1. 2

  @1: “Je kan hier zomaar conclusies aan verbinden.”
  Kan, maar dat zou behoorlijk willekeurig zijn. Dit lijstje van 40 is immers ook maar bedacht door twee journalisten, zonder duidelijke uitleg over de methodiek. Verder, hou in de gaten dat deze mensen uiteindelijk weinig te zeggen hebben in de EU, zo geeft ook de samensteller toe:
  “Parliament … is not the heart of EU decision making.
  Power to initiate laws still rests with the European Commission. The political will that makes or breaks most legislation lies with national governments in the Council. And Parliament’s persistent need to tell the world it has power and needs to be consulted indicates to many that it actually does not.”

 2. 3

  @2:

  Eens, dat was ook wat er als eerste bij mij opkwam toen ik de lijst even doornam. De meest machtige parlementariërs zijn nog altijd machtelozer dan de ambtenaren in Brussel, net zoals ze onbelangrijker zijn dan de machtige lidstaten. Het is dus een nietszeggend lijstje. De enige echte macht die het parlement heeft is dat ze wetgeving kunnen blokkeren. Echter, dat gebeurt bijna nooit. Een Europees Parlement stemt bijna nooit tegen verdere Europeanisering, ook als het een sub-optimaal pad is wat hun betreft. Ze zijn ook wel gedwongen tot die opstelling vanuit hun gezichtspunt.

 3. 5

  http://www.europa-nu.nl/id/vk48dns376zh/nieuws/juncker_deserteurs_worden_niet_met_open?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0

  Dorpsgek Juncker stelt dat “Deserteurs worden niet met open armen ontvangen” ivm een Brexit. Dit taalgebruik, waarbij hij eerder al opriep tot een Europees leger, is erg nationalistisch. Ze steken het niet eens meer onder stoelen of banken daar. Er moet een nieuw superland gebouwd worden. En mensen die niet meedoen, zijn deserteurs. Dat is immers de logische gevolgconclusie. Als de Britten via een referendum kiezen om te vertrekken, zijn het deserteurs.
  Het enge is, deze man is niet eens gekozen.

 4. 6

  @4:

  Plotseling zijn VVD’ers dan ineens niet meer voor hard optreden. Ben benieuwd hoe ze zich hier uit lullen.

  Maak je geen zorgen. Dat lukt ze altijd wel.

 5. 8

  @4 Ik lees nergens in het stuk de milde reactie van de VVD. Wat je wel kan concluderen is dat Teeven zeer waarschijnlijk expres door een paar ambtenaren onderuit is gehaald. Als je hoogste ambtenaren je voorliegen en informatie onthouden wordt het immers onmogelijk als minister de kamer “juist” te informeren. Zij zullen zijn beleid wellicht te hard gevonden hebben?

 6. 11

  @10:
  Een niet al te domme Nederlander/Duitser die een telraam kan hanteren, wist van te voren dat Griekenland de opgelegde lasten nooit zou kunnen opbrengen.
  Dat in slaap sussen geldt dus alleen voor d…. i…..n

  Maar goed de echte boosdoeners (de banksector) zijn betaald.
  ;-)

 7. 14

  @12

  Je hebt het over rente en lening, en gelijk volgen een stel reacties, die je kennelijk willen helpen met geld lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren