1. 1

  Tralala. Goedemorgen in dit parallelle universum waar Donald Trump komende zaterdag een verkiezingsrally gaat houden, met veel juichend publiek en geweldige geïmproviseerde Trump-molonogen, op een vliegveld bij Orlando—of, zoals een reaguurder zo mooi verwoordde:

  After a successful three weeks in which we’ve seen the largest protest march ever, the courts halted an incompetent EO and the NSA resigned in disgrace, Trump needs to suckle on the binky of his adoring fans for reassurance.

  http://www.floridatoday.com/story/news/local/2017/02/15/trump-visit-melbourne-confirmed-saturday/97954242/

  Niets is te dol in deze knotsgekke wereld.

 2. 3

  Ondertussen bij de overburen, een reactie om de gemiddelde Sargasso lezer ietsie uit zijn filter bubble te helpen:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/geweld-breekt-uit-in-parijs-veel-buurten-zijn-niet-toegankelijk-voor-de-politie-vijf-voorsteden-staan-in-brand/

  In dit leuke stuk met leuk gevonden sarcastische synoniemen voor rellende moslims (kansenparels, cultuurverrijkers, wordt van alles beweert en staat vol hyperbolen maar op 1 link na zie ik nergens echt bronnen behalve van de Express (Een krant gelieerd aan :https://nl.wikipedia.org/wiki/Daily_Express) . Ik vraag mij nu af; Zijn er nu “gewone” rellen in de nasleep van een demonstratie als gevolg van het geval dat een arrestant beweert verkracht te zijn door 4 agenten of staat Parijs inderdaad in brand en is er sprake zoals het stuk beweert van een begin van het veranderen van Frankrijk in een “islamitisch kalifaat”?

  Hoe dan ook het bericht sluit af met de positieve noot dat door dit soort rellen de kans dat LePen tot president gekozen wordt steeds groter wordt.

  Een willekeurige edoch pakkende reactie op dit nieuws van een waarschijnlijk hardwerkende Nederlander die het slachtoffer is van de globalisering en die niet gehoord wordt door de linkse elite:

  Het leger inzetten en na enkele waarschuwingen gericht gaan schieten. Alles oppakken en en na een kort proces van hooguit 5 minuten het land uitzetten.
  Razzia’s houden 7 dagen per week 24 uur per dag en dit maanden lang. Uitroeien dit gespuis Elk bootje dat richting Europa komt lek schieten is het binnnen een paar dagen afgelopen.
  En ja ik ben het zat en met mij velen. Dit is voorspeld dat het in Frankrijk gaat beginnen en overslaat op eerst Duitsland en daarna de andere Europese landen.
  Rechts stemmen ultra rechts !!!

 3. 4

  @3: Afgaande op Franse nieuwsbronnen klopt er bijzonder weinig van dat verhaal en lijkt wat er werkelijk gebeurt nog eerder op wat dat “slachtoffer” graag wil dat er gebeurt. Racistische politie mag er ongestraft op los slaan en de inwoners van de banlieus zijn dat zat. Vandaar dat er constant gedemonstreerd wordt, maar zodra er oproerpolitie verschijnt escaleert het bijna elke keer (toevallig), waarbij er steeds tientallen mensen gearresteerd worden. Alleen dat land uitzetten is een beetje een probleem, omdat de demonstranten voornamelijk Fransen zijn (en niet, zoals het “slachtoffer” suggereert, bootvluchtelingen).

  Overigens valt mij de gelijkenis op tussen zijn bewoordingen en die van RTLMC en we weten waar dat toe heeft geleid.

 4. 5

  Vreemd genoeg niet echt in het nieuws, maar het EP heeft gisteren (408 -254) voor CETA gestemd. Ik heb nog niet uitgevonden hoe de fracties gestemd hebben. Het verdrag kan nu naar de nationale parlementen ter ratificatie.

 5. 7

  Persoonlijk heb ik een probleem met beide (#3 en #4) berichtgevingen in die zin dat ze allebei sterk biased zijn.

  Dat kan ik ook.
  Lees verder.

  Dit soort rellen begint een rode draad in Frankrijk te worden. Misschien is het dat eigenlijk altijd geweest. Want laten we eerlijk wezen: rellen en verzet tegen de macht zijn al zo oud als de weg naar Rome in dat mooie land waar helaas Fransen wonen (zoals de Hollanders vaak zeggen.

  Feit is – en dat is een constatering van mijzelf, gebaseerd op eigen ervaring – dat er zeker niet gepraat wordt met de groepen waar die ‘relschoppers’ uit voortkomen. Het rapport over die anaal verkrachtte jongen was meer dan schandalig (het zou een ongelukje geweest zijn!). Groepen in de banlieus worden simpelweg genegeerd, onderdrukt en als ze niet luisteren geïntimideerd.

  En Le Pen is opportunist. Ze zegt (bron van #3):

  Maar welk nut dient die noodtoestand als de overheid zijn macht niet gebruikt om de orde te handhaven en de autoriteit van de staat af te dwingen? Veiligheid is niet een privilege, maar een fundamenteel recht dat hersteld moet worden voor alle Fransen.

  Wie denkt dat de wereld beter wordt met haar is niet slim. Ik denk dat de banlieus pas echt in brand gaan als zij bovenstaande in de praktijk gaat brengen.

  Kort nu mijn ervaring. In een klein dorpje in het zuiden van het land is iedereen braaf. Behalve een. Ik dus. En toen de burgemeester zonder overleg besloot allerlei infrastructurele werkzaamheden om mij heen uit te voeren ging ik foto’s maken. ’s avonds werd ik door hem opgebeld: u mag geen foto’s op de publieke weg maken van onze werkzaamheden. Mijn reactie: je kunt me wat. Zijn reactie: ik stuur de gendarmerie.

  Nou, geloof me, als je twee vol bewapende gendarmes op de oprit hebt staan, die de wet behoren te kennen maar je bevelen te stoppen met fotograferen en dat ze anders je huis en computer komen doorzoeken is echt intimiderend. Vooral omdat er geen basis voor is. Ik was woest en heb ze gezegd, dat ze blijkbaar slaafjes zijn van de burgemeester en dat ze de pot op konden en me maar moesten arresteren, hetgeen niet is gebeurd (echt gebeurd). Vervolgens kreeg ik een brief van de advocaat van de gemeente dat ik naar de gendarmerie moest om de foto’s ter vernietiging voor te dragen (digitale foto’s!!).

  Mijn advocaat – zo ver was het allang – schreef toen een echt lieve aardige brief, dat deze actie van maire en politie eigenlijk niet kon en dat dat in de rechtszaal niet ging houden, kopie naar politiecommandant en naar de openbaar aanklager van het departement. Ik ben nooit naar de politie geweest en niemand is er ooit op teruggekomen.

  Wat ik met bovenstaand verhaal probeer duidelijk te maken, is dat de onwettige intimidatie door de macht, het onwettig reageren van de politie, niet ongewoon is. En dan ben ik nog een blanke, gewone Europeaan en ‘alleen maar’ geen Fransman (white nationalist).

  Dus:
  1) Ik begrijp wat er gebeurt in de banlieus en ik kan me voorstellen dat de frustraties bij tijd en wijle exploderen
  2) Het fucken van niet-Fransen, niet-blanken is standaard in Frankrijk. Alleen de joden worden tegenwoordig wat ontzien. Die hebben hun deel de afgelopen 10 eeuwen of langer wel gehad.
  3) Ik denk dat het probleem nooit weg zal gaan zolang de liberté, égalité, fraternité, alleen geldt voor een zeer beperkte groep. Frankrijk is geen echte rechtsstaat.
  4) Ik denk, dat Le Pen hier winst uithaalt en dat het daarna veel erger wordt.
  5) En oh ja, er zijn ook aardige, redelijke en vriendelijke Fransen. Maar helaas, die zijn bang dat er wat gebeurt met hun eigendommen.

  Voor wie wat wil weten over de geschiedenis van Frankrijk in onderdrukking en verzet moet eens wat geschiedenis lezen over Frankrijk en joden, Frankrijk en Algerije (ook de onafhankelijkheid en daarna), De onrust van 1830, 1848, 1870. En vooral hoe de burgerregeringen van na 1870 de zaken koest hebben gehouden.

  Follow the money zou trouwens ook wel naar Frankrijk mogen kijken want dat is uiteindelijk waar het om gaat. De Fillons en Le Pens die het geld halen en de banlieus die het op mogen hoesten. Rechts is de schuld van de ellende en dat wordt alleen maar erger.

  Onderdrukking en onrust in Frankrijk is een traditie.
  Afijn, op naar de volgende rel.

 6. 10

  @7 – Toen ik een paar jaartjes in Parijs woonde, waren ze maar wat blij dat ik gewoon een fatsoenlijke Franse voor- en achternaam had. De ambtenaar die mij een Carte de Séjour moest leveren slaakte letterlijk een zucht van verlichting toen ze mijn naam in mijn paspoort las. Dat ik zo’n kaart nodig had was al zot, want ik kwam per slot van rekening uit een van de ‘founding nations’ van de Europese Unie, maar ieder EU-lid z’n meug. Veel zotter was dat mijn (echte) voornaam bijkans niet Ierser kan en dat mijn achternaam nog Duitser is dan een Schwartzwälder Kirschtorte. Ils sont fous, ces Français. Je wilt niet weten door wat voor administratieve hel je moet gaan om een verblijfspapiertje te krijgen als je een ambtenaar tegen je in het harnas jaagt. Dat kan blijkbaar al met een foute naam. Ik heb gruwelverhalen verhalen van vele wanhopige medelanders gehoord.

  Gendarmes lopen daar veelal (ook al van voor 9/11) met automatische machinegeweren om hun schouder waarvan de loop gewoon vooruit staat gericht—op het publiek als het even kan. Een rechtgeaard schietsportuitbater zou er nerveus van worden. Intimiderend indeed.

 7. 11

  @8
  Hoho, GroenLinks wil autorijden voor niemand betaalbaar maken, niet alleen voor de armen. Niet liegen Redoutable, het staat zelfs in Kampioen, de Telegraaf, de Fabeltjeskrant.

  GroenLinks is kampioen in het oplossen van files, maar wel door autorijden zo duur te maken dat niemand het meer kan betalen.

 8. 13

  @1: Niets is te dol in deze knotsgekke wereld.

  Ik verwacht bij aanvang van de impeachment procedure en na een bombardement op Damascus een bouwopdracht voor een klassiek Romeinse triomfboog op Time Square in NT-city met een replica in Jeruzalem.

 9. 15

  @14: Hans Verbeek, dus het kan nepnieuws zijn.
  U kunt geen grafieken interpreteren en vertalen is bij u ook een probleem.
  “Might Propose” is zoiets als “zou kunnen opperen”, niet “overwegen”, dat doet iemand die ook beslist en het Pentagon beslist niet zelf over de inzet van troepen.
  Wiens geesten probeert u toch steeds rijp te maken?

 10. 16

  @12: Interessant om te zien of dat wetsvoorstel slachtoffer gaat worden van de ISDS uit CETA. Het is overduidelijk een voorbeeld van belemmering van internationale investeringen.

 11. 20

  @18: Is er trouwens blijkbaar niemand verbaast/boos dat de NSA politieke partijen afluistert? (en vervolgens die gesprekken ook nog eens lekt)

 12. 24

  @22: en het roept de vraag op of die spionage diensten dit soort geintjes vaker hebben geflikt, ik hoorde onlangs dat die diensten effectief maar door 8 mensen uit de senaat gecontroleerd worden.

  Die ‘deep state’ begint verdacht veel op een eigen koninkrijk te lijken daar in de VS.

 13. 26

  @24: Die ‘deep state’ begint verdacht veel op een eigen koninkrijk te lijken daar in de VS.

  De vraag is of dat ooit anders is geweest (afgezien van details en techniek). De vraag is ook of dat elders anders is.

  De vraag is ook of je dat kunt voorkomen als je zo’n organisatie creëert?

 14. 27

  @26: je zou kunnen beginnen die groep van controleurs groter te maken en dat mogen dan ook niet mensen zijn die over het budget van die diensten gaan.
  Tevens zou je de controleurs mogen controleren laten door bijvoorbeeld een groep rechters of iets dergelijks.

 15. 28

  @26 @27

  De vraag is vooral of je zoiets als een “deep state” wel volledig moet willen voorkomen. Volgens mij zijn professionele overheidsdiensten die hun verantwoordelijkheid kennen en nemen (wanneer dat nodig is) juist van belang in een democratische rechtstaat. Een president of regering is immers geen gekozen dictator. Overheidsdiensten moeten zich dan ook niet onder alle omstandigheden laten gebruiken als willoze instrumenten van de regering of de president.

  In een dictatuur werken overheidsdiensten voor de leider, in een democratie worden ze geacht voor de bevolking te werken. En dus is het helemaal terecht als ze ingrijpen in (extreme) situaties, wanneer er bijvoorbeeld overduidelijk sprake is van machtsmisbruik of van een president die het landsbelang schaadt of de nationale veiligheid in gevaar brengt.

  Natuurlijk kun je nog best van mening verschillen wanneer dat punt wordt bereikt en of het in de VS al zo ver is.

 16. 30

  @28:

  De vraag is vooral of je zoiets als een “deep state” wel volledig moet willen voorkomen.

  Dat lijkt me wel. Met wortel en tak uitroeien zelfs. “Deep state” is geen nieuw begrip en alle voorbeelden uit de geschiedenis stemmen niet vrolijk.

  Volgens mij zijn professionele overheidsdiensten die hun verantwoordelijkheid kennen en nemen (wanneer dat nodig is) juist van belang in een democratische rechtstaat. Een president of regering is immers geen gekozen dictator.

  Trias politica zegt dat je om die reden een staat moet organiseren in gescheiden en onafhankelijke uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende machten. Dat principe is voor zover ik weet in geen land ter wereld echt goed geïmplementeerd. Maar men kan met bestaande (grond)wetgeving vaak een heel eind komen. De wannabe-dictator kan bijvoorbeeld door een rechter worden teruggefloten of kan, zoals o.a. in Nederland, een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgen.

  Overheidsdiensten moeten zich dan ook niet onder alle omstandigheden laten gebruiken als willoze instrumenten van de regering of de president.

  Zeker. Maar dat betekent dus vooral dat ze zich aan de wet moeten houden. Juist dat laatste is bij alle “deep state”-achtige organisaties nogal eens het probleem. Dat moet dus de kop ingedrukt worden. Anders gaan op een kwade nacht de doodseskaders op pad, vanuit het politiebureau of de kazerne.

  Wat betreft de regering Trump en hun deep state tegenstanders: ze verdienen elkaar. Ik zou geneigd zijn te zeggen: laat ze het uitvechten, en gooi ze daarna allemáál in het gevang. Vanwege verraad, staatsondermijnende activiteiten enz.

 17. 32

  Je moet een deep state kunnen kaltstellen, vond Hitler al.

  Dan kun je eens een echt Hitlertje doen en dan weet niemand dat. Tssssk

 18. 34

  @28: volgens mij moet je als overheids instellingen als je wat strafbaars ontdekt dat overdragen aan justitie en het niet lekken naar de pers.

 19. 37

  @10: Ik ben een blanke man (die intussen goed frans spreekt) en mijn ervaringen met de Franse politie (Parijs en omgeving) zijn niet heel slecht.

  Ik was een keer aan het jongleren op het Gare du Nord (ik wachtte op een trein) en het bleek vlak bij het schaftlokaal van de politie te zijn. Die vroeg mij een stukje verderop te gaan staan, blijkbaar mochten ze het anders niet gedogen.

  Die soldaten heb ik niet als intimiderend ervaren. Volgens mij letten ze vooral op verdachte pakketjes.
  Maar je weet natuurlijk niet of ze ook naar verdachte mensen kijken.
  Zowiezo vind ik niet verstandig dat ze met geweren rondlopen op een druk station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren