1. 2

  @1:

  kan je geen bewering doen dat je door moslims verkracht bent

  ze had het beweerd.

  Buiten de PVV aanhang wordt je niet gelooft

  dat komt dichter bij de waarheid.
  Dat zou niet zo mogen zijn, dat ben ik het met je eens. Maar kennelijk heeft de politie – blijkens de link – wel willen geloven, maar heeft ze geen aangifte gedaan.

  Laten we wel zijn, we speculeren. Wellicht verstandiger eerst af te wachten en te zien wat de politie doet.

 2. 3

  @2

  Het gaat me niet om het speculeren. De kwestie gonsde al in de media. Je kan niet jarenlang moslims zwart maken en dan geloofwaardig zo’n kwestie naar buiten brengen. Dat is de tragiek van deze kwestie.

  Daarnaast vraag ik me altijd af hoe men moslims kan herkennen.
  Zelf kan ik dat namelijk (afgezien van moslima’s) niet. Hopelijk gaat de PVV (vergeefse hoop waarschijnlijk) inzien dat de hetze tegen moslims ook tegen je kan gaan werken op persoonlijk vlak.

 3. 5

  @3 “Daarnaast vraag ik me altijd af hoe men moslims kan herkennen.” Volgens haar verklaring hebben ze dat zelf gemeld:

  “Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet. 15 mei, 15 maart 2017 ben ik ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims omdat ze graag wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad. Nadat ze klaar waren zeiden ze: ‘heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?'”

  Toegeven, het is een vaag verhaal en het zal uit onderzoek moeten blijken of het ook waar is, maar dit soort praktijken gebeuren wel regelmatig in bepaalde wijken en is het ook heel gebruikelijk in vele islamitische landen. Het is de hoofdoorzaak dat de overgebleven autochtonen in die wijken nu massaal PVV stemmen. Dat deze, meestal niet al te intelligente, groep kiezers generaliseert en zich niet heel handig uitdrukt kan je ze daarbij niet echt kwalijk nemen.

 4. 7

  @5

  Dat is mijn punt niet. Mijn punt is, kunnen we PVV’ers (en PVV-achterban) überhaupt serieus nemen? Ze lijken in een totale waanwereld te leven. Waarmee ik absoluut niet wil beweren dat Willie Dille een verhaal heeft verzonnen. Dat is een zaak voor de politie.

  Met de intrede van internet is inzichtelijker geworden hoe andere mensen denken. En de PVV achterban lijkt in een ander Nederland te leven dan welke aan mij bekend is. Politieke meningsverschillen, daar heb ik geen moeite mee. Maar het is wel dienstig als we het globaal eens zijn over de werkelijkheid.

 5. 8

  @5:

  maar dit soort praktijken gebeuren wel regelmatig in bepaalde wijken

  bron? niet om het te bagataliseren, maar sexueel geweld, waaronder ook verkrachtingen, vinden meestal in de eigen kring (familie, vrienden, …) plaats.

  Het is de hoofdoorzaak dat de overgebleven autochtonen in die wijken nu massaal PVV stemmen.

  nee, dat komt omdat partijen als PVV dit probleem veel groter maken dan het is en daarin vlijtig worden ondersteund door de media.

 6. 9

  @8: Niet zomaar groepsverkrachting, maar groepsverkrachting om politici het zwijgen op te leggen nog wel. Dat lijkt me in Nederland bijzonder ineffectief. Ik ben ook benieuwd naar de bron die de regelmatigheid daarvan bevestigt.

 7. 11

  @1:
  Uit het artikel:

  De politie zegt tegen de NOS dat er recent “meerdere intensieve gesprekken” met Dille zijn gevoerd over het voorval en over bedreigingen. Daarbij heeft zij hulp aangeboden gekregen, maar de politie is geen onderzoek begonnen omdat Dille geen aangifte wilde doen. De politie zegt de kwestie hoog op te nemen.

  Het Openbaar Ministerie voegt toe dat er ook geen reden was om ‘ambtshalve’ een onderzoek te doen. Voor zo’n onderzoek is geen aangifte nodig.

  Het blijft voor mij een raadsel, waarom iemand die zegt verkracht te zijn, willens en wetens geen aangifte doet.

 8. 12

  Gevalletje Jules Croiset. Verwarde dame vertaalt roep om aandacht in scenario dat voortkomt uit haar overtuiging.

  Omdat zij geloofde dat moslims een gevaar zijn en dat moslims aan groepsverkrachtingen doen – ze zal hebben gedacht aan Keulen – nam ze aan dat een groepsverkrachting door moslims ook voor anderen wel een geloofwaardig verhaal zou zijn.

  Het wijkt niet veel af van alle andere complotverhalen, alleen deed ze alsof ze zelf in haar scenario meespeelde. Uiteraard deed ze geen aangifte, een Hamlet-acteur doet ook geen aangifte van de moord op zijn vader.

 9. 13

  @11
  Mij lijkt het verhaal behoorlijk ongeloofwaardig, dat zij door moslims, in opdracht van een bekeerde ex-PVV’er groepsverkracht zou zijn. Maar als ze verkracht zou zijn, dan is het niet zeldzaam dat er geen aangifte is gedaan. Wel een beetje een raar en naar verhaaltje nu. Of er wordt geen onderzoek gedaan, en de PVV kraait moord en doodslag, of er wordt wel onderzoek gedaan, maar er is geen of niet genoeg bewijs (het slachtoffer kan ook de daders niet meer aanwijzen, noch verder ondervraagd worden), er is ook dan geen vervolging, en ook dan gaat de PVV roeptoereren. Ik denk niet dat het hen veel uitmaakt dat dat over het lijk van één van hunnen gaat. Jammer dat ze deze keuze maakte.

 10. 15

  @13: Of de PVV laat het lopen. Ik acht het ook onwaarschijnlijk dat dit klopt, en het verhaal is wel zo gedetailleerd dat dit na onderzoek ook aan te tonen is, en dan is het vooral pijnlijk en genant.

  Het belang van PVV en Haagse politiek loopt hierin gelijk op denk ik: de-escaleren, focussen op de persoon Willie Dille en niet teveel aandacht aan dit verhaal.

 11. 16

  @12

  Ik krijg de indruk dat dat hele PVV-denken een vorm van complot denken is. Waarbij de deelnemers in meer of mindere mate in een waanwereld leven, welke zij zelf als de realiteit beschouwen. Daarom pleit ik voor enige clementie naar radicaal rechts toe. Ik wil niet beweren dat zij geestesziek zijn, maar het schuurt er wel tegen aan.

 12. 17

  @15

  Of de PVV laat het lopen.

  De werkelijkheid had mij toen al ingehaald:

  Wij zullen door strijden, zodat haar dood niet voor niets geweest is

  Aldus Karen Gebrands, fractievoorzitter van de Haagse PVV.

  Ik acht het ook onwaarschijnlijk dat dit klopt, en het verhaal is wel zo gedetailleerd dat dit na onderzoek ook aan te tonen is,

  Niet om jou tegen te spreken, maar één van de eerste ‘lessen’ die leugenaars leren (en zij die leugenaars moeten herkennen), is wel het aanvoeren van onverifieerbare of irrelevante details om hun verhaal geloofwaardiger te maken. Men kan zelfs Reinaert erop naslaan. Ik heb geen zin om dat filmpje te zien; ik laaf me niet aan giftige bronnen. De politie zag geen aanwijzingen voor onderzoek bij haar leven. Zij is door zelfdoding om het leven gekomen, dus ook op die manier heeft de politie geen aanwijzingen. Wat rest is een verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren