegens fraude.

@13: Je kan je ook bij die kennis in laten schrijven.

#16 Bismarck

@15: Het is inderdaad gunstig voor van Rey dat ie niet veroordeeld is voor uitkeringsfraude, maar alleen maar voor corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen, want anders was hij er inderdaad niet met een voorwaardelijke straf vanaf gekomen. Prioriteiten zijn duidelijk.

Maar inderdaad ik was in #12 even vergeten dat op rechts straf belangrijker is dan veroordeling.

#17 Henk van S tot S

Voor zomaar wat “spannende” ontspanning:
wat dichters m/v die voordragen.

#18 Henk van S tot S

Weer een asociale maatregel van Rutte & meelopers t.o.v. de minst draagkrachtigen.

#19 Henk van S tot S

Voor de sympathisanten van T. Baudet is dit vast goed nieuws.
Gelukkig vinden veel mensen dat dit niet hoort.

#20 Bismarck

De Poolse rechtsstaat is inmiddels dusdanig afgegleden dat het land een EU-schorsing riskeert.

#21 Frank789

@7: Als je zonder vaste verblijfplaats een uitkering zou kunnen krijgen dan zwerf je van gemeente naar gemeente om bij elke gemeente een uitkering te krijgen. Dat was althans enigzins mogelijk toen elke gemeente nog zijn eigen (papieren) basisadministratie voer die nog niet met computers gekoppeld waren.

#22 Le Redoutable

@12 Als een ex VVD’er bij zijn beste vriend logeert pleeg hij fraude, terwijl als een D66’er een heel huis als gift aanneemt van een buitenlandse diplomaat het opeens een privé zaak is. Als een dronken Tokkie een schroeiplek veroorzaakt op een grasveld naast een moskee krijg hij 4 jaar cel terwijl als een Syrische asielzoeker zijn eigen Kristallnacht uitvoert hij de volgende dag weer vrolijk op straat staat. Als relschoppers met een strafblad voor geweld kleine kinderen op een feest in gevaar willen brengen moeten de burgers zelf ingrijpen, terwijl diezelfde relschoppers daarna 6 busjes ME meekrijgen om “beschermd” te worden tegen 3 Zwarte Pieten die pepernoten strooien.

Law en order prima, maar kan iemand de blinddoek van Vrouwe Justitia weer even vastknopen a.u.b.?

#23 McLovin

@12: Ah ok, ik dacht dat volksvertegenwoordigers ook gewoon vielen onder de noemer bestuurders. Hij mag zeg maar geen wethouder of minister worden?

#24 McLovin

@22: zucht, kruip terug onder je steen, slik je pillen en wellicht gaat het in 2018 beter met je. En hopelijk ook met je verknipte blik op de wereld.

#25 AltJohan

@19: Ik zag een interview met meneer Jared zelf. Hij blijkt erg mee te vallen: https://www.youtube.com/watch?v=Ol6GA4dMZw4

#26 analist

@25: en toch haast FvD te zeggen dat zijn racistische denkbeelden niet door hun gedeeld worden?

ik waardeer je eerlijkheid Johan, maar je laat wel keer op keer zien dat je een soort neonazi bent. wat verwacht je van ons? dat er op een gegeven moment zeggen “is niet erg hoor”?

#28 McLovin

@25: bek valt open….valt wel mee? die man is nu wat we noemen echt een racist. Zo een die echt gelooft in mensen rassen en dat sommige rassen beter zijn dan andere….ik bedoel dat vind jij meevallen?

#29 Bismarck

@22: Doe even bij alles bronnen, want het lijkt erop dat je hier werkelijk allemaal dingen uit je duim hebt gezogen.

@23: Bijvoorbeeld. Dat is nog een tikkeltje relevant ook, want wie weet met de verkiezingen volgend jaar zou die zomaar anders (weer) wethouder in Roermond kunnen worden (en als raadslid zal ie vrijwel zeker gekozen worden, alle zogenaamde reputatieschade ten spijt).

#30 kneistonie
#31 gbh

@30: Wat is het ontploffingsgevaar?

#32 Ernstig

@30

Dit gaat niet over witte burgerlijke meisjes die een ongemakkelijk gesprek moeten voeren met hun ouders of een paar schuine opmerkingen naar hun hoofd krijgen geslingerd.

Die durft in deze inclusieve tijden, dit is ongegeneerd witte vrouwen elite feminisme dat doet alsof de witten beter met vrouwen omgaan. Een heus colonialist narrative of structural systematic oppression of marginalized communities.

#33 kneistonie

@32: hoi, Gloria Wekker!

#34 Basszje

@15: Dat kan vast, maar als degene waarbij je logeert ook een of andere social voorziening heeft dan komen de tandenborsteltellers en moet je gaan kijken of geen ‘belastingpartner’ bent of hoe dat ook heet tegenwoordig. Als je het artikel gelezen hebt, de meneer was al soort van overspannen.

@28 . Geen kruis in de tuin, geen puntmuts maar een pak. Eigenlijk uit het radicale midden dus. Ik bedoel mag je tegenwoordig ook al niet meer stellen dat het witte ras superieus is en de rest op transport moet? Policor!

#35 Lennart

@30: Kijk, dat is nu integratie; moslims nemen de fijne gewoontes van de Superieure, Joods-Christelijke cultuur over, zoals de manier waarop ze op studentenvereniging Vindicat met vrouwen omgaan …

#36 kneistonie

@35: de slettenlijst. Dan is er oook een niet-slettenlijst. Boeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*