SG-café maandag 14-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 14-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (76)

#1 Le Redoutable

Volgens de Volkskrant is de bestuurlijke elite blank, man, links en en babyboomer:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wit-man-eind-vijftig-links-liberaal-maar-langzaam-ook-iets-diverser-dit-is-de-elite-van-nederland~b23f753a/

Maar dat wist de rest van Nederland uiteraard al lang.

#2 sikbock

@1: deze is veel interessanter:

Elite sociaaleconomisch net zo links als kiezers, maar cultureel veel progressiever

De Nederlandse bestuurlijke elite plaatst zichzelf vaker op de sociaaleconomische linkerflank (47%) dan rechterflank (21%). Er is sprake van een sterke verschuiving naar links wat betreft sociaaleconomische onderwerpen. Hiermee is de elite iets linkser geworden dan de Nederlandse kiezers, van wie 44 procent zich sociaaleconomisch links noemt en 30 procent rechts. Cultureel zijn de verschillen met het publiek veel groter. Maar liefst 73 procent van de bestuurlijke elite plaatst zichzelf aan de progressieve kant. Slechts 9 procent noemt zich behoudend. In vergelijking met 2010 en 2015 zijn de verschillen klein, maar in vergelijking met de kiezers – waarvan slechts 28 procent zich progressief noemt en 35 procent behoudend – is de culturele kloof groot.

Culturele kloof elite en kiezers; sociaaleconomisch sluit elite aan bij publiek

Deze culturele kloof tussen elite en publiek kan worden geïllustreerd met antwoorden op stellingen over vluchtelingen, arbeidsmigranten en de Europese Unie.

Zeven op tien (71%) leden van de elite vinden dat Nederland meer vluchtelingen moet opnemen, terwijl slechts 35 procent van de kiezers dit vindt. De meerderheid van de elite (61%) wil ook meer arbeidsmigranten opnemen, van de kiezers wil slechts 23 procent dat. En eveneens zes op tien (58%) leden van de elite vinden dat er meer bevoegdheden van de Nederlandse overheid naar de Europese Unie moeten, van de kiezers wil slechts 34 procent dat.
Als de elite het publiek wil overtuigen van de noodzaak van (meer) immigratie en een sterkere Europese Unie, zal ze de nodige overredingskracht nodig hebben. Het gegeven dat meer (cultureel) behoudende partijen als PVV, SP en Forum voor Democratie niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn, zal het niet makkelijker maken. Sociaaleconomisch lijkt de elite juist aansluiting te vinden bij opvattingen die kiezers al veel langer aanhangen. Dacht in 2015 nog ruim de helft (56%) van de toenmalige elite dat iedereen het maatschappelijk kan maken, van de huidige elite denkt nog 46 procent dat (tien jaar geleden was dat nog 74%). De elite vindt de kloof tussen arm en rijk nu veel vaker ‘te groot’ dan vijf jaar geleden (van 52% naar 83%). Ook vindt een groter deel nu dat de sociaaleconomische ongelijkheid te groot is (van 64% naar 75%) en dat de marktwerking is doorgeschoten (van 49% naar 65%).

De elite wil – net als in 2015 – een ambitieus klimaatbeleid (was 81%, nu 84%). Hier is het de bevolking die veranderde: vijf jaar geleden was dit nog geen urgente kwestie voor kiezers.

Kortom: de elite is cultureel gezien niet bijzonder “divers” (en volledig losgezongen van de werkelijkheid)

https://www.ioresearch.nl/actueel/bestuurlijke-elite-wil-maatschappelijke-reset/

#3 sikbock

@2: dubbel

#4 Test

Vanaf morgen mogen alle ondeugende black friday schaapjes thuis blijven. Laat ze het nu een keer goed doen i.p.v. dat pappen en nathouden wat toch niet zou werken.

#5 basszje

Ah ja de linkse elite die al decennia aan de macht is in Nederland. 10 jaar Rutte (VVD met CDA), daarvoor 8 jaar CDA (met VVD). De laatste zweem van links bestuur in Nederland is lang voor het einde van de vorige eeuw uitgedooft..

#6 sikbock

@5: je kunt beter kijken wat die kabinetten werkelijk voor elkaar hebben gekregen op “linkse onderwerpen”.

https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_state

A deep state (from Turkish: derin devlet) is a type of governance made up of potentially secret and unauthorised networks of power operating independently of a state’s political leadership in pursuit of their own agenda and goals. The range of possible uses of the term is similar to that for shadow government. In popular usage, the term carries overwhelmingly negative connotations, although this does not reflect scholarly understanding.

#7 Bismarck

We kijken graag richting het westen als het gaat om regeringen die samenzweringstheorieën propageren, maar in India kunnen ze er ook wat van.

#8 sikbock

@6: @redactie: mijn mail adres is zichtbaar. Kan dat aangepast worden? Alvast bedankt

#8.1 P.J. Cokema - Reactie op #8

Gebeurd. Voortaan (altijd) eerst ff alles nakijken voor je op verzend klikt, a.u.b.
Beter ‘correcte’ reacties dan snelle reacties ;-)

#9 Cerridwen

@5: De elite is breder dan slechts de politieke elite, lijkt me een open deur. Er zijn meer soorten macht dan puur politieke macht.

#10 Joop

@9.

Maar wel met elkaar verbonden, met je te gretige dooddoener.

Vertel maar eens welke soorten machen er nog meer zijn, en totaal niet met politieke besluitvorming te maken hebben.

Ik moet wel lachen om sikbock met deep state, legt ook totaal niet uit wat hij bedoelt. Argumenten ontbreken. Tweede klas havo opmerking.

#11 Hans Verbeek

@2: dank voor dit inkijkje.
Ik denk dat de Sargasso-incrowd ook grotendeels aan die omschrijving voldoet: sociaaleconomisch links, progressief en voor een ambitieus klimaatbeleid.
Maakt dit Sargasso tot een elitair clubje?

#12 tigger

@6:
Ik denk dat je je wat vergist. De Nederlandse “deep state” is de lobbycratie van en achter de vvd. De bouwlobby en internationale bedrijven dus. Zie bijvoorbeeld het granulietdossier: https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/Topambtenaren-schonden-alle-integriteitsregels-in-granulietdossier

#13 Hans Verbeek

Volgend jaar minder treinen denk ik: piek-openbaar-vervoer was 2019
https://www.ovpro.nl/trein/2020/12/14/ns-aantal-treinreizigers-meer-dan-gehalveerd-in-2020/

#14 basszje

Denkend aan Holland
zie ik linkse meneren
traag door oneindig
beleidsdossiers gaan,
rechts beleid ondenkbaar
rijen populisten
als hooge pluimen
aan den einder staan;
en in de geweldige
socialistische staat verzonken
de burgerij
verspreid door het land,
vaandels, dorpen,
geknotte slaven,
marx en engels
in een grootsch verband.

#15 Janos

Lol. Links beleid.

Sociale zekerheid gesloopt. Enorme stijging aantal daklozen, voedselbanken, mensen met zware psychische problemen die niet geholpen worden. Sociale woningbouw gesloopt, verhuurdersheffing, enorme woningnood (en dan een handvol vluchtelingen die daarvan onterecht de schuld krijgt). Enorme kortingen op ontwikkelingshulp, geven nu minder uit dan internationaal is afgesproken (0,7%). Weeskinderen laten rotten in de kou en modder van Moria. Achteraan bungelen ten opzichte van vrijwel alle landen in Europa als het gaat om klimaatbeleid. Tientallen zo niet honderden verkeersdoden extra accepteren “om maar lekker door te kunnen rijden”. De weinige natuur die er nog is in dit land laten verkommeren omdat het belang van de agrarische industrie voor gaat. Het milieu verder verzieken door oogluikend toestaan afvaldumpingen en niet reguleren van gebruik bestrijdingsmiddelen. Gezinnen in bittere armoede laten zitten waar vooral de kinderen de dupe zijn, omdat de uitkeringen te laag zijn. Volstrekt onbarmhartig optreden tegen (vermeende) fraude, waardoor onschuldige burgers het slachtoffer worden.

MAAR MAN MAN MAN WAT HEBBEN WE VEEL LINKS BELEID HIER! DE DEEP STATE MAN, DE DEEP STATE, DAAROM IS HET ALLEMAAL ZO LINKS HIER, HET IS EEN COMPLOT.

Fuck, dit moet het minst efficiënte complot zijn in de wereldgeschiedenis.

#16 KO

Volgens mij wordt sickbock hier behoorlijk collectief gestromand door de linkse bijna boomer consensus.

Het artikel ging over Europese eenwoording, vluchtelingen en arbeidsmigranten. (Wat dan schijnbaar links is volgens de krant;
wellicht dat in dat frame alleen de PVV (en FvD) de enige ware rechtse partijen zijn.). Het artikel ging niet over regeringsdeelname.

Dat “de elite” (zoals door de volkskrant geïdentificeerd) deze drie zaken leuk vindt en de gemiddelde nederlander ze wat minder leuk vindt; dat is toch niet zo verbazingwekkend? (en laat en passant zien waarom D66 bij uitstek de elite partij is, economisch rechts – cultureel – incluis wereld orientatie – links)

Natuurlijk gaat Sickbock trollerig overboard met dit deep state te noemen, terwijl het volgens mij openbaar beleden ideeën zijn.

… alsof de werkelijkheid over de wereld en samenleving niet oneindig complexer is dan “links – rechts” (frame?) – daar heeft de blogosphere al 20 jaar artikelen over geschreven die maar niet willen beklijven.

Sorry voor dit verwarde epistel.

#17 Hans Verbeek

@15: briljant, Bas

#18 Krekel

Scholen dicht, kerken open.

Tijd om Rutte in een dwangbuis te stoppen tot zijn proces.

#19 sikbock

@17: klopt. je ziet de afgelopen decennia dat “men” weinig voor elkaar heeft gekregen op het gebied van b.v. het afremmen van migratie en Europese integratie.

Dat heeft niets te maken met gebrek aan draagvlak van de bevolking of de kabinetten die er zitten, want die willen (meestal) wel degelijk, maar wel met de remmende invloed van veel hoge (progressieve) beleidsbepalers gesteund door supranationale instituties met dezelfde agenda. Ik noem dat voor het gemak maar even “The Deep State” ( leuk linkje @6 trouwens, lees maar eens) :-P

#20 Arduenn

De ‘deep state’ is die geheimzinnige ondergrondse beweging die je de schuld van alles kan geven als alle logische argumenten op zijn.

#21 sikbock

@21: ok boomer :-P

#22 Arduenn

@22: Zegt iemand die een jaartje of vijf ouder is dan ik.

#23 sikbock

@23: je bent vroeg oud blijkbaar. Op je 20 ste was je al kaal zeker? :-P

#24 Joop

@24.

Hahaha, de deep state, kan je toch niet vergelijken met die supranationale instituten. Zeker teveel Baudet en Co gelezen.

#25 Hans Verbeek

Rijen voor de winkels, rijen bij de coffeeshops SNAFU
https://www.encyclo.nl/begrip/SNAFU

#26 sikbock

@25: Deep state. Inderdaad Joop. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/12/13/het-migratiebeleid-is-verouderd-a4023695

Voor jou 10 polen. (ik ben zelf nog wel even veilig, maar lik vooral de laars die je brodeloos maakt als je dat graag wilt) :-P

#27 majava

@27: Stakker.
Polen tuk yer jeb!
https://www.youtube.com/watch?v=N-kgb1QtSnU
Je weet dus wat je te doen staat: back in the pile!

#28 Joop

@27.

Volgens mij heb jij geen enkel idee hoe de verhouding is tussen de supranationale instituten en de wet- en regelgeving in Nederland.

Nee, je wijkt weer af, op persoon spelen, domme kreten gebruiken. Zijn we inmiddels van je gewend.

#29 sikbock

@29: ja wel hoor. maar ik heb geen behoefte je bij te scholen of hier alles verder vol te schrijven. Wikipedia is geduldig, dus succes

#30 Joop

@30.

Dat blijkt niet in de reacties hier. Wat een sneu figuur ben jij. Bluffer Sikbock.

Wie beweert moet met bewijs komen. Je draait je reet er uit. Hahahaha

Sikbock wel de vorm, geen inhoud.

Praatjesmaker!

#31 Frank789

“Hotels blijven open, maar ze mogen geen eten en drinken meer serveren aan hun gasten, ook niet op de kamer met roomservice”

Dus je mag hier naar toe vliegen in een propvol vliegtuig. Tijdens het eten in het vliegtuig mag het mondkapje af en daarna kun je op Schiphol door de drukke douane lopen.
En dan is er in het Hotel geen eten?

Nee, meneer u moet naar de supermarkt brood en boter en beleg halen of bij een broodjeswinkel buiten op de stoep eten.

#32 sikbock

@31: wat je wil joop

#33 Janos

@32 Het gaat natuurlijk al mis bij “je mag hier naar toe vliegen in een propvol vliegtuig. Tijdens het eten in het vliegtuig mag het mondkapje af en daarna kun je op Schiphol door de drukke douane lopen.”

Ongelooflijk en absurd.

#34 Frank789

@34: Je kunt natuurlijk ook in je auto naar een hotel gaan.

#35 Lethe

@35 natuurlijk mag dat. Eerst een uurtje, zal nu wel korter zijn, bij herz of welk bedrijf dan ook, in de rij.

#36 Frank789

@36: Er zijn ook hotelgasten die niet met het vliegtuig arriveren… maar met hun eigen auto.

#37 Hans Verbeek

Onder het motto “het glas is halfvol”.

Volgens Euromomo is de tweede golf al over haar hoogtepunt heen
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

En volgens het RIVM zijn er momenteel veel minder griepgevallen dan in een normale winter.
https://tinyurl.com/y85wpzbl

Het NIVEL-onderzoek laat voor griep eenzelfde beeld zien:
https://www.nivel.nl/sites/default/files/algemene-content/IAZ_tot.png
Kennelijk is het griepvaccin van dit jaar zeer effectief.

#38 Frank789

@38: Kennelijk is niet zoenen, geen handen schudden, handen vaak wassen, niezen in de elleboog, afstand houden en mondkapjes dragen dit jaar zeer effectief.

#39 Joop

Was het niet zo dat de meeste besmettingen thuis waren, familie of vrienden komen langs, slechte ventilatie, sommige mensen heerlijk knuffelen en verdere intimiteiten.

#40 Henk van S tot S

@30:
Een geesteszieke bok die voor ezel speelt, omdat hij zichzelf zo graag hoort balken en derhalve de ene stomme opmerking na de andere deponeert.
;-)

#41 Hans Custers

@40

Besmettingen thuis zullen voor een groot deel besmettingen tussen partners zijn, of tussen ouders en kinderen, of tussen mensen die een woning delen. Als je in hetzelfde huis woont kun je elkaar nou eenmaal niet zo makkelijk ontlopen. En dus kun je ook niet veel doen om dergelijke besmettingen te beperken.

#42 Joop

@42.

Dan zou een partner of ander soortige huisgenoot weer het virus ergens anders moeten hebben opgelopen.

Ik zie om mij heen nog genoeg mensen die bij elkaar op visite gaan. En kennelijk denken van joh, het zal wel meevallen.

#43 sikbock

@39: Helpt allemaal niet bij het voorkomen van Corona maar wel bij het voorkomen van griep? Vreemd hoor! Het is een mysterie die Corona…

Of we hebben dit jaar een wonderbaarlijk griepvaccin, dat kan ook!

( valt het kwartje al?) :-P

#44 Frank789

@44:
1- Tegen griep heerst een zekere (groeps-) immuniteit.
2- Griep is niet zo besmettelijk als corona waartegen bovendien veel minder immuniteit is opgebouwd.

Ik heb absoluut geen kwartje nodig, jij blijkbaar meerdere.

#45 Cerridwen

@44: Het is niet zo ingewikkeld: de maatregelen zijn voldoende om de R van griep onder de 1 te houden, dus geen griepepidemie, maar onvoldoende om de R van corona onder de 1 te houden, dus wel een coronaepidemie. Dat dit zo zou zijn is al gebleken in de winter op het zuidelijk halfrond.

En het komt doordat griep minder besmettelijk is en vooral doordat er veel meer immuniteit is tegen griep.

Je lijkt af te glijden naar complottheorieën land, categorie Hans Verbeek, doet je geloofwaardigheid geen goed.

#46 sikbock

@45: oh, ik dacht dat je zei dat we zo weinig griep hebben omdat we ons zo voorbeeldig aan de coronaregels hielden!

Maar we zijn dus allemaal inmiddels immuun EN de griep is veel minder besmettelijk EN het griepvaccin is dit jaar natuurlijk wonderbaarlijk!

Hebben we zo alle kwartjes gehad? :-P

#47 Hans Verbeek

@44:

En het komt doordat griep minder besmettelijk is en vooral doordat er veel meer immuniteit is tegen griep.

Citation needed

https://www.scientias.nl/coronavirus-lijkt-minder-besmettelijk-dan-griep-maar-is-wel-veel-dodelijker/

Geloofwaardigheid is geen objectief meetbaar criterium. Zo’n subjectief criterium is afhankelijk van allerlei persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.
Wat jij geloofwaardig vindt, kan iemand anders complete onzin vinden. Er was een tijd dat wetenschappers het idee dat de aarde het centrum van het heelal was allemaal geloofwaardig vonden.

@45:

1- Tegen griep heerst een zekere (groeps-) immuniteit.
2- Griep is niet zo besmettelijk als corona waartegen bovendien veel minder immuniteit is opgebouwd.

Die twee stellingen lijken mij onderling in tegenspraak.
Corona verspreidt zich volgens jou sneller dan influenza, maar er wordt minder immuniteit tegen opgebouwd.
Grappig dat jij corona nu toch vergelijkt met influenza

#48 sikbock

@48: volgens mij ziet frank over het hoofd dat we elk jaar weer te maken hebben met een nieuw (gemuteerd) influenzavirus. Daarom ook elk jaar weer een nieuwe griepprik

#49 Frank789

@47: Je bent, zoals bekend, een slecht verliezer.
Dat blijf je, ook als je mij woorden in de mond legt of verdraait.

#50 sikbock

@50: jaja.

Zoals je zelf zou zeggen: “zijn de argumenten op?”

#51 Frank789

@48: [ Wat jij geloofwaardig vindt, kan iemand anders complete onzin vinden. ]

U staat voor de spiegel te oreren?

[ Citation needed ]

Juist, voor uw uitspraak: [ Kennelijk is het griepvaccin van dit jaar zeer effectief. ]

[ Die twee stellingen lijken mij onderling in tegenspraak. ]

U had echt biologie gestudeerd???

[ Grappig dat jij corona nu toch vergelijkt met influenza ]

Wartaal.

#52 Frank789

@51: Woorden in de mond leggen en woorden verdraaien zijn geen argumenten.
Dus daar hoef ik ook geen tegenargumenten te presenteren.

#53 Cerridwen

@49: De meeste griepvarianten zijn helemaal niet nieuw, maar varianten van eerdere influenzastammen. Er is dus ook al gedeeltelijke immuniteit tegen want ze zijn niet voor het eerst langs gekomen.

Misschien snap je het principe beter als we kijken naar een ander virus wat ineens verdwenen is, het RS virus:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ernstige-virusziekte-bij-baby-s-blijft-afwezig-door-corona-maatregelen-wat-druk-op-ic-s-iets-verlicht~bb336f15/

Ander virus, zelfde principe: de coronamaatregelen zorgen ervoor dat het RS-virus geen kans krijgt, omdat het zich op dezelfde manier verspreid maar een R0 heeft die lager ligt dan het coronavirus.

#54 Frank789

@49: [ volgens mij ]
Stropop.

[ elk jaar weer te maken hebben met een nieuw (gemuteerd) influenzavirus. ]

De “oude” virussen zijn 100% uitgedoofd?

#55 sikbock

@54: ik dacht eigenlijk dat we elk jaar een griepgolf of twee hebben en dat er elk jaar ongeveer eenzelfde aantal mensen ziek wordt door griep?

Maar het lijkt mij nog veel interessanter om te weten of corona inderdaad zo veel besmettelijker is dan griep (dat zou dan misschien nog verklaren waarom de coronaregels zo goed helpen tegen griep maar niet tegen corona). En als dat inderdaad zo is: hoe meten ze dat dan?

#56 Frank789

Live: nog geen “faithless elector” en Biden op voorsprong:

https://www.nytimes.com/interactive/2020/12/14/us/elections/electoral-college-results.html

#57 Frank789

@56: [ Maar het lijkt mij nog veel interessanter ]

Zoek dan.

https://www.quest.nl/mens/gezondheid/a31922997/verschillen-griep-coronavirus/

#58 Hans Verbeek

@54: mee eens, de anti-corona-maatregelen zouden er best voor kunnen zorgen dat andere virussen nu minder kans krijgen.
Maar is dit een duurzame aanpak?
Die andere virussen gaan niet weg en komen volgend jaar (of het jaar erop) in een gespreid bedje.

Inmiddels krimpt de economie en daalt het energieverbruik (wat toch moest gebeuren).
Zal de Great Reset op tijd klaar zijn voordat de hele bevolking gevaccineerd of immuun is?
Het zijn hoe dan ook interessante tijden

#59 sikbock

@58: ik had deze al gevonden want je voelt natuurlijk al aan je water waar ik heen wil :-)

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5185975/misverstanden-corona-griepdoden-complot-discussie-feiten-virus

De PCR-test (polymerase chain reaction-test), is de test waarbij met een wattenstaafje een uitstrijkje wordt genomen uit je neus en keel. Vervolgens wordt in het laboratorium gekeken naar de aanwezigheid van het virus Sars-Cov-2. Er zijn mensen die hun twijfels uiten over deze test. Zo zou bijvoorbeeld ook positief uitslaan bij andere virussen of verkoudheden.

Dat is niet waar, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De PCR-test checkt alléén de aanwezigheid van het Sars-Cov-2 virus. In theorie zou de test ook positief kunnen uitslaan bij een ander SARS-virus, omdat het coronavirus ook een SARS-virus is. Maar deskundigen leggen uit dat er op dit moment geen andere SARS-virussen zijn. Als de coronatest positief is, ben je besmet met het coronavirus.

Als ik, (kom hoe heet die ook al weer, edit: Borger c.s.) moet geloven, hebben ze voor de ontwikkeling van de PCR test voor Covid 2 maar een klein a-specifiek genetisch fragment uit het Covid 1 genomen, dat ook zonder aan een Covid 1 of Covid 2 deeltje vast te zitten “gewoon” door de lucht kan zweven maar wel als indicatie voor een Covid2-besmetting wordt gebruikt. Het proces waarbij momenteel in een zeer gevoelige test genetisch testmateriaal onzorgvuldig tot over de max zou worden vermenigvuldigd zou ook tot onbetrouwbare testuitslagen leiden.

Het is dus meer een vraag over wat je meet en hoe je meet en of de patiënt niet gewoon een griep te pakken heeft.

Maar dat je milde en strengere griep epidemieën hebt staat ook in het artikel

#60 Frank789

@60: Ja, als je de discussie niet kunt winnen over het coronavirus dan gaan we gewoon full whatabouthism.

#61 Hans Custers

@60

Als ik, (kom hoe heet die ook al weer, edit: Borger c.s.) moet geloven

Je bedoelt als je die Borger gelooft en jezelf bovendien wijsmaakt dat alle echte deskundigen niet weten waar ze mee bezig zijn. Of bewust de boel belazeren.

Maar goed, dat soort basale logica is nou eenmaal niet aan complotgelovigen besteed.

#62 sikbock

@61: de “onschuldige vraag” van Hans Verbeek was natuurlijk een leuke starter waarbij jij al weer los wilde gaan. Sorry dat ik daar tussen kwam :-P

Maar on topic: tussen de test op antigenen (sneltest) en de test met een opgezwengeld genetisch fragment (PCR test) zit een aanzienlijk verschil met positieve besmettingen. lees maar even:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5188802/corona-test-snel-umc-utrecht-amphia-ziekenhuis-hugo-de-jonge

Valt het kwartje nu wel? :-P

#63 sikbock

@62: ik heb – ook als ik op deze website kijk – in het algemeen nou niet echt vertrouwen in deskundigheid beste Hans. Het blijft allemaal mensenwerk en daar zit nu eenmaal ook veel prutswerk tussen.

Dat is niet uit te sluiten en niet ernstig, vaak grappig maar ook gewoon de aard van het beestje (van de mens dus) :-P. Dus ja, ik twijfel ook wel eens aan “de wetenschap”.

#64 Hans Custers

@64

ik heb – ook als ik op deze website kijk – in het algemeen nou niet echt vertrouwen in deskundigheid beste Hans

Weet ik. Dat is normaal bij complotdenkers en wetenschapsontkenners. Het gaat in het algemeen samen met een gebrekkig oordeelsvermogen en forse zelfoverschatting en vaak ook met een behoorlijke dosis wensdenken. Ook in deze draad is dat zichtbaar.

#65 Frank789

@63: Je lijkt te denken “als ik nu maar mijn PCR-whataboutism blijf volhouden dan gaan ze mijn mislukte “argumenten” misschien wel vergeten”.

#66 [email protected]

@65: tsja, ik zeg niet dat ik het altijd bij het rechte eind heb maar we kunnen ons allemaal vergissen. Alleen de Paus is onfeilbaar :-P

Maar als jij daartoe een aanleiding ziet om in je loopgraaf te kruipen: fijne vakantie!

@63: al doende komen we er wel :-)

#67 Frank789

@67: Als je boos en gefrustreerd bent ga je je emailadres vermelden en jezelf beantwoorden?

#68 sikbock

@68: ik heb eigenlijk wel lol Frank. Maar ik zie dat ik in de haast mijn email adres weer ingetypt heb. Achteraf niet meer te wijzigen. Ook prutswerk is mij niet vreemd. Dank daarvoor.

#69 Hans Custers

@67

we kunnen ons allemaal vergissen

Ik heb nergens het tegendeel beweerd. Alleen gaat het daar niet om. De vraag is hoe waarschijnlijk het is dat tientallen of honderden virologen allemaal maandenlang dezelfde vergissing blijven maken over die PCR-test.

Toevoeging: als we die Borger zouden geloven maken al die virologen ook nog eens niet één vergissing, maar een hele serie.

#70 sikbock

@70: als een paper (met daarin een protocol voor de gebruikte PCR test) is ge- peer-reviewed en gepubliceerd wordt die geaccepteerd als valide. Daar wordt vervolgens op voortgebouwd door al die andere virologen ( die lang niet allemaal PCR deskundigen zijn). Alle wetenschappelijke literatuur waarop je voortbouwt dubbel checken is in de praktijk niet te doen.

Ik weet niet of de vergelijking helemaal klopt, maar als een apotheker een recept van de dokter krijgt gaat die ook niet de wetenschappelijke literatuur napluizen of dat recept wel klopt, die neemt aan dat het juist is omdat daar onderzoek naar gedaan is en gaat het gewoon maken.

Naar mijn weten is Borger één van de eersten die de betreffende (test) paper heeft gedubbel-checked en daar gebreken in heeft geconstateerd. Maar goed, ik ben er ook niet bij geweest, maar wat hij vertelt klinkt me (ook in de context van tijdsdruk van toen) best aannemelijk in de oren.

Als het waar is wat Borger beweert is het zorgelijk dat dit in het proces van peer review niet eerder aan het licht kwam.

#71 Frank789

Het electoral college heeft Biden gekozen.
0 faithless electors met alleen nog maar Hawaï te gaan met 4 votes.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/12/14/us/elections/electoral-college-results.html

#72 Arduenn

Ik heb dus als medisch microbiologisch onderzoeker sinds 1998 vele dozijnen wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, waarvan velen met PCR-tests daarin. Voor detectie en onderzoek van virussen, bacteriën, vanalles. Wil ik verder helemaal niks mee zeggen hoor. Ik gooi het er hier gewoon maar even uit voordat sommigen zich nog verder belachelijk gaan maken met hun huis- tuin- en keukenexpertise. Verder heb ik een kop vol haar. Sterker nog: het is in mijn hele leven nog nooit zo lang geweest door die coronacrisis.

#73 P.J. Cokema

@71: “Als het waar is wat Borger beweert…”

Die Borger was toch al afgeserveerd? Je mag er bij blijven hangen hoor… Wel oppassen dat je dan niet achterblijft.

#74 sikbock

@73: haha! :-P Ja en? heb je de betreffende paper bekeken? ( BTW: met jou ging het toch over “de elite”? Heb je daar ook al een PCR test voor ontwikkeld?)

@74: licht me bij beste Cokema!

#75 Joop

Deze discussie is al eerder gevoerd.

https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-zondag-29-11-2020/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*