1. 8

  @7: hohohoho. Dat was geen islamitische terreurverdachte. Dat was een lone-wolf, een geisoleerde psychische gestoorde gek. In het algemeen zijn aanslagen gepleegd door blanke mannen het werk van gestoorde, einzelgangers die op een dag doorslaan. Gelukkig komen deze aanslagen niet zoveel voor dankzij de superioriteit van de westerse blanke cultuur. Dat is mooi want dan hoef je er verder ook niet over na te denken.
  Islamitische aanslagen daarentegen worden altijd gepleegd door koffie-kleurige “mensen” met een islamitische achtergrond en geloof. Deze aanslagen zijn rationeel opgezet, goed doordacht en mensonwaardig. Deze worden minutieus voorbereid en gepland door allerlei militante groeperingen en verre buitenlanden. Deze moet je keihard aanpakken en van de gehele moslim bevolking in Europa die onbetrouwbaar is moet je tweederangs burgers maken zodat opsporing van deze doortrapte daders eenvoudiger wordt.

 2. 12

  @3: Wanneer de schrijver stelt dat in het geval van Henriques sprake was van onbestraft geweld haak ik af. De betrokken agenten worden immers vervolgd.

 3. 13

  @5: dat-ie dood is, scheelt wel een hoop strafrechtelijk gedoe. Geen doodstraf in Duitsland, dus die gast zou nog heel lang voor gedoe zorgen. #volkertvanderg
  Wel knap dat Anis A. zonder identiteitsbewijs in 3 dagen van Berlijn naar Milaan kon reizen.
  Komende tijd zal er nog gejaagd worden op handlangers.
  Het is allemaal zo voorspelbaar.

 4. 15

  @13: Je klinkt erg wantrouwend en lijkt te geloven dat het allemaal één groot complot is tegen moslims waaraan de politie en OM van inmiddels verschillende landen meedoen. Over wat inmiddels naar buiten is gebracht (en een beetje journalist kan een hoop ervan nu of later checken) is de kans dat dit gewoon weer een moslimradicaal is 99,999999%. Dat jij en anderen hier krampachtig vasthouden aan die 0,0000001% kans dat de (echte) dader geen moslim is en iedereen van alle overheden van de EU in een giga-complot zit om iedereen te laten denken dat het een moslim is, zegt denk ik vooral iets over hoe graag je wilt dat het geen moslim is omdat dat niet in jouw politiek straatje (‘moslims zijn lief’) past. Misschien tijd om je politieke straatje aan te passen? Het zou je een stuk redelijker doen overkomen en een hoop ingewikkelde complottheorieën (denk aan Ockhams scheermes) kunnen doen loslaten. :)

 5. 18

  Het lijkt erop dat Anis Amri slachtoffer werd van etnisch profileren door de Italiaanse politie hetgeen hem fataal is geworden…

  Durven jullie toe te geven dat etnisch profileren wel vaak zeer effectief is in de opsporing van criminelen en terroristen (al is het uiteraard wel vervelend voor alle onschuldigen die worden staande gehouden)?

 6. 21

  @15: welke complottheorie?
  De aanslag is toch echt gebeurd en er zat iemand achter het stuur. Dat is geen theorie, maar een feit.
  Het vinden van een identiteitskaart en vingerafdrukken op de plaats delict is m.i. geen waterdicht bewijs dat Anis A. ook de dader is van de aanslag. Een bekentenis van de verdachte zou ik wel accepteren.
  Maar dat zit er niet meer in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren