1. 2

  @1: Ja, hoe kan dat als er 1 organisatie verantwoordelijk is voor het publiceren van die cijfers en dat studies naar dit fenomeen geen eenduidige antwoorden geven. Het zou natuurlijk tof zijn als je de eerdere berichtgeving op Sargasso over dit onderwerp eens had gelezen en geen stropoppen opzet (domme burger).

 2. 4

  @1: Omdat het over 3 maanden verkiezingen is en nu de belanghebbenden gaan roepen dat ze meer geld motten. Blijft apart, hoe weet je nu hoeveel criminaliteit er is als er geen aangiftes van gedaan worden? Enquettes…juist ja net als peilingen zeg maar heel betrouwbaar.

  En als al die zeikerds nu eens WEL naar de politie gaan als hun fiets gejat is dan kloppen die statistieken ook weer. Nu is men te lui gewoon `ze doen er toch niks mee` nee maar het is wel je burgerplicht om het te melden zodat we tenminste hoe groot het probleem echt is. Nu is het een beetje natte vingerwerk.

  En als klap op de vuurpijl, het horror scenario, gaan we weer, no-go area’s in Nederland: “De opstellers van het rapport wijzen op onderzoek waaruit blijkt dat kwetsbare wijken in handen dreigen te vallen van de georganiseerde misdaad.” Als ze dat dan zo goed weten doe er dan wat aan, zou ik denken?

 3. 5

  Goed stuk van Matt Taibbi met een aantal belangrijke punten:
  http://www.rollingstone.com/politics/features/the-russia-story-reaches-a-crisis-point-w460806

  Een daarvan is dat FBI-directeur Comey’s toch al dubieuze inmenging in de verkiezingen nog iets dubieuzer blijkt dan al gedacht: toen hij bekendmaakte dat het onderzoek naar Clinton werd herstart, wist hij namelijk ook dat er juist een nieuw onderzoek – dat in oktober serieus genoeg was voor goedgekeurde telefoontaps – was gestart naar de relatie tussen enkele medewerkers van Trump en twee Russische banken. Comey heeft dus geen enkel excuus: waarom het ene onderzoek openbaar maken (op een cruciaal moment in de verkiezingen) en over het andere onderzoek vromelijk zwijgen?

  Maar een belangrijker punt is dit: de Israëlische nieuwssite Ynet meldt Amerikaanse inlichtingendiensten hun Israëlische collega’s hebben afgeraden om inlichtingen te delen met het kabinet Trump omdat ze (dus wel degelijk) vrezen dat Trump gecompromitteerd is. Ynet:

  The American officials further added that they believed Russia President Vladimir Putin had “leverages of pressure” over Trump – but did not elaborate.

  Als dat klopt, moet één van deze twee dingen waar zijn: óf de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben een goede reden om te denken dat Trump gecompromitteerd is, óf ze hebben alleen die pislauwe geruchten die deze week bekend werden en ondermijnen op basis daarvan een aankomende president.

  Beide zaken zijn ernstig genoeg voor een groot onderzoek.

  Als dat eerste immers waar is, als ze goede informatie hebben waaruit blijkt dat Trump gecompromitteerd is, moet er gewoon actie ondernomen worden. Dat moet goed & het liefst openbaar onderzocht worden, en tot die tijd kan Trump misschien niet eens president worden.

  Als dat tweede waar is, dan ondermijnen de inlichtingendiensten dus hun eigen aankomende president zonder legitieme reden. Dat rechtvaardigt op zijn minst ook een parlementair onderzoek.

  Kortom:

  The only solution is an immediate unveiling of all the facts and an urgent public investigation. […] We need to know what the likes of Clapper and Comey know, and we need it all now, before it’s too late.

 4. 6

  Zijn er trouwens nog meer mensen bezig met hun gratis proefweek van ‘Blendle Premium’? Heeft iemand al ontdekt wat in vredesnaam het nut of voordeel ervan is?

 5. 10

  @8: Het is de Zuid-CHinese zee. Ik zou trouwens al ik jou was een kaartje bekijken. De naam is nogal misleidend namelijk, want waar die eilandjes worden opgespoten, is het niet bepaald meer de achtertuin van China. Het hele punt is dat China daar kunstmatige eilanden maakt en die vervolgens behandelt als Chinees territorium. Omdat het gaat om een stuk zee (vol met natuurlijke eilandjes en rotsen), waar behalve China nog vijf landen claims op hebben liggen (en de PRC-claim is van al die claims de minst valide), is er helemaal geen Trump nodig om daar een conflict te laten ontstaan. Sterker nog, als er een conflict ontstaat is de VS daar min of meer automatisch bij betrokken vanwege de bondgenootschappen met minstens twee andere claimende landen.

 6. 11

  @8 Die eilanden liggen in de territoriale wateren van hele ander landen dan China. Dit is nu een van de weinige punten waarbij Trump wel gelijk heeft, ook al is zijn oplossing niet de verstandigste.

 7. 12

  Therealnews over Robert Mercer, de miljardair die Trump steunt:

  Mercer doesn’t quite fit into an established upper class. He isn’t exactly a Wall Street type, and neither are the 300 employees, many of whom are, like him, advanced mathematicians and physicists, who work at Renaissance Technologies’ brainchild, the Medallion fund.

  Carrie Levine:
  “I think it’s interesting to note that this is a guy who has a programming background, a coding background who didn’t start out on Wall Street and so he’s come to this through sort of a different route […] He’s spoken very little about his political giving and so we can’t say a lot about his motives, at least not [from] what he’s said.”

  The fund is known for its secrecy. It’s been closed to outside investors since 2005, and what exactly they trade isn’t fully understood. What is known is that what Mercer along with retired Renaissance Technologies founder James Simons and co CEO Peter Brown have done is master the math behind something called quantitative trading, which involves gaming the stock market using advanced algorithms and data analysis to create unprecedented profits.

  Bill Black, former bank regulator:
  “All they do is make one group of literally billionaires slightly richer than another group of billionaires […] but they add absolutely nothing to the economy or the world effectively.”

  The Bizarre Far-Right Billionaire Behind Trump’s Presidency

 8. 13

  @8: Ahum, mijn voorspelling nr. 6 voor 2017 luidde:

  6) Er ontstaat een oorlog in de Zuid-Chinese Zee waar China, Vietnam en de VS bij zijn betrokken…

  https://sargasso.nl/voorspellingen-2017/

  Ik moet wel toegeven dat ik dit inzicht een beetje heb gejat van Huntingtons’ ‘Clash of Civilizations’ uit 1996 waarin hij een denkbaar scenario voor WO III schetst die begint met een militaire confrontatie tussen China en VS in de Zuid-Chinese Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren