SG-café woensdag 16-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 16-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 basszje

Stof tot nadenken; de lockdown is alleen haalbaar voor de middenklassen / dit rechtse kabinet ontbeert het aan inlevingsvermogen: https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-lockdown-is-alleen-hanteerbaar-voor-de-middenklasse

En verder in Rechts Nederland: Een beetje vreemdelingenhaat maakt nog geen antisemitisme. Maar dat is alleen als je de boreale uil ‘s-nachts hoort, dan heb je een vrijbrief – https://www.nu.nl/politiek/6096933/fvd-in-eigen-onderzoek-geen-verdere-strafmaatregelen-nodig-na-racismerel.html

#2 Test

Dit is het gedonder wat we steeds weer hebben: altijd weer discussie wat wel en niet kan. Ze hadden die grens van 50% natuurlijk veel hoger moeten leggen.

https://nos.nl/artikel/2360752-hema-blijft-open-voor-rookworst-en-taart-action-twijfelt.html

#3 Le Redoutable

@1 En als ze alles open houden is het een Neoliberaal complot die alleen maar denkt aan de economie. Diezelfde oppositie die nu hard zeikt dat de scholen weer open moeten, eisten de vorige keer onnodig een sluiting omdat het zo zielig was voor de leraren.

We worden door het virus gewoon voor voldongen feiten geplaatst, net als in alle landen om ons heen, en het enige wat de oppositie kan toevoegen is natte scheten laten en consequent draaien zodat ze maar wat anders zeggen dan de regering. Eigenlijk horen ze daarmee meer bij de populistische viruswappies dan bij een serieuze oppositie.

#4 Hans Verbeek

Heel voorspelbaar allemaal.
Het kabinet sluit ook de basisscholen met in het achterhoofd het idee, dat dit mooi wisselgeld is. En inderdaad. Bij het kamerdebat zinspeelt de premier er al weer op dat de basisscholen misschien wel weer op 11 januari open kunnen. De Kamer dik tevreden met dit makkelijk gescoorde puntje.
https://www.nu.nl/politiek/6096929/roep-in-kamer-om-eerdere-opening-basisscholen-rutte-zegt-niet-hard-nee.html

En verder komt het universeel basisinkomen weer een stapje dichterbij met de voorraadvergoeding.
https://www.ad.nl/politiek/kabinet-komt-met-voorraadvergoeding-voor-bepaalde-winkeliers~ab35adae/
Allemaal aan het uitkeringsinfuus. Het went en voor je het weet, vind je het normaal dat de overheid geld leent uit de kapitaalmarkt (lees banken, pensioenfondsen enz.) om “de economie” draaiend te houden.
Het is niet duurzaam.

#5 Maggi

@2 Je kunt de schuld inderdaad bij de bedachte regel leggen, maar is het niet eerlijker om de schuld bij deze bedrijven neer te leggen?

Kunnen deze grote bedrijven die al jaren een streepje voor hebben ten opzichte van de ‘gewone belastingbetaler’ nou niet voor één keer hun maatschappelijke verantwoording pakken in plaats van hun winsten als uitgangspunt te nemen en vervolgens de mazen in de wet op te gaan zoeken om die (nog verder) te optimaliseren?

#6 Ronzhu

@5 Tja.. maatschappelijke verantwoording van bedrijven, of goed burgerschap van de consument (die thuisblijft)? Zonder de laatste doet de eerste er natuurlijk ook niet zo toe.

#7 majava

Is dit typisch Cora, of typisch VVD? Dat je bakzeil zal gaan halen bij rechtszaken die er absoluut gaan komen, en dat je dan de de belastingbetaler laat opdraaien voor kosten van aannemers over ingetrokken vergunningen? En dat je dit alles al van mijlenver ziet aankomen?
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/minister-van-nieuwenhuizen-houdt-zich-niet-aan-de-uitspraak-van-de-raad-van-state-over-het-stikstofbeleid/
Cora van Nieuwenhuizen, VVD. Alweer.

#9 Joop

Sommige mensen zullen het nooit leren, en denk ik, opgejaagd door het halfjasrcintract wat anders misschien niet wordt verlengd. Gisteren twee jonge collega’s, allebei griepverschijnselen, toch op het werk verdwenen. ’s middags naar huis. Iederen hoopt zo snel mogelijk op een uitslag, dat het negatief mag zijn. Anders kunnen wij ook allemaal naar de teststraat.

#10 Hans Verbeek

@7: het is typisch overheid.
De belastingbetaler draait ook op voor de voorraadvergoeding, de coronateststraten, de vaccins, de NOW-regeling, de steun voor AirFrance/KLM enz.
En het zijn vooral de toekomstige belastingbetalers, die er voor opdraaien. Je weet wel, de jongeren, die zich niet aan de regels houden.

#11 Hans Verbeek

Hehe, minister Koolmees wint weer wat extra stemmen voor de regeringspartijen. Voorlopig hoeven de pensioenfondsen nog niet te korten, ook al voldoen ze niet an de dekkingsgraad, die momenteel geldt.
https://www.nu.nl/economie/6097116/soepele-regels-moeten-pensioenkortingen-voorkomen-tot-komst-nieuw-stelsel.html

Er wordt alvast een voorschot genomen op de nieuwe pensioenwet, waarin een dekkingsgraad van 90% al voldoende is.
Het is allemaal zo doorzichtig en voorspelbaar zegt Koolmees ook zelf:

”Dit gaat over een voorspelbare, geleidelijke en transparante transitie van het ene naar het andere stelsel”.

Ik denk dat er voor 2026 weer een nieuwe pensioenwet of regeling komt met een nog lagere dekkingsgraad dan 90%

#12 Joop

Hoe neemt politie cryptomunten in beslag zoals gemeld in dit artikel? Zijn hier trouwens ook mensen die zulke munten bezitten?

https://nos.nl/artikel/2360948-spaanse-politici-en-zakenlui-opgepakt-om-witwassen-voor-russische-criminelen.html?

Als ik deze link zo lees, is het niet zo simpel, althans in Nederland.

https://cryptoclan.nl/rechtspositie-bitcoin-cryptomunten-civiel-recht/

#13 beugwant

Kunnen die Litouwse truckers niet bij de iKea parkeren? Die is nu toch dicht. En dan kan iKea meteen zijn maatschappelijke verantwoording tonen door een truckershangout, compleet met douche en wc, voor ze in te richten.
https://www.1limburg.nl/tijdelijke-sanitaire-voorzieningen-voor-geleense-truckers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*