SG-café woensdag 01-11-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 01-11-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#3 Bismarck

@1: Had daar niet deze link bij gemoeten?

#4 gbh

@3: Eerder deze en deze.

#5 Bismarck

@4: Klinkt meer als de wraak van Rajoy.

#6 gbh

@5: Voor iemand die mee gaat in de wraak & propaganda & desinformatie van Putin wel.

#7 Bismarck

@6: Voor iedereen die een beetje oplet en ziet dat het om een Spaanse krant gaat (en die zijn inmiddels net zozeer Rajoytoeter als RT Putintoeter is) ook.

#8 gbh

@7: El País is centrum-links, progressief en geen Rajoytoeter. In tegenstelling tot Rusland heeft Spanje wel vrije pers.

Niet Spaanse bron: Catalan referendum stokes fears of Russian influence.

Maar goed; als iets je niet uit komt gewoon heel hard “fake news” roepen, wie doen dat nog meer?

#9 Bismarck

@8: “Maar goed; als iets je niet uit komt gewoon heel hard “fake news” roepen, wie doen dat nog meer?”
In ieder geval dus El Pais. En jij weet ook wel dondersgoed dat de hele Spaanse media al maanden in een soort blind nationalisme zichzelf helemaal conformeert op Pro-Raojaystanpunten inzake Catalonië. Dat werd vooral pijnlijk duidelijk op en na 1 oktober, toen men zich van kwaad bewust was over het beschamend gewelddadig optreden van de Guardia Civil en in plaats daarvan probeerde het af te doen als fake news.

#10 Cycloop

@9: Heb meer vertrouwen in de El Pais dan anonieme Bismarck.

#11 gbh

In ieder geval dus El Pais. En jij weet ook wel dondersgoed dat de hele Spaanse media al maanden in een soort blind nationalisme zichzelf helemaal conformeert op Pro-Raojaystanpunten inzake Catalonië.

Nee dat weet ik niet; de media conformeert zich met de (grond)wet welke met het Catalaanse huis, tuin en keuken referendum met alle voeten werd betreden.

Dat werd vooral pijnlijk duidelijk op en na 1 oktober, toen men zich van kwaad bewust was over het beschamend gewelddadig optreden van de Guardia Civil en in plaats daarvan probeerde het af te doen als fake news.

El Pais heeft dat niet afgedaan als fake news.

Merkwaardig dat jij ageert tegen Spaans nationalisme en jij je laat misbruiken voor het Catalaans nationalisme. Daarbij ging het bij 1 over hoe Putin de westerse democratie en vrijheid probeert te ondermijnen en ben jij behoorlijk de doelpalen aan het verzetten. Een Spaanse krant die daarop wijst met feiten is dan opeens ook fout. Typ hier al zeker een jaartje of 12 met jou en jij bent in deze behoorlijk van jouw gebruikelijke padje.

Heb jij daar ook een reden voor of heb jij zo’n trauma van die stoomboot uit Spanje dat jij over een maand uit volle borst Catalonië wilt zingen?

#12 Henk van S tot S

@11:
Madrid had in ieder geval best wat diplomatieker kunnen handelen.
De Franco maniertjes van Mariano Rajoy Brey, zal de sympathie voor een “verenigd spanje”, in Catalonië niet doen toenemen.

#13 gbh

@12: Nou ben ik geen fan van Rajoy en hij heeft zeker boter op zijn hoofd maar de vergelijking met Franco gaat compleet mank. Bij Franco kregen politieke tegenstanders gewoon de kogel en journalisten die hem tegenspraken werden opgesloten.

#14 Henk van S tot S

@13:
Kogel nee.
Mag ik hopen dat ze ook de “wettelijke 30 jaar”niet krijgen.
Maar zijn optreden is wel zo arrogant, dat ik de “baskische” toestanden niet helemaal durf uit te sluiten.

#15 gbh

@14: Hij heeft het op zijn zachts gezegd niet handig gedaan maar heeft wel de wet aan zijn kant; het referendum was illegaal.

#17 Arjan Fernhout

@16: Sure. New Report Exposes Direct Israeli Support for Al Qaeda-Allied Forces in Syria https://www.alternet.org/grayzone-project/israeli-support-al-qaeda-allied-forces-syria Linkwedstrijdje? Hahahaha.

#18 gbh

@17: Volgens mij ben jij met je “Hahahaha” (is voor jou kennelijk allemaal erg grappig) ejaculerend blijven hangen in de titel en heb jij het artikel zelf niet gelezen want daarin blijft, op wat medische behandelingen na, niets over van die “Direct Israeli Support for Al Qaeda-Allied Forces in Syria”.

Verder doe ik niet aan linkwedstrijdjes.

#19 Arjan Fernhout

Verder doe ik niet aan linkwedstrijdjes.

Ik heb je nooit iets anders zien doen. Daar blijf je inderdaad in. Daar lach ik om. We zullen je van een ‘helicoptervisie’ beschuldigen, nou goed?
U.S. Support for Al Qaeda-Linked Rebels Undermines Syrian Ceasefire
https://www.huffingtonpost.com/michael-hughes/us-support-for-al-qaeda-l_b_10089410.html
En de Amerikanen wisten in 2011 al dat er terreurgroepen in Syria zaten.

It was well known by all parties that moderate rebels battling the regime of Syrian President Bashar al-Assad were joined by extremist groups linked to al-Qaeda and other Islamic extremist factions.

http://time.com/4371602/donald-trump-barack-obama-hillary-clinton-isis-syria/
Dat was een jaar voordat Pepe Escobar er achter kwam.

#20 Mario

“…Verder doe ik niet aan linkwedstrijdjes.”

Euhm, je plaatst sinds tijden gewoon bekende propagandistische kanalen en lacht er verder om. Nadat je daarop -meermalen- gewezen, was.

Bitch, please.

#21 Arjan Fernhout

@20: Ik regel wat voor @gbh. Shocktherapie, zeg maar.

#22 Lutine

Kleuters.

#23 gbh

@19: Geen idee wat jij met ‘helicoptervisie’ bedoelt maar als je helikopterview bedoelt wil ik je wel gelijk geven, kan ik van iemand die alleen met zijn vingertje naar de VS en joden wilt wijzen en verder apologie bedrijft voor elke bloedige antiwesterse dictator helaas niet zeggen.

En de Amerikanen wisten in 2011 al dat er terreurgroepen in Syria zaten.

Zal het je sterker vertellen dat wisten ze 8 jaar daarvoor al toen Assad van Syrië een uitvalbasis voor Al Qaida maakte en ook toen de genocidale gifgas gooiende dictator Assad nadat het volk in opstand kwam vanwege het dood martelen van een 14 jarige jongen alle Al Qaida en andere terroristen vrij liet uit zijn gevangenissen om de oppositie in diskrediet te brengen.

Heb jij je laatste link wel gelezen of is Trump, de neo-nazi site Breitbart naast RT & Sputnik voor jou ook al een betrouwbare bron?

En wat was je punt bij @17: ? Wou je even laten zien dat jij ook goed thuis in whataboutism bent?

#24 Arjan Fernhout

@23: Jouw @16 is totaal overbodig en – voor zover er iets van substantie in die links zit – wijkt het niet af van de gebruikelijke meestal tijdelijke ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’-strategie waarvan er plenty zijn in elke oorlogssituatie. Het zou pas vreemd zijn als Iran zich niet via Al-Qaida groepen tegen hun doodsvijand ISIS probeerde te verdedigen. Net zoals het vreemd zo zijn dat ‘gematigde rebellen’ geen alliantie met Al-Qaida groepen zochten om Assad (een gruwelijke (oorlogs)misdadiger met twee haakjes omdat het een juridische term is … zoals bij een Netanyahu … en anderen; ik maak geen uitzondering) te verdrijven c.q. zich tegen ISIS te beschermen. Dat is oorlog.

De woorden ‘gematigde rebellen’ komt van politici die hun beleid proberen te verdedigen en die jarenlang klakkeloos door het NOS-journaal werd overgenomen. Strikt in lijn met een ‘policy’ vanuit Washington.

Zoals gebruikelijk is je reactie weer gelardeerd met on-onderbouwde insinuaties waarvan ik vermoed dat het voorkomt uit een soort angst om niet als ‘fout’ bestempeld te worden. Zo zwak zal ik hopelijk nooit worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*