1. 4

  Ben wel benieuwd naar dat manifest dat er schijnt te zijn.

  Verder hoop ik echt dat de media het zou kunnen laten om (alleen) reacties te gaan vragen/weergeven uit moslimgemeenschappen. Alsof zij de enigen zijn die zoets raakt.

 2. 8

  @5: Als er een Nieuw-Zeelandse versie van Geert Wilders is, die ook consequent bij alle problemen in het land moslims en immigranten als schuldigen wegzet, en maar blijft hameren op het gevaar van deze groepen, dan mag dit figuur zeker als medeplichtige van deze aanslag worden vervolgd, wat mij betreft. Want zo werkt dat. Intellectueel wat minder bedeelde muppets zullen zich in een op haat gebaseerd klimaat gelegitimeerd voelen om actie te ondernemen tegen het geschetste gevaar. En degenen die dat haatvolle klimaat hebben geschapen, zijn medeverantwoordelijk. De handen in onschuld wassen en beweren ‘dit hebben wij niet gewild’ gaat niet meer op. Wij invloed heeft op de publieke opinie, moet zich bewust zijn van de impact van zijn/haar woorden.

 3. 13

  @5: Je kan de aanslag ook gewoon veroordelen, of als dat teveel gevraagd is, je mond houden, in plaats van het slachtoffer te gaan uithangen.

  Niemand hier heeft nog ‘Geert Wilders de schuld gegeven’, maar blijkbaar wil je graag discussiëren over de relatie tussen moslimhaat en rechts-extremistische aanslagen op moslims?

 4. 15

  @6822: wel stout wat ik toen schreef.

  Willen we veiligheid dan is er de bejubelde Job Cohen methode. Gaan theedrinken tegen het terrorisme.

 5. 16

  @11: Je bent het woordje één vergeten. Er zijn drie mensen aangehouden, waarvan één Australiër (hetgeen impliceert dat de andere twee Nieuw-Zeelanders zijn).

 6. 17

  @15: Leuke afleidingspoging, dat “bejubelde” theedrinken. Maar deze aanslag kan dus je stilzwijgende goedkeuring wegdragen?

 7. 18

  @14 en reactie uit 15: dat is gewoon ziek. Sorry, AltJohan, maar daar lul je jezelf niet onderuit. Blij dat dit een virtueel café is, maar jammer dat jij een echt persoon bent.

 8. 19

  Uit zijn manifest:

  -directe aanleiding voor zijn besluit zijn de aanslag in Stockholm en verkiezing van Macron vlak daarna (april-mei 2017)
  -noemt zich uitdrukkelijk fascist: “Sir Oswald Mosley is the person from history closest to my own beliefs.”
  -“The nation with the closest political and social values to my own is the People’s Republic of China.”
  -[0I]consider myself an Eco-fascist by nature.
  -“[Front National is] a party of milquetoast civic nationalist boomers, completely incapable of creating real change”
  -geeft toe dat-ie een antisemiet is terwijl-ie ontkent dat-ie een antisemiet is: “Were/are you an anti-semite? No.A jew living in israel is no enemy of mine, so long as they do not seek to subvert or harm my people.”
  -zegt, vermoedelijk ironisch: “the person that has influenced me above all was Candace Owens.”
  -gelooft nochtans wel in: “the long march through the institutions carried out by the marxists” (‘long march’ etc. = uitspraak van Gramsci die volgens figuren uit diezelfde hoek het ‘bewijs’ is voor ‘cultuurmarxisme’)
  -gelooft bovendien ook in de werkwijze van alt-rechts: “Memes have done more for the ethno-nationalist movement than any manifesto.”
  -Is Breivik-fan: “I support many of those that take a stand against ethnic and cultural genocide.Luca Traini, Anders Breivik, Dylan Roof, Anton Lundin Pettersson, Darren Osbourne etc.”
  -“I have only had brief contact with Knight Justiciar Breivik, receiving a blessing for my mission”
  -leest de roddelbladen niet want hij noemt Madonna: “childless, whore”
  -“KILL ANGELA MERKEL, KILL ERDOGAN, KILL SADIQ KHAN”
  -hamert voortdurend op geboortecijfers, meer nog dan immigratie
  -zegt niks over PewDiePie (noch Ben Shapiro of Jordan Peterson, alleen Candace Owens dus)

 9. 20

  @12: heeft dan niet zoveel zin om dan op zoek te gaan naar extreem-rechtse haatzaaiende elementen in de Nieuw Zeelandse politiek?

 10. 21

  @20: Dat is allemaal bijzaak. Als het gaat om inspiratie opdoen, dan is het voldoende dat het in de anglophone sphere zit. Kijk maar eens naar hoe bijvoorbeeld klimaatontkenning altijd terugvalt op een handvol personen en sites uit de VS en Australië. In mindere mate het VK.

 11. 22

  @15: Alsof dat ‘theedrinken’ niet ook gewoon een poging is om in huis te komen bij de groepen die je verdenkt om zo meer informatie los te krijgen.

  Je kan er wel schamperend over doen, maar de achterliggende gedachte is in de meeste situaties echt niet zo naïef.

 12. 23

  “@14 en reactie uit 15: dat is gewoon ziek. Sorry, AltJohan, maar daar lul je jezelf niet onderuit. Blij dat dit een virtueel caf is, maar jammer dat jij een echt persoon bent.”

  Ik ben schuldig aan vele thought-crimes zou je kunnen zeggen.

  Aan de andere kant “a dirty mind is a joy forever”.

 13. 27

  @26:

  Heb verder geen idee waarom je daar mee komt.

  Moslims uitspelen tegen niet-moslims
  Voorstanders van immigratie (open grenzen) uitspelen tegen de tegenstanders van immigratie (zie dit draadje)
  Voorstanders van wapenbezit opzetten tegen de voorstanders van een wapenverbod.
  Voorstanders van vrije meningsuiting zetten zich af tegen voorstanders van censuur (van haatzaaien).

  Er is een probleem: eenlingen (enkelingen) kunnen een bloedbad aanrichten.
  Er is een wereldwijde geschokte reactie.
  En er zijn ook vast al oplossingen in de pijpleiding:
  – meer macht voor geheime diensten en politie
  – censuur op internet
  – strengere straffen en grenscontroles

  Inderdaad Rusland heeft hier niets mee te maken.

 14. 28

  @27: Da’s allemaal best, ook al zie ik niet echt hoe het handelen van Brenton in Christchurch die zaken die jij noemt zal laten toenemen. Mijn probleem met verdeel en heers er bij halen is dat er geen sprake is van ‘heers’ en mogelijk weinig ‘verdeel’.

  De dader had dat voor zover ik begreep ook niet voor ogen. Hij handelde omdat hij graag daad bij woord voegde, omdat niemand dat deed en hij wil graag dat anderen hem zullen volgen in z’n voorbeeld. Verder nog wat gelul over Turkije weg uit de NATO.

  Geen verdeel en heers, ‘gewoon’ fascistisch terrorisme van een white supremacist.

 15. 29

  @28: ik beschrijf als niet direct-betrokkene, de gevolgen van dit soort aanslagen.
  Ik blijf niet hangen in de details van elke afzonderlijke aanslag. De ene keer is het een moslim, de volgende keer een blanke racist. De ene keer worden vuurwapens gebruikt, de andere keer een vrachtauto. De locatie is ook elke keer ergens anders: Parijs, Berlijn, Nice, Londen, Oslo, Melbourne, Las Vegas…

  Ik probeer de grote lijnen en de overeenkomsten tussen de aanslagen te zien.

 16. 34

  @32: Laat ik eens beginnen bij de Heuvel van Catsop of de Pepelsberg. Als ik daar de Eburonen voorbij spit, heb ik nog een herkansing bij de Bandkeramiekers. Het zal daar wel löss lopen.

 17. 35

  HYPOCRISIE!: Politici zwijgen over terreur tegen christenen, maar eisen consequenties na aanslag in Christchurch.

  En Wat zeggen diezelfde politici over de aanslagen op christenen – of zijn die al normaal geworden?:

  Zie ook de A’damse burgemeester Mv. Halsema ( journaal 15-03-2019, 20:00hr ned 1) …..

  Reeds jaar en dag wordt ook onze Nederlandse hulpvaardige uitgestoken hand misbruikt door met name een ideologie die islam heet. Voorbeelden door islamieten van minachting voor anders gelovigen te over. En niet zelden d.m.v. terreur, het scheppen van een angstcultuur: bomaanslagen en schietpartijen kapingen / 9/11 en haast openlijke minachting voor de samenleving en regelgeving waarin zij zelfs, zelf hebben besloten te gaan wonen. Zij willen een cultuur afdwingen die beslist niet overeen komen met de christelijke/westerse waarden en normen. Zelfs atheïsten zijn in hun ogen verderfelijk……….

  Ook de emancipatie is/ gaat volledig overboord, vrouwen zijn minderwaardig etc, etc.. En waar zijn die christelijke dames nu……. ? Het is opvallend hoeveel christelijke vrouwen de islam ideologie (politiek) aanhangen, op grond van het gelijkheidsbeginsel. Een links gedachtegoed wat geen recht doet aan de positie van de christelijke/westerse vrouw. Dit is slechts één van de voorbeelden….

  Geloof is wat het zegt, een geloof. Geloof kan echter misbruikt worden, vandaar dat gedrag van die fanatieke “gelovigen” die al sinds ze in de luier zitten worden vergiftigd door de in hun oorspronkelijke land van herkomst geldende ideologie… Het zijn marionetten en hun doen en laten wordt niet door landsgrenzen beperkt..
  Wanneer wordt de islam nu wettelijk gezien als een ideologie i.p.v. een geloof…… ( dat zijn onschuld dus reeds lang geleden heeft verloren).

  Provocatie, daar zijn islamieten goed in, anders verwoord “drammen” zoals kinderen dat doen. En als er een reactie op komt kruipen zij in de zieligheids-modus. Ook kinderlijk en kenmerkende gedrag is: “de ander heeft het gedaan, die is begonnen”. Het is dan ook te danken aan de christelijke/westerse culturen dat er al niet niet meer Breivikjes en verwanten met gelijke munt gaan terug betalen. Nu had Breivik een andere doelgroep (indirect, komende politici). De aanval op rechtstreeks de islamiet in N-Zeeland is direct gericht tegen de islam …….

  Politieke correctheid is des duivels oorkussen. ook t.a.v het EU beleid aangaande immigratie en toenemende censuur is mede oorzaak, het geeft bepaalde stromingen handvatten aan dingen die we niet zouden willen. Sterker nog, slechts een twee tal decennia geleden kende we deze problematiek amper of niet.

  Ik zeg niet dat geweld goed is, ik zeg wel dat het mij niet verbaast dat er thans enige sprake is van (natuurlijk) afweer. Immers wanneer houdt het nu eens op, waar ter wereld dan ook, al dat islamitisch en provocerende gedrag. Wellicht moet het zo zijn om eens tot realiteitszin dan wel tot ook politieke bezinning te komen…

 18. 36

  aanvulling inzake Journaal Mv. Halsema

  https://nos.nl/uitzending/nos-journaal

  En dan dit, ook deze week: Er is een islamitische school in opspraak: Het Cornelius Haga Lyceum, dat ondanks de Hollandse naam een islamitische “haatmadrassa” lijkt te zijn.

  Om er over te praten was er een bijeenkomst die zo massaal is bezocht, door mensen uit Nederland met een moslim achtergrond, dat zij niet allemaal naar binnen konden komen….. “opkomen voor zielsverwanten”….. mooi.

  Maar als in URK de plaatselijke bevolking opkomt voor een conflict in een relatie ( waarvan overigens nog geen eens een oorzaak en gevolg bekent is) Dan worden de Urkse burgers over de hekel gehaald. Er is al partij gekozen VOOR diegene uit het conflict die een vermoedelijke moslim, maar zeker een andere cultuur heeft.
  https://www.youtube.com/watch?v=7uwXJzqaLyo

 19. 39

  @28: Meneer Verbeek refereert waarschijnlijk aan het complot van de kleine elite die door aanslagen bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet en oorlogen en genocide uitlokt en het geldsysteem omver zal werpen en de resterende kleine wereldbevolking tot slaaf zal maken ten behoeve van de elite.

 20. 41

  @40: U blijft opvallend vaag en laat duidelijk niet het achterste van uw tong zien.
  Dus dan geef ik al deducerend maar even de meest waarschijnlijke verklaring.

 21. 42

  @41:

  Dus dan geef ik al deducerend maar even de meest waarschijnlijke verklaring.

  Onzin. Het is gewoon een stroman.
  Niet meer doen, geef alleen je eigen inzichten en laat anderen ook hun eigen vage reacties geven.

 22. 43

  @42: [ geef alleen je eigen inzichten ]
  Precies, mijn inzicht is @39:

  U doet ook geen enkele moeite om uw opvattingen te verduidelijken hetgeen mijn eigen inzicht alleen maar versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren