1. 5

  @2: Dat moet toch een hoop energie kosten om hier onafgebroken leugens te blijven spuien? Daar gaat een hoop leeswerk en creativiteit aan vooraf. Is het je al gelukt om iemand hier te overtuigen, na al die inspanning?

 2. 6

  @4/@5: voorwaar heeft Le D. dit keer wel een punt. De PvdA heeft de regeling dan wel niet niet ingevoerd, maar heeft in de 4 jaar dat ze 50% van het kabinet uitmaakte ook geen enkele poging gedaan om de regeling te stoppen of anderzins te wijzigen. Om dan nu goede sier proberen te maken met kritek erop is hetzelfde als een Asscher die kritiek heeft op het afbraakbeleid van de VVD die hij 4 jaar lang met genoegen heeft medebedacht en uitgevoerd. Bergen, bergen boter op het hoofd.

 3. 8

  Trumps vrouw, de Verenigde Naties en de rest van de wereld (minus de Trump-fans) laat weten dat ze het niet eens zijn met zijn kinderen-bij-de-ouders-wegrukbeleid. Zijn campagneleider Manafort zit nu in de gevangenis en als klapper op de vuurpijl: zijn consigliere Cohen staat op het punt uit de school te klappen.

  Wat doet Trump dus? Die wijst ad hoc een generaal aan als Commandant der Ruimtestrijdkrachten, claimt Amerikaanse dominantie in het heelal en belooft een permanent maanbasis:

  https://www.youtube.com/watch?v=CAM9gvH7gFE

  #MAGA #NoCollusion

 4. 10

  @9

  En bovendien is iemand Trump vergeten te vertellen dat de VS, samen met de rest van de wereld in 1967 een verdrag hebben getekend waarin staat dat er helemaal geen ruimtesoldaten op de maan of andere hemellichamen mogen worden gezet en dat er geen offensief materieel in een baan om de aarde mag worden gebracht, of daarbuiten.

  First, [the treaty] contains an undertaking not to place in orbit around the Earth, install on the moon or any other celestial body, or otherwise station in outer space, nuclear or any other weapons of mass destruction.

  Second, it limits the use of the moon and other celestial bodies exclusively to peaceful purposes and expressly prohibits their use for establishing military bases, installation, or fortifications; testing weapons of any kind; or conducting military maneuvers.

  https://www.state.gov/t/isn/5181.htm

  Hij zet zichzelf en zijn land voor schut met zijn ruimtestrijdmacht.

 5. 11

  @10: Zijn achterban zal zijn grootspraak allemaal prachtig vinden, ongeacht verdragen.

  Bij een “Space Force” zien ze Star Wars straaljagers door de ruimte jagen met oneindig veel stuwbrandstof aan boord.
  Space Force zal op dit moment vooral bestaan uit raketten op aarde die spionage- en communicatiesatellieten uit elkaar doen spatten waardoor zo ongeveer alle overgebleven satellieten door dat ruimtepuin zal worden getroffen.

  Maar de aandacht is weer even weg van kinderconcentratiekampen.

 6. 12

  @6: Nee die conclusie kunnen we niet trekken. We weten niet of ze geen enkele poging hebben gewaagd. Wel dat het ze kennelijk geen kabinetscrisis waard was.

 7. 13

  @12: Hoe weten we dat ze wisten van de deal?

  Wordt een minister of staatssecretaris op dag 1 even ingelicht over ALLE lopende geheime deals van de belastingdienst met bedrijven?
  Of zijn dat gedane zaken en worden alleen nieuwe casussen voorgelegd?
  En welke zaken komen nooit verder dan de belastinginspecteur en bereiken nooit de staatssecretaris of minister?

 8. 14

  @13: In de praktijk zal de verantwoordelijke bewindspersoon niet opndetailniveau worden ingelicht. Inspecteurs hebben een grote mate van zelfstandigheid. Dat is ook goed. Dat voorkomt zaken als Wibogate.

 9. 17

  @15: In een grijs verleden probeerde staatssecretaris Koning zich te bemoeien met de aanslag IB die zou worden opgelegd aan een bevriende journalist, Wibo van der Linden. Sindsdien bemoeien politici zich – als het goed is – niet meer met aanslagen van specifieke belastingplichtigen. Ook niet als die Shell heten. Soms ging het nog fout, zoals met technolease en die gloeilampenfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren