1. 1

  https://www.foodlog.nl/artikel/klimaatarmoede-en-middelbare-schoolkennis

  “Als we gaan begrijpen dat zulke dingen kiezers een bedenkelijke kant op trekken, hoeven we ons niet meer op te winden over hoe de gevolgen van klimaatverandering zich precies gaan voltrekken. Wat krijgen gewone belastingbetalers terug voor hun geld? Wie daar een antwoord op heeft, neemt Baudet de wind uit de zeilen.Samen risico nemen en er de vruchten van plukken, daar kan niemand tegen zijn.”

  Over “het opstootje over Thierry Baudet die Gerrit Hiemstra wilde ontslaan bij het KNMI? Een en ander omdat Hiemstra de film van Al Gore over het klimaat verdedigde, terwijl Baudet de klimaatsceptische docu van Marijn Poels wat objectiever vond.”

 2. 8

  @1 Wat de gewone Nederlander er voor terugkrijgt is misschien 0,0003 graden minder opwarming. je moet een verdomd goede thermometer hebben om dat verschil überhaupt te kunnen meten. Leuk voor klimaat fanatici, maar de gewonde burger heeft er niets aan, behalve dat hij zijn thermostaat 0.0003 graden lager kan zetten.

  Het klimmaatbeleid kost miljarden meer dan dat er door alle bedrijven bij elkaar aan verdiend wordt, er is dus geen sprake van samen de vruchten plukken, maar van een netto kostenpost. Je kan die kosten bij het bedrijfsleven leggen, maar die rekent het gewoon weer door aan de burger, dus uiteindelijk is die toch weer de gedupeerde. De politiek keuze is dus simpel, heb je pakweg €200 per maand over voor 0.0003 graden minder opwarming of niet? Veel succes om met die keuze Baudet de wind uit de zeilen nemen en links weer groot te maken.

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/nederlands-klimaatbeleid-scheelt-maar-0-0003-graden-opwarming-klopt-dit-wel~a4522331/

 3. 9

  @8: Het is weer eens halve waarheden-tijd. Als enkel Nederland wat zou doen aan het klimaat zou de Nederlander – op basis van wankele aannames en berekeningen de temperatuur 0,00003 graden dalen. Aangezien veel meer landen proberen CO2 te verminderen is die 0,00003 graden een foute aanname.

 4. 10

  @7: Privatisering FTW. Als ik zo kijk naar hun takenpakket (schoolmaaltijden, ziekenhuisbedden, gevangenisonderhoud, elektriciteitscentrales, openbaar vervoer, huisvesting voor militairen), dan denk ik, hé zijn dat niet eigenlijk allemaal overheids/nutstaken?

 5. 12

  De aarde opwarmen is een (kinder) feestje – Martin Bosma
  We hebben altijd al in verbrandings-motor auto’s gereden, daar kan ik niets aan veranderen – Mark Rutte
  Het verkloten en opwarmen van de aarde is altijd al een onderdeel geweest van onze tradities – Sybrand Buma
  Door mensen veroorzaakte opwarming van de aarde bestaat niet – hersenloze klootzakken

  Bovenstaande debielen mogen direct in de verbrandingsoven, daar heb ik graag wat CO2 uitstoot voor over – Grûtte Pier

 6. 18

  @17: En vervelend voor alle mensen die moeten werken om de benzine te betalen…

  Maar wel weer leuk voor Nederland, omdat ons gasveld nog niet helemaal leeg is. Zou het nog genoeg opbrengen om de Groningse huizen te herstellen?

 7. 21

  Woman’s plight looks so simple. Share the best emotions. But it is bound to fail.

  Why? Too many reasons internally fighting for relief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren