1. 4

  @3:
  Die foto’s lijken me nogal random geplaatst. Hillary is centrum rechts op z’n best. Daarnaast, als je Hillary al extreem links zou plaatsen, wat moet je dan met Bernie?

 2. 5

  @4: Er wordt ook niet bedoeld dat Clinton (of het neoliberalisme) extreem links zou zijn in het traditionele links/rechts-spectrum, maar in dit (alternatieve) spectrum … waar traditioneel ‘extreem links’ in de vorm van Chomsky* dus in het centrum wordt geplaatst.

  Stapje voor stapje klopt het dan wel ongeveer. Al moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat het niet als serieus politiek-wetenschappelijk model bedoeld is, maar als een lollige tweet. (Klik erop.)

  En Bernie zit hierin wat dichter bij dat ‘alternatieve centrum’, zoals je ziet(?).
  ______________
  * (of Chomsky er blij mee moet zijn dat hij naast Lenin wordt geplaatst is een vraag die we maar even moeten negeren misschien … )

 3. 6

  @3: Ik denk dat het sowieso mis gaat bij left-anarchism en right-anarchism, die zo aan elkaar geplakt zijn, maar toch in werkelijkheid niet zo veel met elkaar in overeenstemming hebben, behalve de naam (die voor right-anarchism waarschijnlijk eigenlijk anarcho-capitalism hoort te zijn).

 4. 7

  @6: De (Amerikaanse) individueel-anarchisten passen daar wel een beetje tussen. Die worden door (rechtse) libertariërs (waaronder anarcho-kapitalisten dus) in elk geval als ideologische voorvaderen gezien, maar noemden zichzelf in sommige gevallen nog socialisten.

  En Proudhon wordt volgens mij trouwens ook steeds vaker gezien als rechtse anarchist (een ‘proto-anarcho-kapitalist’?) terwijl hij soms ook nog steeds wordt gezien als links … dus volgens mij kan het wel.

  Maar ik weet niet van wie dat portret is bij ‘right-anarchism’, dus ik weet ook niet hoe ze dat precies bedoelen.

  Weet jij toevallig wie dat is?

  ______-EDIT-____
  Het is William Godwin; ik associeerde hem persoonlijk nooit zo met ‘rechts’ eigenlijk, maar ik heb er ook geen studie van gemaakt …

 5. 9

  @7: Volgens Wikipedia is hij ook niet bepaald op rechts te pinpointen. Belangrijker, hij was onrealistisch optimistisch over de aard van de mens; Een samenleving op zijn grondslag is utopisch.

 6. 10

  @8:
  Precies. In een democratie luisteren we alleen naar fatsoenlijke mensen. Laat dat plebs aub terug onder een steen kruipen. En pak direct hun stemrecht af voor te dom zijn.

 7. 11

  Geboren na 1954? Dan drie maanden later AOW
  http://www.volkskrant.nl/politiek/geboren-na-1954-dan-drie-maanden-later-aow~a4405555/
  Volgens het CPB kost verlaging van de pensioenleeftijd 12 miljard euro. Ben toch wel benieuwd naar hun berekening. Er zijn in dit land ruim meer dan een half miljoen werkelozen. Even aangenomen dat een werkende 65 plusser de plek van zo’n werkeloze inneemt, is het verschil tussen een (WW/bijstands)uitkering en de AOW van al die mensen dus 12 miljard. Ik geloof er geen snars van…

 8. 12

  @1:
  Ze hadden dat raadgevende (nep)referendum, onder valse voorwendselen opgesteld door een paar publieksgeile schertsfiguren, voorgelegd aan de voorstemmende *****, vanaf begin af aan moeten negeren.
  ;-)

 9. 14

  @13: Niet om te verdedigen, maar het verschil in deze is wel dat er een nieuwe wet is aangenomen die verplicht verkozenen om al hun bezitten op te geven ( bestaat in NL uberhaupt niet ).

  Bij Janu in casu kon je bij dat soort vragen ‘bezoek’ verwachten.

  Overigens was Poroshenko al stinkend rijk, net al de rest v/d oligarchenkliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren