1. 3

  Stille boel hier.

  Over de afgelopen 30 jaar is de maand maart er eigenlijk niet warmer op geworden in Nederland. Hieronder de gemiddelde temperatuur in maart in De Bilt over de laatste decennia.
  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2018/03/schermafbeelding-2018-03-30-om-16-32-10.png[/img]

  De dikke rode lijn is het voortschrijdend gemiddelde over 10 jaar.

 2. 6

  Het was weer knap warm in maart.
  “The combined global average temperature over the land and ocean surfaces for March 2017 was 1.05°C (1.89°F) above the 20th century average of 12.7°C (54.9°F). This was the second highest for March since global temperature records began in 1880”
  “March 2017 was characterized by warmer- to much-warmer-than-average conditions across much of Earth’s surface. ”
  “According to NCEI’s Regional Analysis, four of the six continents had at least a top seven warm March since continental records began in 1910, with Europe and Oceania having their second warmest March on record.”

  https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201703

 3. 7

  De Matthäus Passion op NPO 2. Wat een verlichting dat dat weer wordt uitgezonden. Vorig jaar met Reinbert de Leeuw, was leuker en mooier. Meer bevlogenheid, vooral ook na het zien van de docu hoe de zeventiger bezig was met het opzetten van het muziekstuk.

 4. 9

  Just this month Facebook has shut down hundreds of Palestinian media and activists accounts, including the controversial Safa Palestinian Press Agency which has 1.3 million followers.
  The justification for this muzzling is to stop “incitement” under an agreement where Facebook acts as the enforcer of Israel’s apartheid laws that lumps activists together with terrorists to shut down dissent.
  And the Israeli government isn’t shy about getting Facebook to do their dirty work: their own stats show they’ve asked for 12,000 posts to be taken down!
  The internet is one of the few places Palestinians can be free — but that’s under attack like never before
  https://7amleh.org/2018/03/05/7amleh-releases-new-racism-index-exposing-heightened-israeli-online-incitement-against-palestinians/

 5. 14

  @5: de metingen zijn het bewijs, Arduenn. Het zijn feiten.

  @6: ik wacht wel op de maandelijkse update van Steeph, Frank. Die maakt er meer werk van dan een citaatje knippen en plakken.

 6. 16

  @14: [ ik wacht wel op de maandelijkse update van Steeph ]
  Jammer dat het door de NOAA gebruikte Engels van een te hoog niveau voor u is dat u wilt wachten op de Nederlandse rapportage van Steeph.

 7. 19

  @12: Als je al zo debiel bent om alles met facebook te delen, heb je er vast geen probleem mee dat een overheid die gegevens ook heeft.
  Sterker: Als je al zo debiel bent om een android telefoon te gebruiken heb je helemaal geen recht op je privacy meer! (android = google = grootste dataverzamelaar)
  Nog sterker: Als je zo debiel bent om zonder maatregelen te nemen sargasso.nl bezoekt, die al jou data gelijk doorgeeft aan google en Trump voor dertig zilverlingen, ben je #ongeschikt voor deze wereld!

 8. 20

  @18:

  Je zegt helemaal niets substantieels.

  En toch blijf je reageren, Arduenn.

  Als je kijkt naar de afgelopen 30 winters in Nederland, dan lijkt de opwarming te pauzeren. De dikke rode lijn in de grafiek is het voortschrijdend gemiddelde over 10 winters.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2018/03/schermafbeelding-2018-03-31-om-13-56-59.png[/img]

 9. 22

  @10
  De wal keert het schip. Je moet niet zeuren op de mensen aan de zijkant die maar bleven roepen: “Zo kan het niet! Je raakt de kant nog!” Toen had je moeten luisteren, toen had je moeten handelen, toen was er nog tijd en geld om het goed te doen. Kijk, we kunnen allemaal wel zoals #Kacebee met een rotvaart tegen de muur lopen, al verkondigend dat ‘fossiele brandstof ruim beschikbaar is’ (en blijft), maar dat is een beetje a la mevrouw de Pompadour: Na ons de zondvloed!

 10. 23

  Folkward is de draad een beetje kwijt en lijkt nu te denken dat ik fossiele brandstoffen het eeuwige leven toedicht. Maar feit is dat we ons daarmee uitstekend redden, in tegenstelling tot met de volksverlakkerij die “groene energie” heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren