1. 4

  Update over de nasleep van de drone-aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië.
  Tankertellers schatten dat de olie-export van Saoedi-Arabië met 1,5 miljoen vaten per dag is afgenomen. De binnenlandse bovengrondse olievoorraad is flink gedaald tot 55 miljoen vaten.
  https://www.msn.com/en-au/money/markets/saudis-are-exporting-less-crude-to-the-world-market-shipping-data-shows/ar-AAHNd9l

  Onderzoeksbureau Rystad heeft 2 scenario’s over het herstel van de schade en de hervatting van de productie doorgerekend.
  https://www.rystadenergy.com/newsevents/news/press-releases/rystad-energy-update-on-saudi-arabia/

  De oliemarkt is alweer wat afgekoeld. Handelearen betalen vandaag $62 voor een vat Brent. Een jaar geleden was dat nog $82.

  In 2006 is er trouwens al eens een aanslag op de Abqaiq-olieverwerkingsinstallatie op het laatste moment verijdeld.
  https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/al-qaeda-attack-on-abqaiq-the-vulnerability-of-saudi-oil
  Toen bedroeg de prijs voor een vat Brent $60.

  Ik vond nog een artikel waarin met een dikke vette knipoog de mogelijkheid wordt besproken dat de Saoedi’s zelf de aanval in scene hebben gezet. Dat is natuurlijk onzin.
  https://www.accredited-times.com/2019/09/16/why-the-attack-on-saudi-oil-facilities-wasnt-a-false-flag/

 2. 8

  @4: [ Handelearen betalen vandaag $62 voor een vat Brent. Een jaar geleden was dat nog $82. ]

  Ach, wat aardig van u om de prijs met een jaar geleden te vergelijken in plaats van met de prijs van vlak vóór de aanslag. Die was namelijk ook $62.
  Als het een “false flag” was geweest om de olieprijs omhoog te krijgen, zoals een enkeling wel eens suggereert, dan is dat goed mislukt.

  OIL PRICE BACK TO PRE-ATTACK LEVELS
  https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/http%3A%2F%2Fcom.ft.imagepublish.upp-prod-eu.s3.amazonaws.com%2F28a8c65e-e070-11e9-9743-db5a370481bc?fit=scale-down&quality=highest&source=next&width=700

  [ Dat is natuurlijk onzin. ]
  U betreedt het pad der ironie?

  Update over de nasleep van de drone-aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië:
  Saudi Arabia’s oil output bounces back after attacks
  Production is back up at 8m barrels a day

  Officials in the kingdom, …, have told analysts that total production capacity, … could soon hit 11.3m b/d — just 700,000 b/d below where it was before the attacks. There remains some scepticism, however, over whether this includes the ability to process the crude to a level that makes it viable for export.

  https://www.ft.com/content/636cba08-df8e-11e9-b112-9624ec9edc59

 3. 9

  Voor iedereen die thans een sociale huurwoning heeft best een puntje van zorg:
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/woningcorporaties-zien-overlast-op-alle-vlakken-toenemen~bd0cdb2e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F…want je wordt met een beetje pech van de een op de andere dag aan de leeuwen gevoerd.

  Uitholling van de zorg/ bezuinigingen (wijkagenten)..maar wat vooral opvalt is dat woningstichtingen zich helemaal hebben dichtgemetseld achter de AVG. “Ja…we kunnen geen gegevens uitwisselen/ contact leggen met de wijkagent,voor zover die er was…vanwege de AVG.” Het lijkt erop alsof zij zich handenwrijvend hebben “verrijkt” in die privacydiscussie..en klachten aldus kunnen afhandelen zo van job done.

  Ik ben zelf al enige tijd op zoek naar een andere huurwoning. Moet ik zelf WEL ALLES overleggen van financiën tot huurdersverklaring (overlast/ betalingsproblemen)..wil ik van mijn nieuwe won.st. ook weten of op het nieuwe adres meldingen zijn van overlast. Krijg ik dit antwoord:

  “U gaf aan dat u graag bij de nieuwe woning wilde weten of er overlast is geweest.In verband met de privacy wetgeving mogen wij u dit echter helaas niet mededelen.
  Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben.”

  At You’re Service
  Ik ben niet links ik ben niet rechts…
  And fuck you too assholes.

  de partij van het Vliegende Spaghettimonster is dat niks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren