SG-café woensdag 07-09-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 07-09-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (27)

#1 Henk de Waal

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/opnieuw-cruciale-psychologische-studie-onderuit~a4371732/

Iedereen kent ze wel. Die lui tijdens je studie die riepen dat psychologie geen wetenschap is. Blijken ze toch wel grotendeels gelijk te krijgen ook. Een ‘vakgebied’ loopt leeg.

#2 Arjan Fernhout

@1: Tuurlijk, het is wel de bedoeling dat het universitaire bedrijf intellectuele servicemonteurs aflevert die de ‘powers that be’ (in allerlei opzichten) kunnen assisteren bij problemen met ‘afwijkenden.’ Daarbij is het inefficiënt als afgestudeerden zich verdiepen in de motieven van de ‘afwijkenden.’ Het is Jeroen Dijsselbloem toch prima gelukt om Griekenland te onderdrukken als een opstandige Chinese provincie? Mao Zedong fronst zijn wenkbrauwen in zijn graf: heb ik ooit iets gehad met een Nederlandse vrouw?

#3 Henk van S tot S

@1:
Beetje aparte conclusie, omdat er net zo als bij alle studies flut- en zelf frauduleuze onderzoeksresultaten zijn/worden gepubliceerd, is het vakgebied/studie geen wetenschap meer?!

#4 Lennart

@1: Dat valt wel mee, hoor. Sociale Psychologie is maar een heel klein onderdeel van het vakgebied.

#6 Nietingelogd
#7 Folkward

@5
*Trump intensifies*

#8 bolke

In ander nieuws, als Polen 5 miljard kan spenderen aan wapens dan heeft Polen ook geen EU subsidies meer nodig, weer een post waar flink op bezuinigd kan worden.

http://www.reuters.com/article/us-poland-defense-raytheon-idUSKCN11D009

#9 Hans Verbeek

Goed nieuws: de bultrug wordt niet langer met uitsterven bedreigd.
http://www.nu.nl/dieren/4318018/bultrug-niet-meer-met-uitsterven-bedreigd.html

#10 Bismarck

@8: Wie geeft er zich hier uit voor Bolke? Dit kan nooit de echt Bolke zijn, die vindt dat alle NAVO-leden (behalve de VS) veel te weinig uitgeven aan defensie en die vindt dat van €8 miljard/jaar geen fatsoenlijk leger te onderhouden is, laat staan voor minder.

#11 bolke

@10: Correct, maar diezelfde bolke is tegen het verstrekken van ontwikkelingshulp aan landen die wapens kopen, een land dat 5 miljard uit kan geven aan wapens heeft onze hulp niet nodig, of wel?

#12 Hans Verbeek

Dodelijk ongeluk met een Tesla in Lage Vuursche vanmorgen.
Oorzaak is nog onduidelijk.
Na het ongeluk vloog de accu in brand en de brandweer had de grootste moeite om die accu te blussen. Zijn die elektrische auto’s met accu nog gevaarlijker dan benzine-auto’s met een volle tank?

Hieraan gerelateerd: de verkoop van stekkerauto’s valt een beetje tegen.

#13 Bismarck

@11: Als dat 5 miljard per jaar is, moet er nog meer dan 3 miljard ontwikkelingshulp per jaar bij om een fatsoenlijk leger van te onderhouden. Volgens de logica van echte Bolke dan.

#14 bolke

@12: Een volle tank benzine is niet zo gevaarlijk als een lege tank met benzine dampen.
Een volle tank zal ontbranden, een lege tank met dampen zal exploderen.

#15 bolke

@13: Ik blijf er bij dat er genoeg naar defensie moet gaan en als we bezuinigen op de blijkbaar niet noodzakelijke hulp aan Polen dan kunnen wij tenminste genoeg aan defensie uitgeven.

#16 Lutine

@5

Calais is een pijnpunt in Europa. Een sloppenwijk in Europa. Agressieve immigranten. We kunnen maar beter weg kijken. Ik weet er ook niks zinnigs op te zeggen.

#17 Lutine

@1

Psychologie is vnl natte vinger werk. Als je goed met mensen kan om gaan ben je misschien wel een goede psycholoog. Maar dat kan je buurman/vrouw ook zijn.

#18 Henk van S tot S

@11:
Enig idee hoeveel subsidie bijv. de Nederlandse boeren uit Brussel ontvangen.
Lijkt me dus ook niet nodig als ik dat afzet tegen dedefensieuitgaven.
;-)
N.B. Er zijn meer subsidieontvangende landen, die en lid van de Navo zijn en van de E.E.G.

#19 bolke

@18: Nog steeds minder dan we afdragen aan de EU, dus…
Maar daar gaat het niet om, de extra subsidies die Polen ontvangt zijn voor de ontwikkeling van Polen, als Polen vervolgens doodleuk wapens gaat kopen ter waarde van 5 miljard dan hebben ze die hulp blijkbaar niet nodig.

M.A.W. we subsidieren het leger van Polen, nou ons eigen leger kan ook wel wat extra centen gebruiken ipv dat naar Polen te brengen

#20 Micowoco

Triljoenen nog steeds foetsie (maar bij rechtse hobby’s geeft dat niet)
http://www.globalresearch.ca/ignoring-the-pentagons-multi-trillion-dollar-accounting-error/5543842

#21 Le Redoutable

@10 Dit is wel de echte Bolke. Bolke is helemaal idolaat van Putin, dus elk land wat zich probeert tegen Putin te verdedigen is zijn vijand. Een beetje een houding zoals de oude PSP en CPN, die ook dikke vriendjes met het Kremlin waren.

#22 bolke

@21: Wat heeft dit met Poetin te maken?

Maar ik neem aan dat jij het wel prima vind om een andermans leger te subsidieren.

#23 su

@12 Doodsoorzaak was trauma wegens het tegen een boom rijden. Had dus niks met de batterij te maken die vanwege de hoge deceleratie eruit gevlogen ws en pas midden in de weg ontbrandde.

#25 Frank789

@14: [ een lege tank met dampen zal exploderen. ]
Alleen als er zuurstof in de tank is gekomen.
Alleen als het mengsel brandstofdamp/zuurstof juist is om een explosie te veroorzaken.
Alleen als er vuur of een vonk bijkomt.

#26 bolke

@25: Benzine tanks hebben een systeem om te voorkomen dat ze vacuum trekken, dus naarmate er benzine uit verbruikt wordt komt er lucht (en dus zuurstof) voor terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*