1. 1

  “Heeft u eraan gedacht dat Baudet u misschien op dat podium wilde omdat u een allochtone vrouw bent? Om aan de buitenwereld te laten zien: ‘Kijk, die hebben we ook’.

  Stilte. ,,Uhm. Ik geloof dat hij mensen op het podium heeft gezet die weten waar ze het over hebben en die kwalitatief goed zijn. Tenminste, dat mag ik hopen. En daar sta ik dan tussen.”

  Je kunt FvD’ers heus wel stevig ondervragen:
  https://www.gelderlander.nl/home/armita-taheri-is-de-nieuwe-troef-van-baudet-thierry-zei-pak-ons-bij-de-ballen~a5061ee0/

 2. 2

  @1:

  Je kunt FvD’ers heus wel stevig ondervragen

  Jaja, als de FvD’er een kleurtje heeft en vrouw is dán kunnen ze inderdaad ineens stevig ondervraagd worden…

  typerend…

 3. 4

  @1.

  Volkomen legitiem punt:

  “Dat is het gevaar van een vrouwenquo­tum. Het gevaar is dat je niet meer gaat kijken naar wat de kwalifica­ties zijn, wat de waarde is, maar of het een vrouw is.”

  Genoeg opgeleide dames die al de ‘overhand’ zelfs hebben als het om rechters gaat, en zo zijn er nog wel genoeg beroepsgroepen. Het vreemde is wel dat zo snel mannen in de zorg gaan, de inkomens omhoog gaan, terwijl de mannen het onderwijs verlaten, en daar de inkomens achter blijven.

 4. 6

  @4: dat komt door seksuele selectie. Vrouwen hebben (meer dan mannen) de neiging om omhoog te trouwen en te daten.

  “.. zo snel mannen in de zorg gaan, de inkomens omhoog gaan .. ”

  Dat geeft meer druk bij de mannen om beter te presteren. Daarom zijn wij gemiddeld ook groter, sterker enzovoort.

 5. 9

  @7.

  Dat kan je zelf ook wel. Denk eens na: veel academische studies zijn al langer in meerderheid vrouw, waar zullen die heen gaan.

  Ik ben niet hoog opgeleid, ik ben maar een mboer, dus u mag zelf even meedenken.

  Zoals Sharon Dijkstra al zei als stas: vrouwen dure opleiding dus ook werken. (Hoe staat het trouwens met haar zwangerschap). Vond ik Femke Halsema sterker: financiële zelfstandigheid.

  Trouwens typisch dat onder misbruik bij sektes mindfulness en gelukscursussen hoog staan. Hoog opgeleid en alleen, rond de dertig

 6. 13

  @10: Mijn traditie is om mijn vrouw de hele dag in een kooi in de kelder op te sluiten. En dat mag, want ik laat haar elke avond eventjes bovenkomen voor een aai over haar bolletje. /s

 7. 15

  @4: Heb je ooit wel eens nagedacht over het omgekeerde, wat je (volgens mij) overal kunt zien. Dat er niet meer wordt gekeken naar wat de kwalificaties zijn, wat de waarde is, maar dat het weer een man is uit het netwerk.

  Falende bestuurders, iedereen valt erover. Hoe die dan toch weer ergens een plek krijgen, niemand die er zich erover verbaast.

  Als ik het goed heb gaat het vrouwenquotum om het aannemen van geschikte vrouwen, niet die zonder of met minder kwalificaties. Die FvD token-dame is bezig met bangmakerij, al maak je met dat soort dingen mij echt niet bang. Je moet toch wel echt een slappe lul zijn om bang voor het beeld van vrouwen in besturen te worden.

 8. 20

  @12: Wel zo aardig dat je je natte vinger toegift. En meteen nog een aanname toevoegt, die we natuurlijk zeer losjes moeten opvatten.

  Maar stel dat seksuele selectie, oerdriften en wat dies meer zij, op welke wijze dan ook ten grondslag liggen aan oorlog, zelfverrijking ten koste van anderen, huiselijk geweld, mannelijk chauvinistische dominantie en al wat verder mis is in de wereld, betekent het nog niet dat er niets kan / hoeft te veranderen.

 9. 24

  Waarom zit er eigenlijk geen accijns op vuurwerk?

  Een euro per knal lijkt me een aardig begin om die pubers minder vuurwerk te laten kopen. Een euro per knal als boete voor de overlast voor normale mensen en dieren lijkt me eigenlijk nog veel te laag.
  Voorts lijken me een aantal toeslagen voor zware metalen en ander giftig spul en fijnstof ook niet overbodig.

  Ronald Veldhuizen @RVWetjo
  Vlaanderen had afgelopen jaarwisseling voor het eerst een vuurwerkverbod. Handhaving zou lastig worden. Maar kijk: de lucht bleef schoon.
  https://twitter.com/RVWetjo/status/1213750998038175744

 10. 26

  @10:
  Ik moet misschien toch eens een jachtvergunning *) aanvragen om op stomme bokken te schieten:

  *)
  Ree: verschilt per provincie, maar in het algemeen worden de bokken in de zomer bejaagd (vanaf 1 mei tot en met september) en de geiten in de winter (vanaf januari tot en met half maart)

  ;-)

 11. 29

  Ajax en PSV zitten in Quatar en willen geen vragen over de erbarmelijke situatie van de stadionbouwers. Jammer dat de mediahoeren dan toch rapportages gaan maken. Als men een statement wil maken boycot die hele trip dan gewoon.

 12. 32

  @30: Da’s toch nix nieuws. Media nemen de hele tijd – al dan niet een op een – berichten van elkaar over. Kijk maar eens op topics.nl, waar veel kranten samenkomen, zelfs Belgische en Nederlandse koppen en inhoud komen overeen.
  Dat is niet zo gek in dit medialandschap. Dat betekent niet dat er geen onderzoeksjournalistiek meer plaatsvindt. En ook niet dat de vrije pers onder druk staat, of dat er een gevaar is voor de democratie.

 13. 33

  @32: ik krijg niet het idee dat je – als eerlijke reageerder – het probleem – dat groot is – helemaal begrijpt gezien je poging om het klein te maken.

 14. 34

  @30: Need proof that everything we see and hear from
  the Sinclair Broadcast Group
  (Fox News is de belangrijkste zender in dat pakket)
  is carefully controlled and scripted?

  [ “This is extremely dangerous to our democracy” ]
  Ja, vooral omdat Trump luistert naar Fox News en vele kijkers niet snappen dat ze eigenlijk naar één en dezelfde zender zitten te kijken.

 15. 35

  @34: Hm. Geen onaardige intake. *FROM: FOX NEWS!!!!* *ANNND BUSTED** Zullen we eens zien ?

  Dat zouden de echte deugmedia met jou toch min of *ENORM VEEL MEER* gaan ontkennen, of niet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren