1. 2

  @1 En gek genoeg wordt dit vervolgens niet meegenomen in de ‘economische plaatjes’. Alleen maar gejammer over een verslechterende economie, maar wat leveren langer levende mensen op aan bijdragen aan de maatschappij en aan de consumptie?

 2. 6

  @1: Pff. Aan schone lucht en zingende vogeltjes heb je verdomd weinig, als we over een jaar allemaal in de rij staan bij de Sociale Dienst en de Voedselbank, nadat ons huis openbaar is verkocht.

  En wat die smerige lucht betreft; Geen idee hoe het komt dat die wozo’s vol zitten met 80-en 90 jarigen.

 3. 8

  @6: Als we allemaal in de rij staan, is die rij verdomde lang. Waarschijnlijk tot een aantal blokjes om. In zo’n geval zou ik erg blij zijn met een beetje mooi weer en zingende vogeltjes.

 4. 11

  @6: “… als we allemaal…

  Kijk, dan staan we daar wel allemaal. Geen gedoe meer over groeiende ongelijkheid, geen jaloezie over wat een ander meer heeft dan jij. De verkiezingskeus van Jacobse en Van Es bewaarheid: geen gezeik, iedereen rijk.

 5. 14

  Stond op Joop.
  Moest wel even lachen:

  Baudet gaat een onderzoek instellen naar extreem-rechts gedachtengoed onder zijn jonge partijleden.
  Ik denk dat hij enorm tevreden zal zijn over de uitkomst.

  Erik van Muiswinkel

 6. 16

  @10: [ “Windparken kosten te veel en leveren steeds minder op” ]
  De titel is zonder jouw verminking “Windparken kosten (te) veel en leveren steeds minder op” en is dan nog steeds een waardeloze header.

  Het artikel beschrijft juist niet de hoge kosten van windparken, maar juist de dalende kosten waardoor bedrijven in de rij staan om ze te mogen bouwen.

  In de rij stonden. Want corona gooit nu eenmaal alles overhoop. De lage elektriciteitsprijs geldt dus ook voor conventionele opwekking en maakt elke investering in welke vorm van energieopwekking dan ook, onzeker voor de komende tijd. Dat is alles, er is niks mis met windenergie.

 7. 17

  De verkiezingskeus van Jacobse en Van Es bewaarheid: geen gezeik, iedereen rijk.

  @11 Als we met z’n allen in de rij voor de voedselbank staan, nadat het schamele vermogen dat we tijdens ons leven bij elkaar hebben weten te arbeiden foetsie is gegaan, kan die leuze beter luiden: geen alarm, iedereen arm.

  Bovendien worden er doorgaans mensen beter van een crisis. Huisjesmelkers als Reinier van Haga, prins Bernhard Jr. en Cor Verkade zullen huizen kunnen kopen voor een prikkie en hun vermogen daardoor uitbreiden.

  En dat zijn dan nog relatief kleine jongens. De echte durfinvesteerder leent tientallen miljoenen en koopt hele winkelketens op, om vervolgens de stenen over te hevelen naar een afzonderlijke bedrijfsconstructie en huur te gaan vragen.

 8. 20

  @19: Dit is verrassend laag.

  In de VS zijn de sterfte-cijfers onder 45 – 64 years old : 23.1%
  Blijkbaar wordt daar niet preventief getest, want in China
  is het : 3.6% voor 60-69 years old

  https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

  Ter vergelijking: normaal sterft 1.2% van de 65-jarigen binnen een jaar.
  https://pensioenpad.nl/sterftetafel.html

  Voor jongere mensen kon ik zo snel de cijfers niet vinden (het zal lager zijn natuurlijke) maar dan lijkt 0.065% nog een tamelijk aanvaarbaar risico.

  Behalve als er in werkelijkheid veel minder besmettingen waren dan de test aangaf.

 9. 21

  De overheid geeft KLM geld om banen te redden. Daarmee betaalt KLM zijn schulden aan leasemaatschappijen en olie-speculanten.

  Normaal gesproken maak je eerst afspraken met de schuldeisers voordat je een bedrijf koopt of redt (want als het failliet gaat, krijgen de schuldeisers ook maar een fractie van de schuld terug).

  Als dat niet werkt kun je beter KLM failliet laten gaan, de boedel opkopen, en de ontslagen mensen in dienst nemen.

  (KLM heeft termijncontracten gesloten om kerosine te kopen. KLM is niet alleen verplicht de kerosine te betalen, maar ook om te zorgen voor opslag van de kerosine).

  https://www.ftm.nl/artikelen/staatssteun-klm-hedgefunds-belastingparadijs?utm_medium=social&utm_campaign=sharebuttonleden&utm_source=linkbutton

  https://decorrespondent.nl/11201/we-geven-miljarden-aan-klm-en-we-krijgen-er-grijpstuivers-en-luchtkastelen-voor-terug-tijd-voor-wat-meer-kapitalisme/673866710099-e9e4b606

 10. 22

  @7: Aan een investeerder, die daarna het huis verhuren gaat.

  Dat is goed voor de economie.

  @6: het is natuurlijk een raar systeem als een huis opeens niet meer bewoond mag worden, terwijl er geen technisch gebrek is.

  Een goede overheid zou daarvoor maatregelen treffen (ik denk aan een kombinatie van inkomensondersteuning en schuldsanering). Banken hebben er ook geen belang bij als veel mensen hun huis verkopen moeten, want niet altijd kan de hypotheek dan terugbetaald worden.

  Waarschijnlijk zal het gepaard gaan met een extra belasting hier en daar, en inflatie.

 11. 23

  @21: [ Normaal gesproken maak je eerst afspraken met de schuldeisers voordat je een bedrijf koopt of redt ]

  Precies, het is de jaren 70/80 overnieuw. Toen ging veel staatssteun aan bedrijven linea recta naar de banken die vervolgens hun handen er van aftrokken en veel bedrijven alsnog failliet gingen. Hebben we geen ambtenaren en politici meer die dit snappen of doen ze het opzettelijk om hun vrindjes te plezieren?

 12. 24

  @21: Ik word hier niet blij van en ik speel met de gedachte om eens te kijken of dat luchtafweerkanon van het oorlogsmuseum in Beek, gelegen onder de aan/afvliegroute, weer in gebruik genomen kan worden.
  Misschien dat ik daar dan ook wel mee weg kom…

 13. 26

  @23: Je moet als minister wel aan je postpolitieke carrière denken, hè? En misschien vond het Kabinet dat het nog wat had goed te maken nadat het zo’n beunhaas als Eurlings had doorgeschoven..

 14. 30

  @29.

  Dat mag de minister zich aanrekenen. Zo vaak al door Kamerleden tegen hem gezegd, gevraagd, en met moties geprobeerd in beweging te brengen. Hij moet de eer aan zichzelf houden, en gewoon aftreden. L

 15. 31

  @28: Ik ben niet getraind om Engelstalige vaktaal te decoderen, maar:

  – This study demonstrates that it is safe to administrate a single dose ..
  – this suggests that ..
  – Our findings suggest that the drug might ..
  – Therefore, this cannabinoid compound should be used with caution ..
  – Further studies are needed to ..

  Kortom, we weten nog geen flikker, maar cannabisadepten grijpen nu eenmaal naar elke strohalm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren