1. 2

  @1 Let wel, we hebben het hier over archipels, dus het is natuurlijk nog steeds lullig als je toevallig op een eilandje woont dat zinkt i.p.v. stijgt, want dit soort groei van vulkanische eilanden is niet uniform.

  Je moet dan ook maar net het geluk hebben dat je bevolkingscentra de juiste ligging heeft om geen natte voeten te krijgen.

  Als half Zuid Holland onder water staat maar we hebben een extra waddeneiland voor voor Den Helder opgespoten dan staan we ook niet te juigen dat Nederland netto een stukje groter is geworden..

 2. 7

  @5: Dat heet “collateral damage”.

  Als de VS een drone-aanval uitvoeren, worden ook vaak onschuldigen getroffen.

  Overigens vermoed ik dat de dochter van Skipral geen doelwit maar “collateral damage” is.

 3. 8

  @7: Het vermoeden is dat de dochter wel degelijk een doelwit was, naar de dood van de vrouw en zoon van Skipral waar ook de nodige vraagtekens bij waren wordt nu ook onderzoek gedaan.

 4. 9

  @8: de dochter woont in Moskou, die hoeven ze niet in Engeland te oakken

  En er wordt geen onderzoek gedaan aangezien die in Rusland zijn overleden

 5. 10

  @2: bevolkingscentra kun je beschermen met dijken of door duinen te laten aanleggen door Moeder Natuur… dat werkt al eeuwenlang.

  Als de zeespiegel te snel stijgt, dan kun je nog altijd overwegen om te verhuizen. Maar zelfs in Venetië blijkt de zeespiegelstijging na vele eeuwen nog steeds geen reden om te verhuizen.

 6. 12

  @1

  Het door zeespiegelstijging bedreigde Tuvalu is groter geworden in de afgelopen 40 jaar.

  Dat is leuk voor ze, qua cherry-picking en insinueren dat het wel meevalt met die klimaatverandering en zeespiegelstijging.

  Ondertussen stijgt de zeespiegel gewoon door (versneld, nota bene) door klimaatverandering en worden hier (i) nu al miljoenen huishoudens door ontwricht en (ii) zullen honderden miljoenen volgen.

  Climate-change–driven accelerated sea-level rise detected in the altimeter era

  Bron: ‘Paper Not Accepted in Science’ (PNAS), http://www.pnas.org/content/early/2018/02/06/1717312115

  Ik denk dan we na een jaartje of wat onafgebroken ge-cherry-pick en ge-insinueer van Hans Verbeek wel redelijkerwijs mogen concluderen dat Verbeek een professionele Cherry-Pick en Insinueer-kunstenaar is.

 7. 13

  @Bolke:

  [img]https://i.gyazo.com/1416fb8d5476304c764c939a755444bc.png[/img]

  “Hee, Bolke, wie had die Russische dubbelspion vermoord?” “Dat was een internationaal complot o.l.v. pro-Brexit-premier May” “Of het was Poetin.” “Ja, wie zal het zeggen.”

 8. 16

  @15: ik snap waar je naar toe wilt maar er zijn meer plausibele theorieën dan ‘Poetin did it alleen passen die niet in hey straatje van May.

  P.S. heb jij überhaupt al ook maar iets van het zogenaamde gas gezien, een gas dat zo dodelijk zou moeten zijn dat je binnen enkele seconden dood bent, dan is het toch best wel vreemd dat :
  1. De slachtoffers wss thuis besmet zijn, vervolgens een pizza gaan eten, koffie drinken en dan 4 uur later in elkaar zakken.
  2. De slachtoffers niet dood zijn.

  Toch best wel raar voor een gif dat volgens de Britten vele malen dodelijker zou moeten zijn dan Sarin.

  En het is ook raar dat de Britten het gas binnen 1.5 dag kunnen analyseren terwijl het OPWC er een paar weken voor nodig heeft

  Voor het zelfde geld heeft die Skripal wat van zijn oude collega’s proberen te chanteren en zijn die verhaal komen halen.

 9. 17

  @16: Omdat het niet enkel als gas, maar ook als vaste stof kan overdragen worden, waar de werkingstijd door verlangzaamd wordt.

 10. 18

  Ik heb genoeg van dat constante en oeverloze Poetin heeft het niet gedaan-, er is geen klimaatverandering- en extreem rechts is gewoon links-gelul hier op Sargasso. Het is puur getrol. Tabé.

 11. 20

  @18: ik heb niet gezegd dat Poetin het niet gedaan heeft, ik zeg enkel dat er meer opties zijn en ga dus gewoon niet mee in dat hysterische gegil van je zonder enig echt bewijs.

 12. 22

  @14: Heb jij enig bewijs gezien van het proces van Hermann Göring?

  Een rechter en het rechtssysteem moet overtuigd zijn van schuld, een trollende clown als jij niet.

 13. 24

  @5: Het wordt wel eens tijd dat die Britse diensten hun verhaal afstemmen. Ondertussen bestaan er al meer theorieën over hoe de Skripals ermee in aanraking kwamen dan er theorieën zijn over hoe en door wie MH17 is neergehaald. Het zat in iets dat ze in een restaurant nuttigden, in de airco van de auto, in de tas/kleren die de dochter uit Moskou meenam en nu op de de voordeur van Skripal’s huis…

 14. 29

  @12: hoe bedoel je cherry-picking, Arduenn?
  Zijn er dan soms andere eilanden, die wel onder de zeespiegel zijn verdwenen?
  Of zijn er andere laaggelegen gebieden, die in de afgelopen 40 jaar door de zee zijn verzwolgen? Ik hoor die voorbeelden graag van je, Arduenn.

  dat het wel meevalt met die klimaatverandering en zeespiegelstijging.

  Het blijkt keer op keer dat de zeespiegelstijging inderdaad meevalt. Venetië is nog niet ondergelopen. Vogeleiland Griend bestaat nog altijd.
  Als ik het mis heb, dan zijn daar makkelijk voorbeelden van te vinden.

 15. 31

  In Groningen zijn ze ook blij dat hun aardgas eindelijk op is.

  Dat de gaskraan in Groningen dichtgaat, betekent niet dat de NAM zijn deuren moet sluiten. Het bedrijf wint ook aardgas uit kleinere velden op land en zee.

  Het gas in die kleinere velden raakt natuurlijk ook op. Dat is geen insinuatie, maar gewoon een feit. Ik denk dat die kleinere velden al voor 2030 uitgeput zullen zijn.

  In 2010 werd er ca. 32 miljard m³ gas gewonnen uit de klein Nederlandse velden. Afgelopen jaar was dat afgenomen tot 20,3 miljard m³. Extrapoleer je deze gegevens, dan zijn die kleinere Nederlandse gasvelden in 2027 uitgeput.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2018/03/schermafbeelding-2018-03-29-om-20-31-13.png[/img]

  Maar wie weet zijn er in Nederland nog kleinere onontdekte gasvelden.

 16. 32

  @29: je hebt het mis. Helgoland, Sylt, maar bijvoorbeeld ook de Belgische kust worden in stand gehouden door zand op te spuiten. Hele dorpen zijn aan de Engelse kust aan het verdwijnen.

  PS) uit jouw link:

  Om het voor de ondergang te redden zijn er in de loop der jaren maatregelen genomen om het te beschermen. Langs de zuidrand werden enkele strekdammen aangelegd. Rond 1988 werd het verstevigd door de aanleg van een lage zanddijk langs de noordzijde

 17. 33

  @26: De vier theorieën die ik noem komen allemaal uit dezelfde Britse kranten die jij zo graag op dagelijkse basis citeert (als ik me niet vergis heb je zelfs zelf links geplaatst naar één of meer van deze vier). Dus misschien moeten de tabloids even coördineren waarmee ze je morgen weer voeden?

 18. 34

  @32:

  Helgoland, Sylt, maar bijvoorbeeld ook de Belgische kust worden in stand gehouden door zand op te spuiten.

  Dat is geen voorbeeld waar ik naar vroeg, JANC.
  Waarschijnlijk is het opspuiten van zand niet eens nodig om de Belgische (en Nederlandse) kust in stand te houden. Dat opspuiten van zand gebeurt pas enkele decennia. In de 19e eeuw gebeurde dat niet en zijn die gebieden niet ondergelopen. Zie ook mijn voorbeeld van Venetië.
  Welke gebieden zijn wel ondergelopen door de geleidelijk stijgende zeespiegel?

 19. 35

  @34: in de 19e eeuw hadden we niet de opwarming, zoals nu. Venetië is meerdere keren ondergelopen. Je slaat de plank mis. Steeds weer. Mensen prikken wel daar doorheen op een gegeven moment.

 20. 36

  @35: dus je beweert dat de zeespiegel niet steeg in de 19e eeuw?
  Daar zie ik dan graag bewijs voor.
  Venetië liep onder door springtij en doordat het zeewater door stormen werd opgezweept in de lagune. Dat Venetië daarna weer droogviel kwam ook niet door zeespiegeldaling. Maar ja, je moet en zal gelijk hebben.

 21. 37

  @36: Ik ken wel andere mensen die gelijk moeten en zullen krijgen. Gek genoeg dezelfde man die enkel maar meent te constateren, met uit hun verband gerukte grafiekjes en conclusies komt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_level_rise
  Nu is Wikipedia niet zo betrouwbaar, maar er is dus sprake van het stijgen van de zeespiegel vanaf 1850, maar de acceleratie daarvan is de afgelopen tientallen jaren te zien.

  Ik heb jou een antwoord gegeven van gebieden die onderlopen.
  Hier nog eentje: https://www.theguardian.com/environment/2016/may/10/five-pacific-islands-lost-rising-seas-climate-change

  Venetië liep steeds vaker onder water. Heeft niks te maken met stijgende zeespiegel, zeker?

  Doei trolletje!

 22. 38

  @37: akkoord, dat tweede voorbeeld over ondergelopen, onbewoonde eilanden snijdt hout.

  Venetië liep steeds vaker onder water.

  Heb je daar zelf onderzoek naar gedaan of ken je een wetenschappelijk onderzoek dat deze bewering onderbouwt?

 23. 39

  @JANC
  Waddeneilanden en opgepimpte zandbanken in de Noordzee en Waddenzee zijn niet het beste voorbeeld. Eilanden kalven af door de golven, dat is meestal waarom het zand voor wordt bijgespoten. Andere effecten zijn het terugveren (omhoog) van de Noordzeebodem door glacial isostatic adjustment; het kantelen van Nederland in de Noordzee (Limburg komt omhoog, maar Friesland en Noord-Holland kantelen juist naar beneden); het smelten van het landijs van Groenland (globale zeespiegelstijging, lokale daling): dit doet het water toenemen in het totaal van de wereldzeeën, maar de gletsjers van Groenland trekken door hun massa ook juist water naar zich toe, en dus naar de noordelijke Atlantische Oceaan en de Noordzee.

  Zie ook hier. Desalniettemin, zeespiegelstijging bestaat gewoon (8cm voor de Nederlandse kust in de afgelopen 50 jaar). Media-aandacht voor zeespiegelstijging is ook niet zo hoog vanwege dat Groenlandgebeuren: het is in de noordelijke Atlantische Oceaan het minst, toevallig ook waar de landen van de Westerse Wereld omheen zitten, navelstaren dus, zonder verder te kijken. Toch hebben ze in de VS al last van zeespiegelstijging, vooral in het laaggelegen Florida, maar ook elders. Ze noemen het wel ‘sunny day floods’. Zeespiegelstijging komt niet patsboem in één keer, maar geleidelijk, met de getijden.

  Verder zijn er voorbeelden te over, als je maar zoekt. Bangladesh verdwijnt in zee en/of heeft moeite met opwellend brak water, een aantal Stille-Oceaaneilanden
  ook. Maar ja, dat is allemaal een ver-van-mijn-bed-show.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren