SG-café vrijdag 07-04-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 07-04-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (29)

#1 Emile M

Als je net een serie raketten op een islamitisch land hebt afgevuurd en je speecht daarover lijkt me de tekst ‘God bless America’ aan het slot niet passend. Iedere verwijzing naar iets dat op een godsdienstoorlog lijkt zou je moeten vermijden.

#2 Lutine

@1

Ik kan me niet eens herinneren dat hij het ooit over God heeft gehad. Opmerkelijk voor een Amerikaanse president. Of is mijn engels niet goed en betekent ‘pussy’ ook God?

Hoe dan ook. John Wayne laat zien hoe een cowboy film verloopt: grillig en onvoorspelbaar. Vanuit de heup schieten en als het stof is opgetrokken zien we wel wat er gebeurd is.

#3 Maggi

Je kan je nog zo misdragen, maar als je als Amerikaanse president een speech niet eindigt met ‘god bless america’ begint je impeachment meteen de volgende dag, vandaar.

#4 Arduenn

@1: Ik heb Trump ergere dingen horen zeggen. Op de schaal van nul tot ’Je moet hun families uitschakelen' (niet met chemische wapens natuurlijk) verdient de ‘God Bless America’ toch maar een hele magere 2-min.

#5 HansR

En overigens ben ik van mening dat SSL / https bij Sargasso geïntroduceerd dient te worden.

#6 HansR

@1: Je vergeet de conservatief-christelijke insteek van zijn regering. Daar is al zoveel over gezegd dat het me verbaast dat dat zo maar genegeerd wordt. Anders gezegd: Trump kan niet anders en een aanval op een islamitisch land was onvermijdelijk.

@2: Los van het feit dat hij in de Roomse kerk is getrouwd, is de christelijke context van zijn regering evident. Als je het woord god niet hebt gehoord heb je waarschijnlijk niet goed geluisterd. Dat laat overigens onverlet, dat ik denk dat hij eerder denkt dat hij zelf god is dan dat hij er in geloofd.

En verder heeft #4 natuurlijk geen punt: die oproep tot god bij elke Amerikaanse scheet is juist de bron van alle kwaad. God is zo doordrongen van alle handelen aan de overkant van de plas, dat men niet beter meer weet. Indoctrinatie, propaganda of hoe je het ook wil noemen. Als Goebbels het zo had gedaan was god allang door het afvoerputje gegaan.

#7 Lutine

@6

Ik heb zeker niet alles gehoord wat Trump gespeecht heeft. Maar het is mij -na een stuk of 6 presidenten meegemaakt te hebben- opgevallen dat het ‘God bless America’ nooit ver weg was. Democratisch of republikein, ze halen altijd God er bij. De christelijke context van zijn regering is mij niet ontgaan, zie bijvoorbeeld alleen Pence maar.

Trump lijkt mij zo’ n beetje de meest goddeloze man die je maar bedenken kan. Ondanks dat hij in de kerk getrouwd is. Dat zegt namelijk niks.

Er is wel eens gezegd dat je in de VS geen president kan worden als atheïst zijnde. En nu speelt Trump dus ook de christen.

In islamitische landen doet men ook meestal niet anders dan handelen uit naam van Allah. Zie ook de tweelingbroer van Trump in Ankara. Het wemelt op aarde van de plaatsvervangers van God, Allah enzovoorts. Sommige dingen veranderen niet. Zie ook de vrijage van Poetin met de orthodoxe kerk.

#8 rongvk

@6 Ik had wat fragmenten van de speech gehoord/gelezen en ik vond wel dat het érg doorspekt was van religieuze verwijzingen.

Meer dan normaal zo had ik het gevoel, kinderen onder god, god vragen om wijsheid, bidden voor slachtoffers. Maar misschien leg ik ‘m onder een vergrootglas en is het inderdaad niet anders als altijd.

#9 Le Redoutable

Strategisch was dit een nutteloze aanval, vooral IS is hier mee geholpen en de oorlog zal er eerder langen van duren dan korter.

De Russen blijken van te voren gebeld te zijn en die hebben zowel hun manschappen als de Syrische van het vliegveld teruggetrokken. Waarschijnlijk is het doel meer de aandacht van Trump’s problemen in de VS af te leiden dan Assad te straffen, dit soort acties zijn daar vaker succesvol in gebleken.

Ik sluit ook niet uit dat de Russen die chemische wapens hebben gebruikt en dat dit een een-tweetje tussen Putin en Trump is om feit dat te verdoezelen. Ze maken nu zogenaamd ruzie en dat komt Trump ook nog eens verdomd goed uit in het onderzoek naar zijn Russische connecties.

#10 McLovin

Maar euh gaat nu alweer het historische cliche van start dat als het niet zo lekker gaat in je eigen land dat je dan de aandacht afleidt door een oorlog te beginnen in het buitenland?

#11 Arduenn

Ik denk toch dat we ons over wat serieuzere dingen zorgen moeten maken dan wat verwijzingen naar (een) god in een toespraak. Om dat nou de bron van alle kwaad te noemen is nogal boud, erg simplistisch en lichtelijk hysterisch. Slechtigheid is niet te reduceren tot het gebruik van symbolen—dat is een complex samenspel van gemakzucht, hebzucht, en andere geval-tot-geval-zuchten. Natuurlijk klinkt dat ‘God Bless America’ erg infantiel—alsof God (ervanuitgaand dat er een is en nationalistisch als Hij is) de VS heeft uitverkoren om de wereld verder te helpen. Uiteindelijk is het verworden tot een gewoontedingetje a la ‘Dit was de NCRV, goedenavond.’

Luidjes, mode God jullie allemaal zegenen.

#12 Bismarck

@9: Ik dacht ook al zo, dat dit op zijn best een stukje impactloze (wel erg dure, die kruisraketten kosten ruim anderhalf miljoen per stuk) symboolpolitiek was en nog waarschijnlijker een een-tweetje met de Russen. Na Trump’s retoriek van de afgelopen dagen (nog ff lekker natrappen naar Obama) moest hij natuurlijk wel een ferme daad plegen en op deze manier kan hij op kosten van de belastingbetaler diezelfde belastingbetaler voorhouden dat hij heeft opgetreden. Door de waarschuwing aan de Russen vooraf is er geen echte schade geleden (al begrijp ik dat Assad wat kanonnenvoer ter plekke heeft gehouden voor de geloofwaardigheid, de officieren en Russen hadden de basis in ieder geval wel op tijd ontruimd).

#13 Bismarck

@11: “Natuurlijk klinkt dat ‘God Bless America’ erg infantiel—alsof God (ervanuitgaand dat er een is en nationalistisch als Hij is) de VS heeft uitverkoren om de wereld verder te helpen. Uiteindelijk is het verworden tot een gewoontedingetje a la ‘Dit was de NCRV, goedenavond.’”

Vergis je niet, American exceptionalism is springlevend in de VS. Zeker de religieuze conservatieven zien de VS als god’s geschenk aan deze planeet.

#14 HansR

@11: Wat #13 zegt.

En: Om dat nou de bron van alle kwaad te noemen is nogal boud, erg simplistisch en lichtelijk hysterisch.

Er zijn toch sterke argumenten voor dat standpunt.

Al was het alleen al om tegenwicht te bieden aan de propaganda dat het christendom de basis is van die oh zo goede westerse beschaving, die zo bedreigd wordt door al die slechte beschavingen, die – hoe kan het anders – niet christelijk zijn. Erger nog, andere goden aanroepen, bij voorkeur en in hoge mate Allah. En oh (ja)wee: die allah-aanbidders zijn ketters vanuit de christelijke zienswijze en oh wee: ketters dient men te bestrijden.

Onderschat het niet @Arduenn, onderschat het niet.

/Einde boude, simplistische hysterie

#15 Arjan Fernhout

Les jeux sont faits. Crypto judeo-christelijke chaosproleet Steve Bannon heeft zijn zin.

#16 Le Redoutable

@10 De oorlog was er al, verder komt het wel heel erg goed uit. 36 raketten misten de basis, dus of de Amerikaanse raketten zijn opeens niet meer is staat iets van het formaat van een vliegveld te raken, of het ging meer om de vuurwerkshow dan om werkelijk schade aan te richten. De foto’s van de schade tonen wat gaten in de landingsbaan en wat oude MIG toestellen, de moderne waren waarschijnlijk al vertrokken na het telefoontje met het Kremlin:

http://www.telegraaf.nl/buitenland/27957310/__Russen__veel_raketten_misten_doel__.html

#18 Henk van S tot S

Als god bestond, was o.a. Trump allang “geblessed” met een bliksemstraal van ongekende kracht.
;-)

#19 beugwant

@17: “Look what happened in Sweden”?

#20 KO

trump is helderziend /s

#21 Bolke

@9: Aluhoedje alert

#22 Le Redoutable

@21 Putin trol alert

#23 bolke

@22: Sprak diegene die beweerd dat Putin en Trump onder 1 (alu) hoedje zitten

#24 Le Redoutable

Niet alleen de Putin fans ook Alt Right is helemaal van slag door de aanval op Assad:

https://www.nytimes.com/2017/04/07/us/trump-far-alt-right-syria.html?_r=0

Zoals ik al verwachte is de schade niet groter dan 6 jaren ’70 straaljagers die te beschadigd waren om te verkassen. Ook de giftige gassen zij keurig gespaard gebleven, dus Assad en Putin kunnen morgen weer verder met hun gif aanvallen, een perfect uitgevoerde afleidingsmanoeuvre:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/hoe-belangrijk-was-het-vliegveld-van-shayrat-voor-het-syrische-regime~a4484322/

#25 Anoniem-naamisgekaapt-

Een defensie-expert op de radio vertelde ook dat aanwezige russische luchtafweerraketten minimaal de helft van die amerikaanse raketten uit de lucht hadden kunnen schieten, maar dat ze die voor de gelegenheid even uit hadden gezet.

#26 Hans Verbeek

Net als bij die IS-onthoofdingsvideo’s in de zomer van 2014, ben ik onderhand uitgekeken op de auto-aanslagen in Westerse steden.
Het lijkt wel een rondreizend circus: Nice, Melbourne, Berlijn, Westminster, Stockholm.
Hoe lang gaan ze nog door met die onzin?
Kunnen die gasten niet gewoon allemaal op dezelfde dag flippen en hun dingetje doen?
Wat mij betreft was dit de laatste.

#27 Lutine

Echt spannend zijn die auto-aanslagen niet. Het effect raakt er een beetje uit denk ik. Niet als je in Stockholm woont natuurlijk.
Ze zullen wel weer wat anders verzinnen.

#28 gbh

@23: Was gewoon een tussen Putin en Trump afgesproken showtje waarbij niet meer dan 3 halve kamelen en een woestijnrat zij omgelegd zodat stockholmsyndroom trolletjes zoals jij kunnen roepen dat ze echt en echt geen banden hebben.

Airstrike carried out so it wouldn’t hurt Russia’s long-term plans in Syria: US military official

http://www.rawstory.com/2017/04/airstrike-carried-out-so-it-wouldnt-hurt-russias-long-term-plans-in-syria-us-military-official/

#29 Bolke

@28: nog een alu hoedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*