1. 6

  @2: Ja hoor daar is spuit 11 weer, het zelfde als met de link van gisteren, er wordt een Oekrainer gearresteerd ivm de NotPetya ransomware en je pavlov reactie is gelijk “ja maar, Rusland….”.

  Het begint oud te worden, en behoorlijk irritant ondertussen.

 2. 7

  @6 Rusland en China (beide neo communisten) hebben sterke banden met Noord Korea. Ze zijn doodsbenauwd dat Korea herenigd wordt en een Amerikaanse bondgenoot dichter naar hun grens kruipt. Als Putin hele tank en luchtafweer divisies in Oekraïne laat rondrijden om zijn geopolitiek te bedrijven, waarom zou hij dan niet een paar afgedankte raketmotoren naar Noord Korea sturen om daar zijn stropoppen aan de macht te houden? Een heel groot deel van het Russische legermateriaal is ooit gemaakt in Oekraïne, met name raket en vliegtuigonderdelen, dus dat zegt niks.

  Geef nu gewoon een keer toe dat Putin en zijn regime ontzettend fout zijn i.p.v. het Kremlin telkens blind te verdedigen, je lijkt wel een jaren ’70 CPN’er.

 3. 8

  @7: Ik verdedig niemand, ik post slechts een link waarin gezegd wordt dat de intel richting een bedrijf in Oekraine wijst en dus begin jij ook al gelijk met die Pavlov reactie, het is ALTIJD de schuld van Putin/Rusland en nooit en te nimmer de fout van Oekraïne, ook jou reacties beginnen oud en irritant te worden, zet eens een andere plaat op, deze heeft namelijk een behoorlijke kras.

  Of staan jullie 2 misschien op de loonlijst van de trolfabriek uit oekraine (ja die hebben ook een trolfabriek fabriek zoals de Russen )

 4. 9

  Namens de redactie:
  Dames en heren, of de door u aangevoerde info klopt of niet, al dan niet uit verdachte bronnen komt, etcetera is allemaal prima om over te hebben, maar zonder de persoonlijk te worden a.u.b.

 5. 10

  @8: Ik vind het wel meevallen. Het hardste bewijs wat ik tegenkom zijn niets meer dan foto’s, waarop experts een gelijkenis zien tussen Koreaanse en oude Russische raketmotoren. Inderdaad, die Russische motoren werden gebouwd in Ukraine, maar dat bestond nog niet eens toen deze motoren werden gebouwd. Maar we hebben het over de jaren ’60. In de tussentijd kunnen ze overal in de hele Sovjet-Unie zijn terechtgekomen, want ze zijn op diverse plekken opgeslagen.

  En sowieso, waarom zouden de Koreanen die motoren niet zelf gemaakt kunnen hebben ? Misschien hebben ze wel blauwdrukken of schema’s in handen gekregen, of misschien zijn ze wel gewoon net iets slimmer dan wij denken. Ik wordt altijd heel erg skeptisch als ik claims lees in de vorm van “natie X is nog niet ontwikkeld genoeg voor proces Y”. Vaak blijkt dat het helemaal niet klopt, en volgens mij wordt het vooral gezegd om een gevoel van eigen superioriteit over natie X te behouden.

  Ook geopolitiek gezien slaat het nergens op. Er is geen enkele reden waarom Ukraine het Westen dwars zou willen zitten; integendeel, Ukraine doet er alles aan om ons juist te vriend te houden. Het lekken van blauwdrukken of zelfs complete motoren naar wat zo ongeveer de aartsvijand van het Westen is lijkt me niet zo realistisch. Rusland, daarentegen, heeft een heel duidelijk en uitgesproken belang bij het pesten en plagen van het Westen. Verder, het is bekend dat Rusland Noord-Korea zeer fanatiek steunt, en dat de laatste paar jaar steeds meer doet. Natuurlijk is dit allemaal geen sluitend bewijs, maar als Korea al ergens rakettechnologie vandaan heeft, dan ligt Rusland veel meer voor de hand als bron.

 6. 11

  @10: Daarnaast zijn er maar twee wegen voor die dingen om in Noord-Korea terecht te komen, via China of via Rusland. Over zee wordt namelijk alles van en naar Noord-Korea gecontroleerd op wapens. Zeker is in ieder geval dat die raketmotoren niet in Noord-Korea terecht kunnen komen zonder medeweten en goedkeuring vanuit het Kremlin, ook als ze in Oekraïne gemaakt zijn.

 7. 13

  Dat het om raketontwerpen gaan uit het Soviet-tijdperk, dat kan niet bommen. Het gaat uiteindelijk om de beeldvorming: “Oekraïense raketmotoren in Korea? En daarmee wil Europa nou in zee gaan!”

  het is ALTIJD de schuld van Putin/Rusland en nooit en te nimmer de fout van Oekraïne

  Nou, altijd. Niet altijd. Maar wel meestal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren