1. 1

  Er zijn nogal wat problemen met Sargasso op dit moment. We hopen ze voor nu opgelost te hebben, maar ik verwacht de komende dagen nog wel wat downtime.

 2. 2

  @1: Gaan of zijn jullie ook echt meteen aan het verhuizen? Voor het moment van die echte crash van afgelopen week was het ook regelmatig zo dat ik in de hele vroege ochtend ook geen moeite hoefde om even op Sargasso te kijken.

 3. 4

  @2: We zijn verhuisd, dit is de nieuwe server die moeilijk doet.

  We waren al bezig over te gaan naar een nieuwe server, maar deze was nog lang niet goed geconfigureerd.

  We krijgen daarom nu alle kinderziektes die we hadden ondervangen als we de boel rustig hadden kunnen doen. Bijvoorbeeld dmv een load test.

 4. 6

  @4: Succes ermee dan. Blij dat de site overgeheveld is. De kinderziektes neem ik op de koop toe.

  @3: dat hoort bij de race to the bottom. Wellicht moeten we maar een industrie opzetten rondom falende producten. Schept weer wat werk, al zou ik daar alleen blij om zijn als het niet alleen stagieres of buitenlands uitzendwerk zou worden. Anders zou het bottom race cirkeltje rond zijn.

  @5: ik maak me meer zorgen om wat Trump gaat doen met Iran. Een handelsoorlog is er één waar we ons wel tegen kunnen indekken. Een echte, da’s wat anders.

 5. 8

  @7: Bedenkelijk allemaal. Mijn eerste gedachte bij al dat nieuws is nooit over wat een totaalidioot Trump is, maar wat voor een slappe, meelopers onze nationale en Europese leiders zijn. Komen nooit verder dan zeggen dat iets ‘zorgelijk’ is.

  Heeft ‘onze militaire deskundige’ al iets gezegd over Turkije en de S-400?

  We leven in ‘boeiende tijden’. De sterke man-coefficient is volgens mij erg hoog in 2019.

 6. 9

  @8: “Heeft ‘onze militaire deskundige’ al iets gezegd over Turkije en de S-400?”
  Ik denk niet dat ie dat graag doet. Het resultaat is immers vooral dat er weer een argument minder is om F35’s aan te schaffen (want dankzij de Turken gaan de Russen leren die dingen op de radar te zien).

 7. 11

  @10: En vlak langs een Chinese marinebasis varen vind jij niet provocerend? Sterker nog, daar anders over denken is echt knettergek?

 8. 12

  @11
  Je kunt beter de woorden van Lt. Commander Clay Doss, voorlichter van de desbetreffende vloot gebruiken (uit je link in #7)

  Preble sailed within 12 nautical miles of Scarborough Reef in order to challenge excessive maritime claims and preserve access to the waterways as governed by international law

  Oftewel: ze maken er zelf ook geen geheim van dat ze aan het provoceren zijn. Los van of de claims terecht zijn of niet, en of die torpedojager daar volgens het internationaal zeerecht mocht varen, het was een doelbewuste provocatie. Dat Trump China provoceert staat daarnaast ook niet in de weg dat het andersom ook niet gebeurt.

  @8
  De reactie vanuit de EU/Europa stelt mij ook teleur. Angela Merkel heeft met zoveel woorden al gezegd dat de EU haar eigen koers moet voeren, en niet op sleeptouw moet blijven bij de VS. Juist het terugtrekkende beleid van Trump op politiek en handelsgebied, biedt aanzienlijke kansen voor de EU, maar het imago is in ieder geval zodanig dat de EU erbij staat en ernaar kijkt. Ik ga ervan uit dat de EU (en de deelnemende landen) gewoon niet genoeg door hebben hoeveel kansen er zijn, en dat het niet onwil of onkunde (wel een beetje) is.

 9. 13

  @11: Scarborough Reef heeft helemaal geen marinebasis. China ligt daar met marineschepen de Filipijnen te provoceren met een claim die door het Permanent Hof van Arbitrage is afgewezen: “no legal basis for China to claim historic rights”.

  Jij zit een imperialistisch regiem te verdedigen dat Tibet heeft bezet en daar anderhalf miljoen mensen heeft uitgemoord, dat nu een miljoen moslims in concentratiekampen heeft gestopt en hun cultuur probeert uit te wissen, dat honderd miljoen mensen heeft uitgemoord, dat nu een complete oceaan claimt omdat ze daar 400 jaar geleden in een boot rondgedobberd hebben, dat daar op grote schaal rif sloopt.

  Als jij niet snapt hoe dat haaks staat op landen waar jij er opeens wel anders over denkt, waar jij opeens wel weet wat imperialisme is, wat bezetting is en internationaal recht is omdat dat toevallig landen zijn waar jij een hekel aan hebt en hoe ongeloofwaardig dat jou maakt vind ik dat aardig knettergek.

  @9: Die F-35 wordt daarom ook niet meer geleverd:

  https://www.defensenews.com/air/2019/04/01/us-stops-f-35-fighter-jet-parts-delivery-to-turkey/

 10. 14

  @9: ALLE vliegtuigen zijn te zien op radar, ook de F22 en F35, enige verschil is dat de radar signatuur van deze toestellen zo klein is dat luchtdoelraketten er geen lock op kunnen krijgen.
  Onzichtbare toestellen bestaan niet.

 11. 16

  @13: Ik denk dat je zelf een beetje knettergek bent, als je dat allemaal meent te lezen in #7. Wat de levering van F35’s aan Turkije betreft, ik moet het nog zien dat dat niet doorgaat. Trump zou daarmee een deal van 8,5 miljard torpederen, nog even los van het probleem dat Turkije onderdelen van de F35 maakt.

 12. 18

  “Tegen een 58-jarige oud-politiecommissaris uit Eindhoven is een werkstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zich schuldig gemaakt aan corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Een zakenman die de commissaris zou hebben omgekocht, hoorde dezelfde straf eisen.”

  Gek. Een politiecommissaris (hoge piet dus) en een burger zijn corrupt met elkaar. En krijgen dezelfde strafeis.
  Maar gezagdragers eisen steeds dat daders die gezagdragers aanvallen, zwaarder worden gestraft. Omgekeerd moet deze corrupte politiecommissaris/gezagdrager dus ook een hogere straf krijgen dan de burger/niet-gezagdrager.

 13. 21

  @20: Precies.
  Corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen door een politiecommissaris/gezagdrager heeft zo gezien hetzelfde gewicht als een burger die alleen een schuur verhuurt voor drugsproductie, maar waar nog geen gram drugs was geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren