1. 1

  Somethings will never change:
  “https://nos.nl/artikel/2281119-vvd-werklozen-moeten-vakkenvullen-anders-minder-uitkering.html”

 2. 3

  @1: ”Een tweede reden is dat Polen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, overdag niet in de winkel mogen staan.”
  Is dat een regel van Albert Heijn, of geldt dat niet voor de horeca en andere detailhandel?

  Enfin: iemand die vakken vult werkt en heeft dan toch geen uitkering nodig, toch? Of zouden uitkeringsgerechtigden voor de werkgever nog goedkoper zijn dan Polen, omdat die door de soos worden betaald?

  @2: In Granada is er zelfs een pleintje vernoemd naar Joe Strummer.

 3. 5

  @1 tuurlijk wil men dat.

  Ontslag bescherming is nagenoeg opgeheven. Vaste banen moeten vermeden worden. Zet iedereen maar snel op straat.

  Slavenarbeid is wat ideaal is. Dan heb je je personeelskosten geminimaliseerd.

  Belachelijk voorstel.

  Als iets werk is, moet er gewoon voor betaald worden.

 4. 6

  https://nos.nl/artikel/2280994-burgerwachten-en-etnisch-profileren-enorme-groei-burgerpreventieapps.html

  https://www.tubantia.nl/enschede/burgers-die-zelf-misdrijven-oplossen-onontkoombare-trend-als-ze-maar-niet-eigen-rechter-spelen~a46c3d76/

  beetje wachten tot ook wij in NL een wapen mogen aanschaffen om huis en haard zelf te kunnen beschermen, want tja, burgers willen dit gewoon, om met Chris van Dam te spreken……

  Lach maar, maar die de glijdende schaal is ingezet…

 5. 8

  @5: Het gaat ook om betaalde banen. Ik dacht eerst ook dat de VVD hier een tegenprestatie van wilde maken, maar in dit geval zijn er blijkbaar normale vacatures die de supermarkten niet gevuld krijgen. Uit het oorspronkelijke artikel op de Telegraaf:

  Hij wil dat werkzoekenden door de overheid worden gewezen op deze vacatures, en als ze het werk weigeren ze gekort worden op hun uitkering.

  Ik ben het niet vaak met de VVD eens, maar dit lijkt me geen onredelijk standpunt.

 6. 9

  @8: Als diegene die wachtgeld krijgen dan ook op deze banen gewezen worden en geacht worden deze aan te nemen tegen betaling van het gangbare loon van vakkenvullen en daarmee geen wachtgeld meer krijgen wil ik er nog over nadenken….

 7. 10

  @8:
  Met een nulurencontract en oproepbaar wanneer de manager maar zin heeft. Uiteraard tegen het minimumloon. Gek hoor dat volwassen mensen daar geen zin in hebben.

 8. 11

  Met meer potentieel te korten uitkeringsgerechtigden, en minder vakkenvulvacatures, ligt ofwel willekeur, ofwel benadeling (onder dreiging) van lager opgeleiden op de loer.
  Verder wat #9 zegt.

 9. 13

  Schiet mij maar lek, maar volgens mij bestaat er zoiets als een arbeidsmarkt. Inderdaad, ‘markt’. Ook zo eentje met vraag en aanbod en gevolgen voor o.a. salaris en mobiliteit.

  En de VVD wil daar niet aan? Dus als een werkloze in de huidige markt denkt beter werk te kunnen vinden (wat gezien de conjunctuur en lage percentage arbeidslozen plausibel is), dan mag dat niet en moet het gedwongen worden om bij een aaantal werkgevers te gaan werken die met krapte kampen om hun flexibele (lees: kut-)baantjes te vullen. Dat klinkt als Sovjet-communisme en niet als marktliberalisme.

  En verder wat 8, 9 en 10 zeggen.

 10. 14

  Achtelijk artikel op NOS over debat in Oekraine – https://nos.nl/artikel/2281216-slotdebat-presidentskandidaten-oekraine-in-bomvol-stadion-kiev.html

  Fouten:
  – Stadion absoluut niet vol
  – Fout in naam van Kolomojsky
  – Inhoudelijk willen de kandidaten helemaal niet hetzelfde (alsof je schrijft dat alle partijen in Nederland hetzelfde willen; welvaart en vooruitgang)
  – Volgens ‘analisten’ was er wel iets duidelijk.

  Dit krijg je als je een neutrale organisatie wilt zijn, maar geen internationaal netwerk hebt.

  /grom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren