1. 1

  In de LHC is voor het eerst een Ξ-baryon gedetecteerd die bestaat up een (lichte) up quark en twee (zware) charm quarks. Elk van de drie quarks heeft een lading van 2/3+. Het nieuwe deeltje wordt daarom ook wel aangeduid als Xi++cc, de zware broer van de proton, met dubbele elektrische lading. De bevinding past overigens geheel in het Standaardmodel en is dus eerder een technologisch hoogstandje en niet zozeer een revolutionaire.

  http://press.cern/press-releases/2017/07/lhcb-experiment-charmed-announce-observation-new-particle-two-heavy-quarks

 2. 2

  ”Gaat deze minister nu echt bepalen wat ik wel of niet met mijn geld doe? Waar bemoeit deze man zich mee? En dat op het eerste dag van het reces, in de wetenschap dat ik hem in de Tweede Kamer waarschijnlijk niet meer zal spreken. Het is klein en het is laf.”

  http://politiek.tpo.nl/2017/07/07/kabinet-maakt-korte-metten-afdrachtsregeling-sp-politici/

  Kut he, als anderen willen bepalen wat jij met je geld moet doen, nu weet je ook eens hoe dat voelt, hypocriet.

 3. 7

  @2 Wat belangrijker is de afdracht regeling was tegen de grondwet, kamerleden moeten “zonder last” kunnen opereren. Dit is een uitstekende beslissing voor de democratie.

 4. 8

  @2
  Lijkt me een gevalletje voor de Hoge Raad. Plasterk (en de lage rechter) doet het voorkomen alsof de stemmen van de parlementariërs van de SP ‘gekocht’ worden, omdat ze door deze constructie op de loonlijst van de SP zouden staan, en niet op de loonlijst van het parlement. Als dat de jure echt het geval is, heeft de SP veel meer problemen dan alleen wat cashflowproblemen. Feitelijk zou er dan namelijk sprake zijn van (grootschalige!) corruptie.

 5. 9

  @8: Daar ging het me nog niet eens om, dit is een gevalletje karma waarbij een socialistische partijlid zijn beklag doet over het feit dat een ander over zijn geld wil beslissen, en dat laatste is toch wel iets waar socialistische partijen toch aardig bekend om staan dat ze dat graag willen doen met andermans geld.

 6. 11

  @7:
  Ik zie het ongrondwettelijke niet.

  wat heeft jouw “zonder last” met het grondwetsartikel te maken?

  *******************
  Giften aan politieke partijen zijn aftrekbaar.

  Sp-representanten weten van te voren dat dit een voorwaarde is en doen dit dus vrijwillig.

  @9:
  Bolke “het zielige middeninkomenmannetje” barst van de angst als mensen zich niet zo hebberig gedragen als hij.
  ;-)

 7. 12

  @11
  Inderdaad zijn giften aftrekbaar tot maximaal 10% van het drempelinkomen. Alleen heeft de SP belastingtrucs (gelijk multinationals) om daar meer van te maken.

  Een verplichte voorwaarde is niet vrijwillig, maar verplicht. De keuze om volksvertegenwoordiger te zijn is wel vrijwillig.

 8. 14

  @12:

  1) Dat weet je van te voren als je eraan begint, is dus een keuze.

  2) Alle politieke partijen hebben in meer of mindere mate een afdracht. Bij sommigen verplicht (PvdA bv)

  3) Die belastingtrucs mag je bewijzen. Het maximum is ergens rond 4800 euro per jaar dacht ik, beetje afhankelijk wat je inkomen verder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren